• Σχετικά
  • Ανά Κατηγορία
  • Κυρίως Πιάτα
    • Αβγά
    • Ζαρζαβατικά
    • Ζυμαρικά
    • Ζύμες
    • Θαλασσινά
    • Κιμάς
    • Κοτόπουλο
    • Κρέατα
    • Όσπρια
    • Ρύζια
    • Σούπες
    • Ψάρια
  • Ορεκτικά
    • Πατάτες
    • Πίτες
  • Σαλάτες
  • Γλυκά
    • Γλυκά Κουταλιού
    • Κέικ
    • Κρέμες
    • Μαρμελάδες
    • Παγωτά
  • Γεύσεις του κόσμου
    • Αλβανία
    • Βουλγαρία
    • Γαλλία
    • Δανία
    • Ιράν
    • Ισπανία
    • Ισραήλ
    • Ιταλία
    • Κούβα
    • Κροατία
    • Νέα Υόρκη
    • Ολλανδία
    • Πολωνία
    • Ρουμανία
    • Ρωσία
    • Σερβία
Food Collection
Πίτες 0

Κολοκυθόπιτα χωρίς φύλλο, η ορφανή

By Dimitra Cherouvim · On 31/10/2016

Φθινόπωρο,  η εποχή της υπέροχης και αισθητικά ακόμα κολοκύθας. Έτσι μετά την γευστικότατη και καταπραϋντική κολοκυθόσουπα που είδαμε πρόσφατα στο blog, στην κατηγορία σούπες και μιας και υπάρχει ακόμα αρκετή κολοκύθα στο ψυγείο, καιρός για μια πίτα χωρίς φύλλο, τη λεγόμενη και ορφανή. Σπουδαία λύση για τη νοικοκυρά για μια γρήγορη και όχι πολύ δύσκολη   πίτα, στο χειμωνιάτικο πια τραπέζι.

20151005_0088-jpg-c

Υλικά (για ένα ταψί φούρνου, 20 λεπτά κομμάτια πίτας)

  • 800 γρ. κολοκύθα τριμμένη και στημένη
  • 450 γρ. φέτα καλή (έβαλα Κεφαλλονιάς)
  • 1 φλ. τσ. ηλιέλαιο
  • 3 αβγά
  • 2-3 φλ. τσ. αλεύρι (όσο πάρει για έναν παχύρευστο χυλό)
  • Δυόσμο αρκετό
  • Φρυγανιές
  • Αλάτι, πιπέρι

20161026_0004

Εκτέλεση

  1. Κόβω  την κολοκύθα σε φέτες  όπως το πεπόνι. Αφαιρώ την εξωτερική φλούδα, τους σπόρους και τρίβω τις φέτες σε χοντρό τρίφτη. Αλατίζω και αφήνω την τριμμένη κολοκύθα περίπου για 50-60 λεπτά, να μαλακώσει και να βγάλει τα ζουμιά της. Κατόπιν τη στύβω με τα χέρια πολύ καλά. Πρέπει στο τέλος η στυμμένη κολοκύθα να ζυγίζει περίπου 800 γρ. Αν μας βγει κάπως περισσότερη ή λιγότερη από τα 800 γρ. δεν υπάρχει πρόβλημα,  μιας και αυξομειώνοντας τα υλικά, θα έχουμε στο τέλος τον επιθυμητό παχύρευστο χυλό για την πίτα μας.
  2. Βάζω την στυμμένη κολοκύθα σε μια λεκάνη, προσθέτω τα τρία αβγά, το 1 φλ.τσ. ηλιέλαιο, την τριμμένη φέτα (που ξέχασα να την βάλω στη φωτογραφία των υλικών μου), μπόλικο ψιλοκομμένο δυόσμο, κάνει τη μεγάλη διαφορά και μαύρο πιπέρι. Ανακατεύω πολύ καλά να δέσουν όλα τα υλικά.
  3. Σιγά σιγά προσθέτω το αλεύρι και ανακατεύω καλά με όλα τα υλικά, ώστε στο τέλος να έχω τον παχύρευστο χυλό της πίτας.
  4. Λαδώνω καλά ένα ταψί φούρνου και το πασπαλίζω με τριμμένη φρυγανιά. Ρίχνω προσεκτικά το χυλό της πίτας στο ταψί, τον στρώνω και πασπαλίζω με τριμμένη φρυγανιά.
  5. Ψήνω την πίτα σε πολύ καλά προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς, περίπου 60 λεπτά.
  6. Τη βγάζω από τον φούρνο, την αφήνω λίγο να πέσει η θερμοκρασία της και την κόβω σε κομμάτια στο μέγεθος που θέλω. Εδώ να πω ότι η ίδια ποσότητα αλλά σε μικρότερο ταψί από του φούρνου που την έβαλα εγώ,  μας δίνει πιο χοντρά κομμάτια βεβαίως.
  7. Είναι μια υπέροχη, εύκολη και θρεπτική πίτα για μικρούς και μεγάλους και τρώγεται ζεστή ή σε θερμοκρασία δωματίου.

20161026_0007     20161026_0008

20161026_0012     20161026_0014

20161026_0015     20161026_0016

20161026_0021     20161026_0023

20161026_0025

Καλή σας επιτυχία

 

 

αβγάαλεύριδυόσμοςηλιέλαιοκολοκύθαπιπέριφέταφρυγανιά
Share Tweet

Dimitra Cherouvim

You Might Also Like

  • Πίτες

    Τυροπιτάκια σφολιάτας τα μυρωδάτα

  • Πίτες

    Τραχανοκολοκυθόπιτα (από τη Μαρία Κ.)

  • Πίτες

    Κολοκυθόπιτα με κρέμα γιαουρτιού

No Comments

Leave a reply Cancel reply

BHMAGourmet Food Blog Awards 2016

Το food collection πρώτο με 436 ψήφους στο διαγωνισμό BHMAGourmet Food Blog Awards 2016 by IKEA.

Κατηγορίες

  • Αβγά
  • Γεύσεις του κόσμου
  • Γλυκά
  • Γλυκά Κουταλιού
  • Ζαρζαβατικά
  • Ζυμαρικά
  • Ζύμες
  • Θαλασσινά
  • Κέικ
  • Κιμάς
  • Κοτόπουλο
  • Κρέατα
  • Κρέμες
  • Μαρμελάδες
  • Ορεκτικά
  • Όσπρια
  • Παγωτά
  • Πατάτες
  • Πίτες
  • Ρύζια
  • Σαλάτες
  • Σούπες
  • Ψάρια
ΑΝΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Find us on Facebook

  • Ανά Κατηγορία
  • Γεύσεις του κόσμου
  • Σχετικά

Το περιεχόμενο του www.foodcollection.gr δημοσιεύεται κάτω από την άδεια Creative Commons Attribution 4.0 International License. Creative Commons License