Κέικ καρότου

Ήταν περήφανη για το κάροτ-κέικ της, όμως, κάθε φορά που στο Σάουθ Μπεντ γινόταν φεστιβάλ εθνικών φαγητών-η κάθε κοινότητα είχε από ένα περίπτερο και πουλούσε εθνικές σπεσιαλιτέ-στον ιταλικό μπουφέ υπήρχε τιραμισού και στον ελληνικό, μπακλαβάς. Η Ελένη στενοχωριόταν που δεν την άφηναν να φτιάξει κάροτ-κέικ.
Το ελληνικό περίπτερο είχε ένα μεγάλο πάγκο με σπανακόπιτες, κολοκυθοκεφτέδες, κεμπάπ-αλλά όχι κάροτ-κέικ. Έτσι η Ελένη έφτιαχνε ελληνικά φαγητά κι έπειτα, ενώ καθόταν πίσω απ’ τον πάγκο και τα πουλούσε, αναρωτιόταν αν το κάροτ-κέικ θα’χε μεγαλύτερη επιτυχία. Δυο-τρεις φορές είχε πάει μαζί με τον Χάρρυ και στο φεστιβάλ της Ινδιανάπολης που οργάνωνε κάθε Σεπτέμβριο ο ναός της Αγίας Τριάδας. Ο Μπίλλυ τους είχε ακολουθήσει μια φορά-με το ζόρι-αλλά ήταν η πρώτη και η τελευταία. Είπε ότι ο πιτόγυρος του χάλαγε το στομάχι.

“Βρε, έλα να δεις τσολιάδες”, του΄λεγε ο πατέρας του. “Έλα να δεις τα ελληνικά έθιμα”.
Ο Μπίλλυ καθόταν στο τραπέζι κρατώντας το κεφάλι του λες και το κεφάλι του είχε βάρος ένα τόνο.

Απόσπασμα από το βιβλίο της Σώτη Τριανταφύλλου
Ο υπόγειος ουρανός    εκδόσεις Πόλις

-

Υλικά (για μια μακρόστενη φόρμα 30χ11)

  • 200 γρ. μαργαρίνη
  • 1 φλ.τσ. ζάχαρη κρυσταλική
  • 2 αβγά
  • 2, 1/2 φλ.τσ. αλεύρι κοσκινισμένο
  • 1 κ.γ. κανέλα + 1 κ.γ. γαρύφαλλο
  • 1 φακελάκι ολόκληρο μπέικιν
  • 3 φλ.τσ. καρότα τριμμένα

20160705_0023

Εκτέλεση

  1. Στο μπολ του μίξερ χτυπάω πρώτα τη μαργαρίνη πολύ καλά για 5 λεπτά.
  2. Προσθέτω τη ζάχαρη και τη χτυπάω καλά με τη μαργαρίνη.
  3. Προσθέτω τα 2 αβγά και συνεχίζω το χτύπημα άλλα 5 λεπτά.
  4. Προσθέτω το τριμμένο καρότο και ανακατεύω καλά. Προσθέτω κανέλα και γαρύφαλλο.
  5. Προσθέτω σιγά σιγά το κοσκινισμένο αλεύρι στο οποίο έχω ανακατέψει την μπέικιν. Ανακατεύω
  6. Φοδράρω μια μακρόστενη φόρμα 30χ11 με βρεγμένο και καλά στημένο χαρτί κουζίνας και ρίχνω το χυλό του κέικ.
  7. Ψήνω σε καλά προθερμασμένο φούρνο στις αντιστάσεις, στους 180 βαθμούς για 65-70 λεπτά. Κάνω τη δοκιμή με το μαχαιράκι να δω αν ψήθηκε το κέικ, σβήνω το φούρνο αλλά το αφήνω άλλα 5 λεπτά μέσα.
  8. Το βγάζω από το φούρνο, το αφήνω να κρυώσει καλά και το περιχύνω με ένα ελαφρύ γλάσο που το φτιάχνω με 80 γρ. ζάχαρη άχνη και 2 κ.σ. γάλα.
  9. Αν θέλετε φτιάξτε λίγο καραμελωμένο τριμμένο καρότο και διακοσμείστε το κέικ.

20160705_0025

20160705_0026     20160705_0027

20160705_0029     20160705_0030

20160706_0007

20160706_0011

Καλή σας επιτυχία

Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *