• Σχετικά
  • Ανά Κατηγορία
  • Κυρίως Πιάτα
    • Αβγά
    • Ζαρζαβατικά
    • Ζυμαρικά
    • Ζύμες
    • Θαλασσινά
    • Κιμάς
    • Κοτόπουλο
    • Κρέατα
    • Όσπρια
    • Ρύζια
    • Σούπες
    • Ψάρια
  • Ορεκτικά
    • Πατάτες
    • Πίτες
  • Σαλάτες
  • Γλυκά
    • Γλυκά Κουταλιού
    • Κέικ
    • Κρέμες
    • Μαρμελάδες
    • Παγωτά
  • Γεύσεις του κόσμου
    • Αυστρία
    • Αλβανία
    • Βουλγαρία
    • Γαλλία
    • Δανία
    • Ιράν
    • Ισπανία
    • Ισραήλ
    • Ιταλία
    • Κούβα
    • Κροατία
    • Νέα Υόρκη
    • Ολλανδία
    • Πολωνία
    • Ρουμανία
    • Ρωσία
    • Σερβία
Food Collection
Ορεκτικά 0

Παντζάρια ψητά

By Dimitra Cherouvim · On 22/06/2015

beetsΤα παντζάρια ή αλλιώς τα κοκκινογούλια, συνήθως τα τρώμε βρασμένα σε σαλάτα. Σπάνια θα τα φάμε ωμά, τριμμένα βεβαίως ή σε χυμό και σπανιότερα ψητά. Πολλές νέες κυρίως νοικοκυρές δεν γνωρίζουν ότι οι θρεπτικότατες αυτές ρίζες, πλούσιες σε πολύτιμα συστατικά όπως το μαγνήσιο, το κάλιο, ο σίδηρος, η βιταμίνη C και πολλά άλλα, μπορούν πολύ εύκολα να ψηθούν  και να γίνουν ένα νοστιμότατο ορεκτικό ή σαλάτα, με μια πιο έντονη γεύση από αυτή των βρασμένων. Με την προσθήκη μάλιστα ενός πικάντικου και αρωματισμένου από βότανα dressing γίνονται  ακόμα πιο νόστιμα και ενδιαφέροντα γευστικά. Πιο κάτω θα δείτε αναλυτικά τη συνταγή. Σας προτρέπω να τα φτιάξετε σύντομα, θα εκπλαγείτε από το διαφορετικό της γεύσης τους.

Υλικά (4-6 άτομα)

  • 5-6 παντζάρια, μόνο τα κεφάλια
  • 5-6 σκελίδες σκόρδου
  • Μερικά φύλλα δυόσμου και μαϊντανού
  • Έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
  • Αλάτι

20150612_0006

Εκτέλεση

  1. Με ένα βουρτσάκι ή σφουγγαράκι πιάτων τρίβω καλά και ξεπλένω τα κεφάλια των παντζαριών. Με κοφτερό μαχαίρι τα κόβω στα δυο, κάθετα προς τα φύλλα.

20150612_0011

  1. Ξεχωρίζω αρκετές σκελίδες σκόρδου και χωρίς να αφαιρέσω τα φλούδια τους, τις ξεβγάζω κάτω από τρεχούμενο νερό.
  2. Σε μεταλλικό ρηχό ταψάκι που το έχω λαδώσει ελαφριά, τοποθετώ τα κομμένα παντζάρια με τη φλούδα τους προς τα πάνω βεβαίως, καθώς και τις σκελίδες.
  3. Ραντίζω με λίγο ελαιόλαδο και τοποθετώ το ταψάκι στο γκριλ στους 220 ή 250 βαθμούς περίπου για μισή ώρα, ώσπου να δω να σκουραίνει η φλούδα τους και να έχουν μαλακώσει εσωτερικά. Κάντε τη δοκιμή με ένα μαχαιράκι.

20150612_0014

20150612_0016

  1. Εντωμεταξύ κάνω ένα ματσάκι το μαϊντανό με τα φύλλα του δυόσμου και τα ψιλοκόβω.
  2. Βγάζω το ταψάκι από το φούρνο, αφήνω να μείνει  5-6 λεπτά ώστε να πέσει η θερμοκρασία του και με προσοχή αφαιρώ τις φλούδες και από τα παντζάρια και από τις σκελίδες σκόρδου.
  3. Βάζω τις ψημένες και καθαρισμένες σκελίδες σε ένα μπολάκι, τις λιώνω με ένα πιρούνι και τις ραντίζω με αρκετό ελαιόλαδο και ξύδι. Προσθέτω  τα ψιλοκομμένα αρωματικά και ανακατεύω καλά.

20150612_0018 20150612_0020

  1. Κόβω σε φέτες τα ψημένα παντζάρια αλατίζω και τις  περιχύνω με το πιο πάνω dressing.

20150612_0022

 

Καλή επιτυχία

 

αλάτιδυόσμοςελαιόλαδομαϊντανόςπαντζάρι
Share Tweet

You Might Also Like

  • Ορεκτικά

    Αβοκάντο τζατζίκι

  • Ορεκτικά

    Μελιτζάνα σε φέτες στην τοστιέρα

  • Ορεκτικά

    Ντοματοπλιγουροτηγανίτες

No Comments

Leave a reply Cancel reply

BHMAGourmet Food Blog Awards 2016

Το food collection πρώτο με 436 ψήφους στο διαγωνισμό BHMAGourmet Food Blog Awards 2016 by IKEA.

Κατηγορίες

  • Αβγά
  • Γεύσεις του κόσμου
  • Γλυκά
  • Γλυκά Κουταλιού
  • Ζαρζαβατικά
  • Ζυμαρικά
  • Ζύμες
  • Θαλασσινά
  • Κέικ
  • Κιμάς
  • Κοτόπουλο
  • Κρέατα
  • Κρέμες
  • Μαρμελάδες
  • Ορεκτικά
  • Όσπρια
  • Παγωτά
  • Πατάτες
  • Πίτες
  • Ρύζια
  • Σαλάτες
  • Σούπες
  • Ψάρια
ΑΝΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Find us on Facebook

  • Ανά Κατηγορία
  • Γεύσεις του κόσμου
  • Σχετικά

Το περιεχόμενο του www.foodcollection.gr δημοσιεύεται κάτω από την άδεια Creative Commons Attribution 4.0 International License. Creative Commons License