• Σχετικά
  • Ανά Κατηγορία
  • Κυρίως Πιάτα
    • Αβγά
    • Ζαρζαβατικά
    • Ζυμαρικά
    • Ζύμες
    • Θαλασσινά
    • Κιμάς
    • Κοτόπουλο
    • Κρέατα
    • Όσπρια
    • Ρύζια
    • Σούπες
    • Ψάρια
  • Ορεκτικά
    • Πατάτες
    • Πίτες
  • Σαλάτες
  • Γλυκά
    • Γλυκά Κουταλιού
    • Κέικ
    • Κρέμες
    • Μαρμελάδες
    • Παγωτά
  • Γεύσεις του κόσμου
    • Αυστρία
    • Αλβανία
    • Βουλγαρία
    • Γαλλία
    • Δανία
    • Ιράν
    • Ισπανία
    • Ισραήλ
    • Ιταλία
    • Κούβα
    • Κροατία
    • Νέα Υόρκη
    • Ολλανδία
    • Πολωνία
    • Ρουμανία
    • Ρωσία
    • Σερβία
Food Collection
Κέικ 0

Κέικ μπανάνας – tentura

By Dimitra Cherouvim · On 08/05/2020

Εντάξει δεν κομίζω γλαύκα εις Αθήνας με ένα κέικ μπανάνας, αλλά να, είναι αυτή η μικρή λεπτομέρεια και η “έμπνευση” της στιγμής που θα κάνει τη μαγειρική ή ζαχαροπλαστική  εν προκειμένω παρασκευή, ένα τσικ διαφορετική από κάποια άλλη. Είναι αυτό που λέμε η σφραγίδα της νοικοκυράς. Έτσι αντί για όποιο άλλο αρωματικό, έβαλα ένα καλό σφηνάκι απ’ το κλασικό liquer tentura, το παραδοσιακό και αγαπημένο ηδύποτο της Πάτρας, τα κύρια αρωματικά στοιχεία του οποίου είναι η κανέλα και το γαρύφαλλο. Σκέψου τώρα να τρως ένα κομμάτι απ’ το ζουμερό αυτό κέικ και να το συνοδεύεις με ένα δροσερό σφηνάκι tentura…
Αφήνω τους γλυκούς συνειρμούς και αναστεναγμούς σε σένα…

Υλικά ( για μια κλασική στρογγυλή φόρμα με τρύπα στο κέντρο )

  • 250 γρ. αλεύρι
  • 100 γρ. νιφάδες βρώμης
  • 100 γρ. ζάχαρη καστανή
  • 1 φλ.τσ. ηλιέλαιο
  • 3 αβγά
  • 1/2 κεσεδάκι γιαούρτι στραγγιστό
  • 3 μπανάνες ώριμες
  • 20 γρ. liquer tentura
  • 3 κ.σ. κουβερτούρα τριμμένη
  • 1 κ.γ. γεμάτο σόδα μαγειρική

Παρασκευή

  • Κοσκινίζω το αλεύρι με τη σόδα, το αφήνω στην άκρη.
  • Βάζω τις μπανάνες σε ένα μπολ με το λικέρ τεντούρα και τις λιώνω καλά με ένα πιρούνι.

  • Βάζω το ηλιέλαιο στο μπολ του μίξερ και το χτυπώ με τη ζάχαρη. Προσθέτω τα αβγά, χτυπώ καλά. Προσθέτω το γιαούρτι και τις μπανάνες.

    

    

  • Προσθέτω τη βρώμη, ανακατεύω.

 

  • Προσθέτω το αλεύρι, χτυπώ ώσπου να έχω ένα παχύρευστο μείγμα. Προσθέτω την τριμμένη σοκολάτα.

  • Λαδώνω τη φόρμα μου και ρίχνω μέσα το μείγμα του κέικ.

  • Ψήνω σε καλά προθερμασμένο φούρνο, αρχικά 15 λεπτά στους 200 βαθμούς και άλλα 50 λεπτά στους 180 βαθμούς. Δοκιμάζω αν ψήθηκε το κέικ με ένα μαχαιράκι. Σβήνω το φούρνο και αφήνω άλλα 10 λεπτά το κέικ μέσα στο φούρνο.

  • Το βγάζω απ’ το φούρνο, αφήνω να πέσει λίγο η θερμοκρασία του ώστε να βγει εύκολα απ’ τη στρογγυλή φόρμα.

  • Το κέικ σε αυτή τη φάση είναι έτοιμο. Για να το κάνω όμως πιο όμορφο και λίγο πιο γλυκό, το περιχύνω με ένα απλό γλάσο νερού που το φτιάχνω με δυο φλ.τσ. ζάχαρη άχνη και 1-2 κ.γ. νερό + μερικές σταγόνες χυμό λεμονιού.

Καλή σας επιτυχία

αβγόαλεύριβρώμηγιαούρτιηλιέλαιοκουβερτούραλεμόνιμπανάνασόδατεντούρα
Share Tweet

Dimitra Cherouvim

You Might Also Like

  • Κέικ

    Κεκάκια αχλαδιού φετέλ

  • Κέικ

    Κέικ μανταρίνι – με βοηθό το μπλέντερ

  • Κέικ

    Κέικ κυδωνιού με κάστανα και σταφίδες

No Comments

Leave a reply Cancel reply

BHMAGourmet Food Blog Awards 2016

Το food collection πρώτο με 436 ψήφους στο διαγωνισμό BHMAGourmet Food Blog Awards 2016 by IKEA.

Κατηγορίες

  • Αβγά
  • Γεύσεις του κόσμου
  • Γλυκά
  • Γλυκά Κουταλιού
  • Ζαρζαβατικά
  • Ζυμαρικά
  • Ζύμες
  • Θαλασσινά
  • Κέικ
  • Κιμάς
  • Κοτόπουλο
  • Κρέατα
  • Κρέμες
  • Μαρμελάδες
  • Ορεκτικά
  • Όσπρια
  • Παγωτά
  • Πατάτες
  • Πίτες
  • Ρύζια
  • Σαλάτες
  • Σούπες
  • Ψάρια
ΑΝΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Find us on Facebook

  • Ανά Κατηγορία
  • Γεύσεις του κόσμου
  • Σχετικά

Το περιεχόμενο του www.foodcollection.gr δημοσιεύεται κάτω από την άδεια Creative Commons Attribution 4.0 International License. Creative Commons License