Μάφινς λεμονιού-κακάο

Αγαπημένα μικρά κεκάκια ( ή μάφινς όπως έχουν επικρατήσει) λεμονιού με κακάο και σταγόνες σοκολάτας. Και όχι δεν θα πω εγώ πότε θα τα απολαύσετε. Σίγουρα για το πρωινό, σίγουρα για το απογευματινό ρόφημα, σίγουρα για μετά το βραδινό φαγητό, σίγουρα… για όποτε σας κάνει κέφι για κάτι μικρό, κάτι ξινούτσικο αν και γλυκάκι… άρα γλυκόξινο που σίγουρα θα κρατηθείτε μη φάτε και δεύτερο.
Ααα και για να εξηγούμαστε, μιλάμε για ολόκληρο το λεμόνι μέσα στο μείγμα. Θεϊκό!

Υλικά (για 12 μάφινς)

  • 200 ml γάλα φρέσκο
  • 100 ml σπορέλαιο
  • 250 γρ. αλεύρι γοχ
  • 100 γρ. ζάχαρη
  • 1 μέτριο προς μεγάλο λεμόνι
  • 2 αβγά
  • 1 κ.σ. κακάο
  • 1 βανίλια
  • 1 κ.γ. μπέικιν
  • Σταγόνες σοκολάτας

Για το γλάσο λεμονιού

  • 1 κούπα τσ. άχνη ζάχαρη
  • Χυμό λεμονιού
  • Ξύσμα λεμονιού

Διαδικασία

  • Πλένω πολύ καλά το λεμόνι και το κόβω σε κυβάκια. Αφαιρώ τα κουκούτσια.

  • Στο μπλέντερ βάζω το γάλα, το σπορέλαιο, τη ζάχαρη, τα κυβάκια λεμονιού, τα αβγά. Χτυπώ καλά ώσπου να έχω ένα παχύρευστο μείγμα.

  • Αδειάζω το μείγμα λεμονιού σε μπολ μίξερ και ρίχνω σιγά σιγά το αλεύρι με τη βανίλια και τη μπέικιν. Ανακατεύω απαλά.

  • Προσθέτω το κακάο με μερικές σταγόνες σοκολάτας. Ανακατεύω καλά.

  • Αλείφω τις 12 θέσεις για μάφινς με σπορέλαιο και πασπαλίζω με αλεύρι. Μοιράζω ισομερώς το μείγμα στις 12 θήκες.

  • Ψήνω σε καλά προθερμασμένο φούρνο αρχικά για 10 λεπτά στους 200 β. και άλλα 20 στους 180 β.

  • Βγάζω τις φόρμες απ’ το φούρνο, αφήνω να πέσει η θερμοκρασία και πολύ εύκολα αφαιρώ τα μάφινς απ’ τις θήκες.

  • Σε ένα μπολάκι βάζω την άχνη και σιγά σιγά προσθέτω σταγόνες λεμονιού ώσπου να έχω ένα παχύρευστο γλάσο. Με ένα μικρό κουταλάκι ρίχνω απ’ αυτό το γλάσο σε μερικά μάφινς και λίγο πριν στερεοποιηθεί το γλάσο πασπαλίζω με ξύσμα λεμονιού ή κάκάο ή λίγη άχνη ζάχαρη και μερικές σταγόνες σοκολάτας.

Καλή σας επιτυχία και καλύτερη απόλαυση

 

Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *