Κέικ το εξωτικό

Η μικρή αεροστεγής συσκευασία έγραφε. “ΞΗΡΟΙ ΚΑΡΠΟΙ ΓΙΑ ΣΑΛΑΤΑ ΕΞΩΤΙΚΗ”. “Τέλεια!” Σκέφτηκα. “Ας ξεκινήσουμε λοιπόν.”Σε λιγότερο από δυο ώρες το εξωτικό μου κέικ ήταν έτοιμο, γευστικότατο και, ναι ναι το έκανα ακόμα πιο εξωτικό, προσθέτοντας στο γλάσο του, ροζ κόκκους πιπεριού που τους λατρεύω, όχι μόνο για την ιδιαίτερη γεύση τους, ελάχιστα καυτερή, αλλά και για το υπέροχο χρώμα τους, που ζωντανεύει το κάθε φαγητό ή γλυκό που θα πέσουν απάνω του.
Βεβαίως το γλάσο μπορείτε να το παραλείψετε αν θέλετε το κέικ πιο απλό. Αν όμως είναι να το πάτε για δώρο ή να το προσφέρετε σε απογευματινό τσάι, σας προτρέπω θερμά να το φτιάξετε όπως ακριβώς σας το δίνω και πιστέψτε με θα εντυπωσιάσετε και με την γεύση αλλά και με την ιδιαίτερη εμφάνιση του. Το άλλο ιδιαίτερο του κέικ είναι ότι γίνεται με μείγμα σκληρού βιολογικού αλευριού με ψιλό σιμιγδάλι. Αλλά καλύτερα και λεπτομερέστερα στα υλικά και στις παρακάτω οδηγίες. Σίγουρα, αυτό θα γίνει από τα αγαπημένα σας.

Υλικά (για φόρμα 11Χ30)

  • 1 φλ.τσ. σιμιγδάλι ψιλό
  • 1 φλ.τσ. αλεύρι σκληρό βιολογικό
  • 1 φλ.τσ. ζάχαρη καστανή
  • 1/2 φλ.τσ. ηλιέλαιο
  • 1/2 φλ.τσ. χυμό πορτοκαλιού
  • 3 αβγά
  • 1 κεσεδάκι 200 γρ. γιαούρτι στραγγιστό
  • 1 ολόκληρο φακελάκι μπέικιν 20 γρ.
  • 1 βανίλια πορτοκαλιού
  • Ξύσμα πορτοκαλιού (χοντροξυσμένο)
  • 1 φακελάκι ξηρών καρπών για εξωτική σαλάτα 100 γρ. ή από κατάστημα ξηρών καρπών, διάφορους καρπούς.

Υλικά για το γλάσο

  • 120 γρ. ζάχαρη άχνη
  • 4 κ.σ. χυμό πορτοκαλιού

Εκτέλεση

  1. Σε ένα μπολ ανακατεύω καλά το σιμιγδάλι, το αλεύρι, την μπέικιν και τη βανίλια. Αφήνω αυτό το μπολ στην άκρη.
  2. Στο μπολ του μίξερ βάζω το ηλιέλαιο με τη ζάχαρη και τα χτυπάω 5-6 λεπτά. Προσθέτω τα αβγά και συνεχίζω το χτύπημα. Προσθέτω το γιαούρτι, το ξύσμα πορτοκαλιού και το χυμό. Ανακατεύω καλά και σιγά σιγά προσθέτω το μείγμα αλευριού με σιμιγδάλι. Τέλος ρίχνω τους ξηρούς καρπούς.
  3. Φοδράρω την μακρόστενη φόρμα με βρεγμένο και καλά στραγγισμένο αντικολλητικό χαρτί και ρίχνω προσεχτικά τον χυλό του κέικ.
  4. Προθερμαίνω το  φούρνο στους 200 βαθμούς, αλλά ψήνω το κέικ για 60-65 λεπτά στους 180 βαθμούς. Κλείνω το φούρνο και αφήνω το κέικ μέσα άλλα 5 λεπτά.
  5. Το βγάζω από το φούρνο, το αφήνω να κρυώσει καλά εκτός φόρμας, αφαιρώ προσεχτικά το αντικολλητικό χαρτί, φτιάχνω το γλάσο χτυπώντας καλά την άχνη με το χυμό πορτοκαλιού, το περιχύνω στο κρύο κέικ και πασπαλίζω με τριμμένο καρύδι και κόκκους ροζ πιπεριού.

     

Καλή, γλυκιά και εξωτική σας επιτυχία

 

 

Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *