Μάφινς μανταρινιού

Με βοηθό το μπλέντερ, για άλλη μια φορά, δώδεκα μάφινς, εύκολα στη διαδικασία και πεντανόστιμα.  Τα έντυσα, τα στόλισα και σας τα παρουσιάζω. Πανέτοιμα για τις γιορτινές μέρες του Δεκέμβρη, έρχονται να γλυκάνουν τις όμορφες στιγμές που εύχομαι να έχουμε όλοι και όλες με τους αγαπημένους μας ανθρώπους.

Υλικά (για 12 υπέροχα μάφινς)

  • 3 μανταρίνια
  • 2 αβγά
  • 150 γρ. ελαιόλαδο
  • 100 γρ. γιαούρτι 2%
  • 50 γρ. νιφάδες βρώμης
  • 150 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
  • 50 γρ. ζάχαρη καστανή
  • 50 γρ. σταγόνες σοκολάτας
  • 1/2 κ.γ. κανέλα
  • 1/2 κ.γ. κοφτό κουρκουμά για το χρώμα
  • 1/2 κ.γ. μπέικιν

Διαδικασία

  • Πλένω καλά τα τρία μανταρίνια, τα κόβω σε κομμάτια, αφαιρώ τα κουκούτσια και κάποιες ίνες και τα ρίχνω στο μπλέντερ, μαζί με τις φλούδες. Βάζω και όλα τα υλικά, εκτός απ’ το αλεύρι και τις νιφάδες. Ρίχνω δηλαδή τα αβγά, το ελαιόλαδο, το γιαούρτι, τη ζάχαρη, την κανέλα και την μπέικιν. Κτυπώ καλά για να έχω ένα όμορφο χυλό.

  • Αδειάζω το χυλό σε κάδο, ρίχνω πρώτα τις νιφάδες βρώμης ώστε να μαλακώσουν.

  • Προσθέτω το αλεύρι και τον κουρκουμά. Ανακατεύω καλά.

  • Προσθέτω τις σταγόνες σοκολάτας. Ανακατεύω καλά.

  • Λαδώνω και πασπαλίζω με αλεύρι δώδεκα θήκες για μάφινς. Αδειάζω το χυλό ισόποσα.

  • Ψήνω σε καλά προθερμασμένο φούρνο, αρχικά για δέκα λεπτά στους 200 β. και κατόπιν άλλα είκοσι λεπτά στους 180β. Κλείνω το φούρνο και αφήνω τα μάφινς άλλα πέντε λεπτά μέσα.

  • Βγάζω από το φούρνο τα μάφινς μανταρινιού, αφήνω να κρυώσουν και πολύ εύκολα τα ξεφορμάρω.
  • Στολίζω γιορτινά με ό,τι υπάρχει στα ντουλάπια μου.

Καλή σας επιτυχία και καλές γιορτές

Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *