• Σχετικά
  • Ανά Κατηγορία
  • Κυρίως Πιάτα
    • Αβγά
    • Ζαρζαβατικά
    • Ζυμαρικά
    • Ζύμες
    • Θαλασσινά
    • Κιμάς
    • Κοτόπουλο
    • Κρέατα
    • Όσπρια
    • Ρύζια
    • Σούπες
    • Ψάρια
  • Ορεκτικά
    • Πατάτες
    • Πίτες
  • Σαλάτες
  • Γλυκά
    • Γλυκά Κουταλιού
    • Κέικ
    • Κρέμες
    • Μαρμελάδες
    • Παγωτά
  • Γεύσεις του κόσμου
    • Αυστρία
    • Αλβανία
    • Βουλγαρία
    • Γαλλία
    • Δανία
    • Ιράν
    • Ισπανία
    • Ισραήλ
    • Ιταλία
    • Κούβα
    • Κροατία
    • Νέα Υόρκη
    • Ολλανδία
    • Πολωνία
    • Ρουμανία
    • Ρωσία
    • Σερβία
Food Collection
Γλυκά 0

Μαφινς πραλίνας και ξηρών καρπών

By Dimitra Cherouvim · On 12/07/2016

20160711_0022Μικρούλι, κομψό, σοκολατένιο, φορμαρισμένο μέσα στη θήκη για μάφινς σαν καλαθάκι χωρίς το χερούλι του, γεμάτο ξηρούς καρπούς, σταφίδες και κουκουνάρια και αμύγδαλα και φιστίκια Αιγίνης. Σε προκαλεί όπως κάθε τι γλυκό που έχει σοκολάτα, αμαρτωλό και αθώο ταυτόχρονα, σε προκαλεί να το δαγκώσεις, να το φας μπουκίτσα μπουκίτσα, να βγάλεις ένα βαθύ, χαμηλότονο αναστεναγμό ευχαρίστησης και όταν η οικοδέσποινα σε ρωτήσει, “σας άρεσε;” η απάντηση σου και χωρίς ντροπές να είναι, “άλλο ένα παρακαλώ…”

Υλικά (για 12 μάφινς ή για 6 άτομα)

  • 1 κουτί πραλίνα φουντουκιού 400 γρ. όποια σας αρέσει, απ’ αυτές που βρίσκουμε στην αγορά.
  • 2 αβγά
  • 10 κ.σ. (περίπου 100γρ.) αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 3/4 φλ.τσ. γεμάτο από ψιλοκομμένους στο μούλτι ξηρούς καρπούς, αμύγδαλα, φυστίκια Αιγίνης, ολόκληρες μαύρες σταφίδες και κουκουνάρι. Ή οποιοσδήποτε ξηρός καρπός σας αρέσει.

20160711_0004

Εκτέλεση

  1. Σε ένα βαθύ μπολ ανάμειξης ρίχνω την πραλίνα φουντουκιού και τα 2 αβγά. Ανακατεύω καλά.
  2. Προσθέτω το αλεύρι και τους ψιλοκομμένους καρπούς. Ανακατεύω καλά, ώστε όλα τα υλικά να μου δώσουν μια παχύρευστη κρέμα.
  3. Λαδώνω καλά τις 12 θήκες μάφινς και μοιράζω την παχύρευστη κρέμα. Πασπαλίζω με τριμμένο φυστίκι ή φιλέ αμυγδάλου. Αν νομίζετε ότι δεν θα καταφέρετε να βγάλετε τα μάφινς απ’ τις θήκες τους, μπορείτε να βάλετε ένα στρογγυλό πάτο στις θήκες από αντικολλητικό χαρτί κουζίνας ή να χρησιμοποιήσετε τις χάρτινες θήκες.
  4. Σε καλά προθερμασμένο φούρνο, βάζω τα μάφινς και τα ψήνω στις αντιστάσεις, για 20-25 λεπτά στους 180 βαθμούς. Αφού βεβαιωθώ ότι ψήθηκαν, τα βγάζω από το φούρνο, τα αφήνω να πέσει η θερμοκρασία τους (10-15 λεπτά) και με τη βοήθεια ενός μικρού μαχαιριού με στρογγυλή μύτη, τα αφαιρώ με προσοχή από τις θήκες τους.
  5. Αφού κρυώσουν, τα διατηρώ σε σκεύος που να κλείνει καλά, ώστε να μην πανιάσουν.

20160711_0007

20160711_0009     20160711_0012

20160711_0013     20160711_0014

20160711_0015     20160711_0017

20160711_0022

Καλή σας επιτυχία

αβγόαλεύριαμύγδαλοκουκουνάριπραλίνασταφίδαφυστίκι
Share Tweet

Dimitra Cherouvim

You Might Also Like

  • Γλυκά

    Μηλοπιτάκια με πούλπα μήλων

  • Γλυκά

    Μηλοπατσαβουρόπιτα

  • Γλυκά

    Μηλομπουρεκάκια τα εύκολα

No Comments

Leave a reply Cancel reply

BHMAGourmet Food Blog Awards 2016

Το food collection πρώτο με 436 ψήφους στο διαγωνισμό BHMAGourmet Food Blog Awards 2016 by IKEA.

Κατηγορίες

  • Αβγά
  • Γεύσεις του κόσμου
  • Γλυκά
  • Γλυκά Κουταλιού
  • Ζαρζαβατικά
  • Ζυμαρικά
  • Ζύμες
  • Θαλασσινά
  • Κέικ
  • Κιμάς
  • Κοτόπουλο
  • Κρέατα
  • Κρέμες
  • Μαρμελάδες
  • Ορεκτικά
  • Όσπρια
  • Παγωτά
  • Πατάτες
  • Πίτες
  • Ρύζια
  • Σαλάτες
  • Σούπες
  • Ψάρια
ΑΝΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Find us on Facebook

  • Ανά Κατηγορία
  • Γεύσεις του κόσμου
  • Σχετικά

Το περιεχόμενο του www.foodcollection.gr δημοσιεύεται κάτω από την άδεια Creative Commons Attribution 4.0 International License. Creative Commons License