Καροτόσουπα η θαυματουργή

Οι θερμοκρασίες κόντρα… χαμηλές έξω, υψηλές μέσα. Λίγο υψηλή και στο σαρκίο. Επιβάλλεται σούπα, σουπίτσα ζεστή ως καυτή και καυτερή.
Δυο μέρες πριν στην αγαπημένη λαϊκή, τα πολύχρωμα καρότα μου κινούν το ενδιαφέρον. Δεν ξέρω (τότε) τι θα τα κάνω… αλλά οι συνθήκες (τώρα) με οδηγούν στη σωστή απόφαση και στη σωστή μεγάλη κατσαρόλα.
Το αποτέλεσμα ιδανικό, γευστικό, καταπραϋντικό και εξόχως θαυματουργό. Θαυματουργό; Ναι, ναι θαυματουργό και αποτελεσματικό για το σκοπό που γίνεται αυτή η υπέροχη και ελαφρώς καφέ μοβ σουπίτσα-σουπάρα.
Και όχι δε με χαλά το χρώμα της. Ίσα ίσα απολαμβάνω την κάθε κουταλιά που την έχω εμπλουτίσει με σπιτικά κρουτόν από σπιτικό ψωμί, γιαουρτάκι, έτσι για τη δροσιά στις στιγμιαίες καυτερές υποψίες των πιπεριών και μιας και υπάρχει διάθεση και η θερμοκρασία η έσω αρχίζει και το νιώθω να πέφτει, φτιάχνω και μερικά  κρεμμυδοδαχτυλίδια για να στολίσω όμορφα τα βαθιά, κρυστάλινα μπολάκια μου που θα υποδεχτούν την καυτή, καυτερή, καφέ μοβ, θαυματουρή  καροτόσουπα μου.

Υλικά

  • 1 καρότο κίτρινο
  • 3 καρότα πορτοκαλί
  • 2 καρότα μοβ
  • 1 πατάτα
  • 1 μικρό πράσο
  • 2 φρέσκα κρεμμυδάκια
  • 1 κ.γ. κουρκουμά
  • 1 ζωμό λαχανικών
  • Ελαιόλαδο
  • 1 κ.σ. κορν φλάουρ

Διαδικασία

  • Καθαρίζω, πλένω και κόβω σε κυβάκια όλα τα λαχανικά.

 

  • Τα ρίχνω όλα μαζί στην κατσαρόλα με αρκετό ελαιόλαδο. Σοτάρω.

  • Ρίχνω το ζωμό λαχανικών, πασπαλίζω με τον κουρκουμά και προσθέτω περίπου 700 ml. ζεστό νερό.

  • Βράζω τα λαχανικά περίπου για είκοσι λεπτά, ώσπου να μαλακώσουν. Σε χαμηλή θερμοκρασία.
  • Τα αφαιρώ με τρυπητή κουτάλα και τα βάζω στο μούλτι. Τα πολτοποιώ καλά.

  • Τα ρίχνω πάλι στην κατσαρόλα μαζί με το κορν φλάουρ. Ανακατεύω καλά ώστε να πήξει η σούπα.

  • Σερβίρω με γιαούρτι, σπιτικά κρουτόν, πολύχρωμα πιπέρια και onions rings.

Καλή σας επιτυχία και καλύτερη απόλαυση

Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *