Ήταν περήφανη για το κάροτ-κέικ της, όμως, κάθε φορά που στο Σάουθ Μπεντ γινόταν φεστιβάλ εθνικών φαγητών-η κάθε κοινότητα είχε από ένα περίπτερο και πουλούσε εθνικές σπεσιαλιτέ-στον ιταλικό μπουφέ υπήρχε τιραμισού και στον ελληνικό, μπακλαβάς. Η Ελένη στενοχωριόταν που δεν την άφηναν να φτιάξει κάροτ-κέικ.
Το ελληνικό περίπτερο είχε ένα μεγάλο πάγκο με σπανακόπιτες, κολοκυθοκεφτέδες, κεμπάπ-αλλά όχι κάροτ-κέικ. Έτσι η Ελένη έφτιαχνε ελληνικά φαγητά κι έπειτα, ενώ καθόταν πίσω απ’ τον πάγκο και τα πουλούσε, αναρωτιόταν αν το κάροτ-κέικ θα’χε μεγαλύτερη επιτυχία. Δυο-τρεις φορές είχε πάει μαζί με τον Χάρρυ και στο φεστιβάλ της Ινδιανάπολης που οργάνωνε κάθε Σεπτέμβριο ο ναός της Αγίας Τριάδας. Ο Μπίλλυ τους είχε ακολουθήσει μια φορά-με το ζόρι-αλλά ήταν η πρώτη και η τελευταία. Είπε ότι ο πιτόγυρος του χάλαγε το στομάχι.
“Βρε, έλα να δεις τσολιάδες”, του΄λεγε ο πατέρας του. “Έλα να δεις τα ελληνικά έθιμα”.
Ο Μπίλλυ καθόταν στο τραπέζι κρατώντας το κεφάλι του λες και το κεφάλι του είχε βάρος ένα τόνο.
Απόσπασμα από το βιβλίο της Σώτη Τριανταφύλλου
Ο υπόγειος ουρανός εκδόσεις Πόλις
Υλικά (για μια μακρόστενη φόρμα 30χ11)
- 200 γρ. μαργαρίνη
- 1 φλ.τσ. ζάχαρη κρυσταλική
- 2 αβγά
- 2, 1/2 φλ.τσ. αλεύρι κοσκινισμένο
- 1 κ.γ. κανέλα + 1 κ.γ. γαρύφαλλο
- 1 φακελάκι ολόκληρο μπέικιν
- 3 φλ.τσ. καρότα τριμμένα
Εκτέλεση
- Στο μπολ του μίξερ χτυπάω πρώτα τη μαργαρίνη πολύ καλά για 5 λεπτά.
- Προσθέτω τη ζάχαρη και τη χτυπάω καλά με τη μαργαρίνη.
- Προσθέτω τα 2 αβγά και συνεχίζω το χτύπημα άλλα 5 λεπτά.
- Προσθέτω το τριμμένο καρότο και ανακατεύω καλά. Προσθέτω κανέλα και γαρύφαλλο.
- Προσθέτω σιγά σιγά το κοσκινισμένο αλεύρι στο οποίο έχω ανακατέψει την μπέικιν. Ανακατεύω
- Φοδράρω μια μακρόστενη φόρμα 30χ11 με βρεγμένο και καλά στημένο χαρτί κουζίνας και ρίχνω το χυλό του κέικ.
- Ψήνω σε καλά προθερμασμένο φούρνο στις αντιστάσεις, στους 180 βαθμούς για 65-70 λεπτά. Κάνω τη δοκιμή με το μαχαιράκι να δω αν ψήθηκε το κέικ, σβήνω το φούρνο αλλά το αφήνω άλλα 5 λεπτά μέσα.
- Το βγάζω από το φούρνο, το αφήνω να κρυώσει καλά και το περιχύνω με ένα ελαφρύ γλάσο που το φτιάχνω με 80 γρ. ζάχαρη άχνη και 2 κ.σ. γάλα.
- Αν θέλετε φτιάξτε λίγο καραμελωμένο τριμμένο καρότο και διακοσμείστε το κέικ.
Καλή σας επιτυχία
Leave a Reply