• Σχετικά
  • Ανά Κατηγορία
  • Κυρίως Πιάτα
    • Αβγά
    • Ζαρζαβατικά
    • Ζυμαρικά
    • Ζύμες
    • Θαλασσινά
    • Κιμάς
    • Κοτόπουλο
    • Κρέατα
    • Όσπρια
    • Ρύζια
    • Σούπες
    • Ψάρια
  • Ορεκτικά
    • Πατάτες
    • Πίτες
  • Σαλάτες
  • Γλυκά
    • Γλυκά Κουταλιού
    • Κέικ
    • Κρέμες
    • Μαρμελάδες
    • Παγωτά
  • Γεύσεις του κόσμου
    • Αλβανία
    • Βουλγαρία
    • Γαλλία
    • Δανία
    • Ιράν
    • Ισπανία
    • Ισραήλ
    • Ιταλία
    • Κούβα
    • Κροατία
    • Νέα Υόρκη
    • Ολλανδία
    • Πολωνία
    • Ρουμανία
    • Ρωσία
    • Σερβία
Food Collection
Κέικ 0

Κέικ καρότου

By Dimitra Cherouvim · On 06/07/2016

Ήταν περήφανη για το κάροτ-κέικ της, όμως, κάθε φορά που στο Σάουθ Μπεντ γινόταν φεστιβάλ εθνικών φαγητών-η κάθε κοινότητα είχε από ένα περίπτερο και πουλούσε εθνικές σπεσιαλιτέ-στον ιταλικό μπουφέ υπήρχε τιραμισού και στον ελληνικό, μπακλαβάς. Η Ελένη στενοχωριόταν που δεν την άφηναν να φτιάξει κάροτ-κέικ.
Το ελληνικό περίπτερο είχε ένα μεγάλο πάγκο με σπανακόπιτες, κολοκυθοκεφτέδες, κεμπάπ-αλλά όχι κάροτ-κέικ. Έτσι η Ελένη έφτιαχνε ελληνικά φαγητά κι έπειτα, ενώ καθόταν πίσω απ’ τον πάγκο και τα πουλούσε, αναρωτιόταν αν το κάροτ-κέικ θα’χε μεγαλύτερη επιτυχία. Δυο-τρεις φορές είχε πάει μαζί με τον Χάρρυ και στο φεστιβάλ της Ινδιανάπολης που οργάνωνε κάθε Σεπτέμβριο ο ναός της Αγίας Τριάδας. Ο Μπίλλυ τους είχε ακολουθήσει μια φορά-με το ζόρι-αλλά ήταν η πρώτη και η τελευταία. Είπε ότι ο πιτόγυρος του χάλαγε το στομάχι.

“Βρε, έλα να δεις τσολιάδες”, του΄λεγε ο πατέρας του. “Έλα να δεις τα ελληνικά έθιμα”.
Ο Μπίλλυ καθόταν στο τραπέζι κρατώντας το κεφάλι του λες και το κεφάλι του είχε βάρος ένα τόνο.

Απόσπασμα από το βιβλίο της Σώτη Τριανταφύλλου
Ο υπόγειος ουρανός    εκδόσεις Πόλις

-

Υλικά (για μια μακρόστενη φόρμα 30χ11)

  • 200 γρ. μαργαρίνη
  • 1 φλ.τσ. ζάχαρη κρυσταλική
  • 2 αβγά
  • 2, 1/2 φλ.τσ. αλεύρι κοσκινισμένο
  • 1 κ.γ. κανέλα + 1 κ.γ. γαρύφαλλο
  • 1 φακελάκι ολόκληρο μπέικιν
  • 3 φλ.τσ. καρότα τριμμένα

20160705_0023

Εκτέλεση

  1. Στο μπολ του μίξερ χτυπάω πρώτα τη μαργαρίνη πολύ καλά για 5 λεπτά.
  2. Προσθέτω τη ζάχαρη και τη χτυπάω καλά με τη μαργαρίνη.
  3. Προσθέτω τα 2 αβγά και συνεχίζω το χτύπημα άλλα 5 λεπτά.
  4. Προσθέτω το τριμμένο καρότο και ανακατεύω καλά. Προσθέτω κανέλα και γαρύφαλλο.
  5. Προσθέτω σιγά σιγά το κοσκινισμένο αλεύρι στο οποίο έχω ανακατέψει την μπέικιν. Ανακατεύω
  6. Φοδράρω μια μακρόστενη φόρμα 30χ11 με βρεγμένο και καλά στημένο χαρτί κουζίνας και ρίχνω το χυλό του κέικ.
  7. Ψήνω σε καλά προθερμασμένο φούρνο στις αντιστάσεις, στους 180 βαθμούς για 65-70 λεπτά. Κάνω τη δοκιμή με το μαχαιράκι να δω αν ψήθηκε το κέικ, σβήνω το φούρνο αλλά το αφήνω άλλα 5 λεπτά μέσα.
  8. Το βγάζω από το φούρνο, το αφήνω να κρυώσει καλά και το περιχύνω με ένα ελαφρύ γλάσο που το φτιάχνω με 80 γρ. ζάχαρη άχνη και 2 κ.σ. γάλα.
  9. Αν θέλετε φτιάξτε λίγο καραμελωμένο τριμμένο καρότο και διακοσμείστε το κέικ.

20160705_0025

20160705_0026     20160705_0027

20160705_0029     20160705_0030

20160706_0007

20160706_0011

Καλή σας επιτυχία

αβγόαλεύριγάλαγαρύφαλλοζάχαρηκανέλακαρότομαργαρίνημπέικιν
Share Tweet

Dimitra Cherouvim

You Might Also Like

  • Κέικ

    Κέικ με πούλπα ανανά

  • Κέικ

    Κέικ με πούλπα κερασιών

  • Γλυκά

    Κεκάκια λεμονιού τα αρωματικά

No Comments

Leave a reply Cancel reply

BHMAGourmet Food Blog Awards 2016

Το food collection πρώτο με 436 ψήφους στο διαγωνισμό BHMAGourmet Food Blog Awards 2016 by IKEA.

Κατηγορίες

  • Αβγά
  • Γεύσεις του κόσμου
  • Γλυκά
  • Γλυκά Κουταλιού
  • Ζαρζαβατικά
  • Ζυμαρικά
  • Ζύμες
  • Θαλασσινά
  • Κέικ
  • Κιμάς
  • Κοτόπουλο
  • Κρέατα
  • Κρέμες
  • Μαρμελάδες
  • Ορεκτικά
  • Όσπρια
  • Παγωτά
  • Πατάτες
  • Πίτες
  • Ρύζια
  • Σαλάτες
  • Σούπες
  • Ψάρια
ΑΝΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Find us on Facebook

  • Ανά Κατηγορία
  • Γεύσεις του κόσμου
  • Σχετικά

Το περιεχόμενο του www.foodcollection.gr δημοσιεύεται κάτω από την άδεια Creative Commons Attribution 4.0 International License. Creative Commons License