• Σχετικά
  • Ανά Κατηγορία
  • Κυρίως Πιάτα
    • Αβγά
    • Ζαρζαβατικά
    • Ζυμαρικά
    • Ζύμες
    • Θαλασσινά
    • Κιμάς
    • Κοτόπουλο
    • Κρέατα
    • Όσπρια
    • Ρύζια
    • Σούπες
    • Ψάρια
  • Ορεκτικά
    • Πατάτες
    • Πίτες
  • Σαλάτες
  • Γλυκά
    • Γλυκά Κουταλιού
    • Κέικ
    • Κρέμες
    • Μαρμελάδες
    • Παγωτά
  • Γεύσεις του κόσμου
    • Αλβανία
    • Βουλγαρία
    • Γαλλία
    • Δανία
    • Ιράν
    • Ισπανία
    • Ισραήλ
    • Ιταλία
    • Κούβα
    • Κροατία
    • Νέα Υόρκη
    • Ολλανδία
    • Πολωνία
    • Ρουμανία
    • Ρωσία
    • Σερβία
Food Collection
Πατάτες 0

Πατάτες οι στραπατσαρισμένες

By Dimitra Cherouvim · On 20/04/2015

Το μενού σήμερα έχει ψητές πατάτες φούρνου, τραγανές, αφράτες και λαδοδενδρολιβανοστραπατσαρισμένες.

20150419_0013.jpg_c+l

Υλικά (για 4 άτομα)

  • 8-10 μικρές φρέσκες πατατούλες
  • 1 κλωναράκι δενδρολίβανο
  • Ελαιόλαδο
  • Αλάτι

20150419_0002

Εκτέλεση

  1. Βάζω τις πατατούλες σε νερό, τις αφήνω για λίγο και μετά τις τρίβω και τις καθαρίζω πολύ καλά, ώστε να φύγουν ότι βρομιές και χώματα έχουν επάνω τους.
  2. Τις ρίχνω σε κατσαρόλα με κρύο νερό και τις βράζω ώσπου να μαλακώσουν αλλά όχι να λιώσουν. Περίπου 10-15 λεπτά από την αρχική στιγμή βρασμού του νερού.
  3. Τις βάζω σε ξύλο κοπής και τις χαράσσω σταυρωτά αλλά ελαφριά, χωρίς να τις κόψω.
  4. Με ένα πιρούνι τις πατάω ελαφριά, ώστε να ανοίξουν και να δημιουργηθούν εξοχές.
  5. Τις τοποθετώ προσεχτικά σε ρηχός σκεύος που θα τις ψήσω και τις περιχύνω με ελαιόλαδο.
  6. Αλατίζω καλά και πασπαλίζω με ψιλοκομμένα φυλλαράκια δενδρολίβανου.
  7. Τις ψήνω σε καλά προθερμασμένο φούρνο στον αέρα, στους 200 βαθμούς, περίπου για 20 λεπτά ή ώσπου να ροδοκοκκινίσουν. Ψήνονται κανονικά και με τις αντιστάσεις αλλά θα χρειαστεί περισσότερος χρόνος. Δοκιμάστε και στο γκριλ στους 200-250 βαθμούς, έχοντας βεβαίως το νου σας για το χρόνο που θα χρειαστούν για να ροδίσουν.
  8. Τις σερβίρω με γιαούρτι στραγγιστό ανακατεμένο με μουστάρδα.

20150419_0006 20150419_0007 20150419_0011 20150419_0014

Καλή επιτυχία

αλάτιδενδρολίβανοελαιόλαδοπατάτα
Share Tweet

You Might Also Like

  • Πατάτες

    Πουρές πατάτας ο πολύχρωμος

  • Ορεκτικά

    Σκορδαλιά πατάτας-καρυδιών

  • Πατάτες

    Πατάτες – οι πικάντικες μπουκίτσες

No Comments

Leave a reply Cancel reply

BHMAGourmet Food Blog Awards 2016

Το food collection πρώτο με 436 ψήφους στο διαγωνισμό BHMAGourmet Food Blog Awards 2016 by IKEA.

Κατηγορίες

  • Αβγά
  • Γεύσεις του κόσμου
  • Γλυκά
  • Γλυκά Κουταλιού
  • Ζαρζαβατικά
  • Ζυμαρικά
  • Ζύμες
  • Θαλασσινά
  • Κέικ
  • Κιμάς
  • Κοτόπουλο
  • Κρέατα
  • Κρέμες
  • Μαρμελάδες
  • Ορεκτικά
  • Όσπρια
  • Παγωτά
  • Πατάτες
  • Πίτες
  • Ρύζια
  • Σαλάτες
  • Σούπες
  • Ψάρια
ΑΝΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Find us on Facebook

  • Ανά Κατηγορία
  • Γεύσεις του κόσμου
  • Σχετικά

Το περιεχόμενο του www.foodcollection.gr δημοσιεύεται κάτω από την άδεια Creative Commons Attribution 4.0 International License. Creative Commons License