• Σχετικά
  • Ανά Κατηγορία
  • Κυρίως Πιάτα
    • Αβγά
    • Ζαρζαβατικά
    • Ζυμαρικά
    • Ζύμες
    • Θαλασσινά
    • Κιμάς
    • Κοτόπουλο
    • Κρέατα
    • Όσπρια
    • Ρύζια
    • Σούπες
    • Ψάρια
  • Ορεκτικά
    • Πατάτες
    • Πίτες
  • Σαλάτες
  • Γλυκά
    • Γλυκά Κουταλιού
    • Κέικ
    • Κρέμες
    • Μαρμελάδες
    • Παγωτά
  • Γεύσεις του κόσμου
    • Αλβανία
    • Βουλγαρία
    • Γαλλία
    • Δανία
    • Ιράν
    • Ισπανία
    • Ισραήλ
    • Ιταλία
    • Κούβα
    • Κροατία
    • Νέα Υόρκη
    • Ολλανδία
    • Πολωνία
    • Ρουμανία
    • Ρωσία
    • Σερβία
Food Collection
Ζυμαρικά 0

Κριθαρότο πράσου

By Dimitra Cherouvim · On 27/04/2020

Τι μαγειρεύεις όταν ανοίγεις το ντουλάπι της κουζίνας και βλέπεις το βαζάκι με τους ρουμπινί κόκκους πιπεριού και δίπλα του το βαζάκι με τους μαύρους; Μα θέλει και ρώτημα. Η έμπνευση σου έρχεται ακαριαία!  Ένα υπέροχο κριθαρότο! χι χι χι

Σε πειράζω Μαράκι μου, τα πιπέρια τα είδα στο τέλος της μαγειρικής μου και επειδή αγαπώ τα χρώματα στα πιάτα, πέταξα και μερικούς απ’ αυτούς πάνω απ’ το υπέροχο βελούδινο κριθαρότο μου. Θα σου υπενθυμίσω το κριθαρότο με λουκάνικο που έφτιαξα προ καιρού και ήταν επίσης πολύ πετυχημένο.
Απλό αυτή τη φορά με μόνο τα φρέσκα κρεμμυδάκια και το πράσο που έδωσε τη γευστική τελική νότα.

Και όπως λέει μια σοφή παροιμία… συνταγή που πέτυχε δεν αλλάζετε.

Υλικά (για 2 καλές μερίδες)

  • 150 γρ. κριθαράκι μέτριο
  • 1 πράσο μέτριο προς το μεγάλο
  • 3-4 φρέσκα κρεμμυδάκια
  • 50 γρ. παρμεζάνα
  • 500-550 ml. ζωμό λαχανικών – είχα έτοιμο απ’ το μάρκετ που τον είχα διαλύσει με ζεστό νερό.
  • 1 σφηνάκι λευκό κρασί
  • Ελαιόλαδο+1 κ.σ. βούτυρο γάλακτος+1 κ.γ. λάδι τρούφας (προαιρετικά)
  • Άνηθο… καθόλου αλάτι

Εκτέλεση

  • Ψιλοκόβω τα κρεμμυδάκια, το πράσο με λίγο απ’ το πράσινο μέρος και τον άνηθο.

  • Σ’ ένα μεγάλο τηγάνι ρίχνω ελαιόλαδο μαζί το βούτυρο και τα κρεμμυδάκια. Σοτάρω μόνο 2-3 λεπτά και προσθέτω το πράσο. Σοτάρω καλά ώσπου να πέσει ο όγκος τους.

  • Προσθέτω το κριθαράκι, ανακατεύω καλά, σοτάρω ελαφρά και σβήνω με το κρασί.

 

  • Προσθέτω σε δόσεις το ζωμό και λίγο λίγο, ώσπου να απορροφηθεί όλος απ’ το κριθαράκι και να γίνει αλ ντέντε.

  • Σβήνω τη φωτιά, ρίχνω το τυρί και ανακατεύω καλά ώσπου το όλο μείγμα να αποκτήσει αυτή τη χαρακτηριστική μαστιχωτή υφή.

  • Πασπαλίζω με τον άνηθο και σερβίρω με ψητό κοτόπουλο.

Καλή σας επιτυχία

άνηθοςβούτυροελαιόλαδοκρασίκρεμμυδάκιπαρμεζάναπράσο
Share Tweet

Dimitra Cherouvim

You Might Also Like

  • Ζυμαρικά

    Σπαγγέτι σε σάλτσα τοματίνι και βασιλικού

  • Ζυμαρικά

    Σπαγγέτι βρούβας τα ταπεινά

  • Ζυμαρικά

    Σαλιγκάρια pasta-με κιμά και τυριά

No Comments

Leave a reply Cancel reply

BHMAGourmet Food Blog Awards 2016

Το food collection πρώτο με 436 ψήφους στο διαγωνισμό BHMAGourmet Food Blog Awards 2016 by IKEA.

Κατηγορίες

  • Αβγά
  • Γεύσεις του κόσμου
  • Γλυκά
  • Γλυκά Κουταλιού
  • Ζαρζαβατικά
  • Ζυμαρικά
  • Ζύμες
  • Θαλασσινά
  • Κέικ
  • Κιμάς
  • Κοτόπουλο
  • Κρέατα
  • Κρέμες
  • Μαρμελάδες
  • Ορεκτικά
  • Όσπρια
  • Παγωτά
  • Πατάτες
  • Πίτες
  • Ρύζια
  • Σαλάτες
  • Σούπες
  • Ψάρια
ΑΝΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Find us on Facebook

  • Ανά Κατηγορία
  • Γεύσεις του κόσμου
  • Σχετικά

Το περιεχόμενο του www.foodcollection.gr δημοσιεύεται κάτω από την άδεια Creative Commons Attribution 4.0 International License. Creative Commons License