• Σχετικά
  • Ανά Κατηγορία
  • Κυρίως Πιάτα
    • Αβγά
    • Ζαρζαβατικά
    • Ζυμαρικά
    • Ζύμες
    • Θαλασσινά
    • Κιμάς
    • Κοτόπουλο
    • Κρέατα
    • Όσπρια
    • Ρύζια
    • Σούπες
    • Ψάρια
  • Ορεκτικά
    • Πατάτες
    • Πίτες
  • Σαλάτες
  • Γλυκά
    • Γλυκά Κουταλιού
    • Κέικ
    • Κρέμες
    • Μαρμελάδες
    • Παγωτά
  • Γεύσεις του κόσμου
    • Αλβανία
    • Βουλγαρία
    • Γαλλία
    • Δανία
    • Ιράν
    • Ισπανία
    • Ισραήλ
    • Ιταλία
    • Κούβα
    • Κροατία
    • Νέα Υόρκη
    • Ολλανδία
    • Πολωνία
    • Ρουμανία
    • Ρωσία
    • Σερβία
Food Collection
Πατάτες 2

Πατάτες φούρνου, “ακορντεόν”

By Dimitra Cherouvim · On 08/05/2014

potatoes___larger_sized_version_still_lif_painting_bae00dfcfa43ce8f469a21ea6704a3d1Το όνομα αυτής της συνταγής για πατάτες είναι κάπως αστείο, άκου πατάτες ακορντεόν!  Έτσι μου φάνηκε και μένα στην αρχή. Όμως πως αλλιώς να περιγράψεις τον  έξυπνο τρόπο κοπής τους, που  το τελικό αποτέλεσμα τις κάνει πραγματικά να μοιάζουν με μικρό ακορντεόν.

Συνταγή εύκολη, απλή, γρήγορη και κυρίως πολύ νόστιμη. Σταθερή αξία η πατάτα και με πολλούς τρόπους μαγειρέματος. Με αυτή μάλιστα την πρόταση, έχουμε ένα πιάτο ευφάνταστο και ιδανικό για γιορτινές ημέρες. Δοκιμάστε το.

Υλικά

  • 4 μεγάλες λεπτόφλουδες πατάτες
  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • Αλάτι
  • Ρίγανη
  • Ελαιόλαδο

20131218_0002Εκτέλεση

  1. Πλένω και καθαρίζω τις πατάτες  με βουρτσάκι ή σφουγγαράκι, χωρίς να αφαιρέσω τη φλούδα τους.
  2. Μία μία τις τοποθετώ σε κουτάλα κουζίνας, ώστε κόβοντάς τις με το μαχαίρι σε ροδέλες, να μην κοπούν ως το τέλος και ξεχωρίσουν μεταξύ τους.
  3. Σε ένα μπολάκι βάζω 2-3 κ.σ. ελαιόλαδο, το λιωμένο σκόρδο, το αλάτι και τη ρίγανη.
  4. Τοποθετώ τις πατάτες σε καλά λαδωμένο ταψάκι ή πυρέξ και τις λαδώνω πολύ καλά με το μείγμα σκόρδου.
  5. Ψήνω σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 200 για 1 ώρα, ή ώσπου να ροδοκοκκινίσουν.

20131218_0005 20131218_0007 20131218_0008 20131218_0011Καλή επιτυχία

πατάτασκόρδο
Share Tweet

You Might Also Like

  • Πατάτες

    Πουρές πατάτας ο πολύχρωμος

  • Ορεκτικά

    Σκορδαλιά πατάτας-καρυδιών

  • Πατάτες

    Πατάτες – οι πικάντικες μπουκίτσες

2 Comments

  • ΕΛΕΝΗ ΦΩΤΗ says: 09/05/2014 at 4:08 pm

    πάλι μας ξάφνιασες!!!το κόψιμο της πατάτας με τρελαίνει!!

    Reply
    • Dimitra Cherouvim says: 12/05/2014 at 7:28 pm

      Μια απλή πρακτική είναι, ώστε το μαχαίρι να μην φτάνει ως το τέλος της πατάτας. Γιατί τότε θα κοπεί σε ροδέλες, πράγμα που βεβαίως δεν θέλουμε.

      Reply

    Leave a reply Cancel reply

    BHMAGourmet Food Blog Awards 2016

    Το food collection πρώτο με 436 ψήφους στο διαγωνισμό BHMAGourmet Food Blog Awards 2016 by IKEA.

    Κατηγορίες

    • Αβγά
    • Γεύσεις του κόσμου
    • Γλυκά
    • Γλυκά Κουταλιού
    • Ζαρζαβατικά
    • Ζυμαρικά
    • Ζύμες
    • Θαλασσινά
    • Κέικ
    • Κιμάς
    • Κοτόπουλο
    • Κρέατα
    • Κρέμες
    • Μαρμελάδες
    • Ορεκτικά
    • Όσπρια
    • Παγωτά
    • Πατάτες
    • Πίτες
    • Ρύζια
    • Σαλάτες
    • Σούπες
    • Ψάρια
    ΑΝΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

    Find us on Facebook

    • Ανά Κατηγορία
    • Γεύσεις του κόσμου
    • Σχετικά

    Το περιεχόμενο του www.foodcollection.gr δημοσιεύεται κάτω από την άδεια Creative Commons Attribution 4.0 International License. Creative Commons License