Παντζάρι με πλιγούρι σαλάτα

Ούτε που το φανταζόμουνα ότι αυτή η υπέροχη, υπόγεια, βαθυκόκκινη, πολυζακχαρούχα ρίζα, σε συνδυασμό με το πλιγούρι θα έδινε μια τόσο υπέροχη, δροσερή και ανάλαφρη αίσθηση, παρ’ ότι ωμή, όπως άλλωστε και το πλιγούρι που συνδιαλέγεται μαζί της. Οι ποσότητες που δίνω είναι άνετα για έξι άτομα. Τη διατηρώ στο ψυγείο χωρίς την προσθήκη λαδολέμονου, το οποίο προσθέτω την ώρα του σερβιρίσματος.

Υλικά

  • 100 γρ. πλιγούρι + 180 ml καυτό νερό
  • 150 γρ. τριμμένα παντζάρια – περίπου 2 μέτρια κεφάλια
  • 1 κρεμμυδάκι φρέσκο
  • Χυμό και ξύσμα από ένα μεγάλο λεμόνι
  • Ελαιόλαδο παρθένο
  • Αλάτι

Εκτέλεση

  • Σε άνετο μπολ ρίχνω το καυτό νερό και το πλιγούρι. Σκεπάζω με βαμβακερή πετσέτα, ώσπου να απορροφήσει όλο το νερό. Περίπου 20 λεπτά.

  • Καθαρίζω τα δυο παντζάρια και τα τρίβω ωμά σε χοντρό τρίφτη.

  • Ανακατεύω το φουσκωμένο πλιγούρι, που πρέπει να έχει κρυώσει αρκετά, με το τριμμένο παντζάρι. Προσθέτω ψιλοκομμένο το κρεμμυδάκι. Αλατίζω ελαφρά. Προσθέτω το ξύσμα του λεμονιού και όλο το χυμό μαζί με αρκετό ελαιόλαδο. Δοκιμάζω και διορθώνω τη γεύση. Το εξαιρετικό αυτό ταίριασμα παντζαριού και πλιγουριού, σηκώνει αρκετό λεμόνι.

  • Σερβίρω αυτήν την υπέροχη, γευστική, άκρως υγιεινή και δροσερή σαλάτα με ψάρι ή ψητά κρέατα. Μοναδική και πανεύκολη.

Καλή σας επιτυχία

Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *