• Σχετικά
  • Ανά Κατηγορία
  • Κυρίως Πιάτα
    • Αβγά
    • Ζαρζαβατικά
    • Ζυμαρικά
    • Ζύμες
    • Θαλασσινά
    • Κιμάς
    • Κοτόπουλο
    • Κρέατα
    • Όσπρια
    • Ρύζια
    • Σούπες
    • Ψάρια
  • Ορεκτικά
    • Πατάτες
    • Πίτες
  • Σαλάτες
  • Γλυκά
    • Γλυκά Κουταλιού
    • Κέικ
    • Κρέμες
    • Μαρμελάδες
    • Παγωτά
  • Γεύσεις του κόσμου
    • Αυστρία
    • Αλβανία
    • Βουλγαρία
    • Γαλλία
    • Δανία
    • Ιράν
    • Ισπανία
    • Ισραήλ
    • Ιταλία
    • Κούβα
    • Κροατία
    • Νέα Υόρκη
    • Ολλανδία
    • Πολωνία
    • Ρουμανία
    • Ρωσία
    • Σερβία
Food Collection
Ζαρζαβατικά 2

Λαχανοφακόρυζο το εκπληκτικό

By Dimitra Cherouvim · On 04/11/2021

Μου αρέσει πολύ να πειραματίζομαι στην κουζίνα με νέα προϊόντα. Έτσι μόλις είδα στα ράφια του σούπερ μάρκετ ένα περιποιημένο σακουλάκι φακόρυζο  με ψιλές φακές και καστανό ρύζι, δεν χρειάστηκα δεύτερη σκέψη και το αγόρασα. Εντάξει δεν είναι και μεγάλο πείραμα, αλλά σίγουρα είναι εύκολο και γευστικό. Κι’ αυτό γιατί αντί να το φτιάξω μόνο του, το έφτιαξα με λάχανο. Η αλήθεια το πρόγραμμα μου είχε λαχανόρυζο, αλλά ανοίγοντας το ντουλάπι με τις προμήθειες, μου ήρθε φλασιά και έβαλα το φακόρυζο. Η ποσότητα που έφτιαξα είναι για δυο μεσημεριανές καλές μερίδες. Εσείς προσαρμόζεται τις ποσότητες ανάλογα με τα άτομα που θα το προσφέρετε.

Υλικά (για 2 μερίδες)

  • 1/4 από ένα μικρό λάχανο
  • 80 γρ. φακόρυζο
  • 1 μικρό ξερό κρεμμύδι
  • 1 μικρό καρότο
  • 1 κύβο λαχανικών
  • 1/2 κ.γ. λεμονοπίπερο – προαιρετικά
  • ΚΑΘΟΛΟΥ ΑΛΑΤΙ
  • Ελαιόλαδο έξτρα παρθένο

Διαδικασία

  • Τρίβω το λάχανο με το μαντολίνο, ακριβώς όπως το κάνω για τη σαλάτα. Τρίβω και το καρότο. Ψιλοκόβω το κρεμμύδι.
  • Σε μια μικρή κατσαρόλα σοτάρω αρχικά το κρεμμύδι για 2-3 λεπτά με αρκετό ελαιόλαδο. Προσθέτω το καρότο. Σοτάρω ελάχιστα.

  • Προσθέτω το τριμμένο λάχανο. Σοτάρω καλά ώσπου να πέσει ο όγκος του και να ενσωματωθεί με το κρεμμύδι και το καρότο.

  • Ρίχνω στο κέντρο το φακόρυζο. Πασπαλίζω με το λεμονοπίπερο.

  • Ανακατεύω και ρίχνω περίπου 1/2 λίτρο ζεστό νερό στο οποίο έχω διαλύσει τον κύβο λαχανικών.

  • Αφήνω να πάρει βράση, χαμηλώνω την ένταση της θερμοκρασίας και σιγοβράζω το φαγητό, ώσπου να γίνει και να δέσει το φακόρυζο με το λάχανο. Περίπου στα 30-35 λεπτά το φαγητό μας μελάτο, ζουμερό όσο έπρεπε και κυρίως γευστικό, έτοιμο να γεμίσει τα μπολάκια μας. Συνόδευσα με χωριάτικο ψωμί, κοφινάκι κατσικίσιο, από ένα αβγό τηγανητό και κόκκινο κρασί σε θερμοκρασία δωματίου.

Καλή σας επιτυχία

 

ελαιόλαδοκαρότοκρεμμύδικύβοςλαχανικώνλάχανολεμονοπίπεροφακόρυζο
Share Tweet

Dimitra Cherouvim

You Might Also Like

  • Ζαρζαβατικά

    Κολοκυθάκια… βαρκούλες αρμενίζουνε…

  • Ζαρζαβατικά

    Μανιτάρια κοκκινιστά (kimas style)

  • Ζαρζαβατικά

    Μελιτζάνες τσακώνικες στην κατσαρόλα… με παρέα

2 Comments

  • vatsithianou fotini says: 04/11/2021 at 11:57 pm

    Καλησπέρα όπως πάντα φανταστικές οι συνταγές

    Reply
  • Δήμητρα Χερουβείμ says: 05/11/2021 at 6:12 am

    Ευχαριστώ πολύ αγαπητή μου Φωτεινή

    Reply
  • Leave a reply Cancel reply

    BHMAGourmet Food Blog Awards 2016

    Το food collection πρώτο με 436 ψήφους στο διαγωνισμό BHMAGourmet Food Blog Awards 2016 by IKEA.

    Κατηγορίες

    • Αβγά
    • Γεύσεις του κόσμου
    • Γλυκά
    • Γλυκά Κουταλιού
    • Ζαρζαβατικά
    • Ζυμαρικά
    • Ζύμες
    • Θαλασσινά
    • Κέικ
    • Κιμάς
    • Κοτόπουλο
    • Κρέατα
    • Κρέμες
    • Μαρμελάδες
    • Ορεκτικά
    • Όσπρια
    • Παγωτά
    • Πατάτες
    • Πίτες
    • Ρύζια
    • Σαλάτες
    • Σούπες
    • Ψάρια
    ΑΝΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

    Find us on Facebook

    • Ανά Κατηγορία
    • Γεύσεις του κόσμου
    • Σχετικά

    Το περιεχόμενο του www.foodcollection.gr δημοσιεύεται κάτω από την άδεια Creative Commons Attribution 4.0 International License. Creative Commons License