• Σχετικά
  • Ανά Κατηγορία
  • Κυρίως Πιάτα
    • Αβγά
    • Ζαρζαβατικά
    • Ζυμαρικά
    • Ζύμες
    • Θαλασσινά
    • Κιμάς
    • Κοτόπουλο
    • Κρέατα
    • Όσπρια
    • Ρύζια
    • Σούπες
    • Ψάρια
  • Ορεκτικά
    • Πατάτες
    • Πίτες
  • Σαλάτες
  • Γλυκά
    • Γλυκά Κουταλιού
    • Κέικ
    • Κρέμες
    • Μαρμελάδες
    • Παγωτά
  • Γεύσεις του κόσμου
    • Αυστρία
    • Αλβανία
    • Βουλγαρία
    • Γαλλία
    • Δανία
    • Ιράν
    • Ισπανία
    • Ισραήλ
    • Ιταλία
    • Κούβα
    • Κροατία
    • Νέα Υόρκη
    • Ολλανδία
    • Πολωνία
    • Ρουμανία
    • Ρωσία
    • Σερβία
Food Collection
Ψάρια 0

Γαύρος λαδολέμονο στο γκριλ

By Dimitra Cherouvim · On 18/08/2014

Όταν πας στην αγορά για ψάρι και το μάτι σου πέφτει στο τελάρο με το γαύρο που λες και μόλις έχει έρθει απ τη θάλασσα, δεν έχεις κανένα δισταγμό για το τι θα έχει το μενού της ημέρας. Ντούρος, ζωντανός, λαμπερός και κυρίως όχι ταλαιπωρημένος, ο γαύρος μας  έτοιμος για το φούρνο και το μεσημεριανό τραπέζι.
Να ξέρετε ότι στα μικρά ψάρια φαίνεται πολύ περισσότερο η φρεσκάδα απ ότι στα μεγάλα. Κι αυτό γιατί τα μικρά ψάρια και ειδικά τα αφρόψαρα είναι πολύ πιο ευαίσθητα στη μεταφορά τους απ τη θάλασσα στην αγορά.

Τώρα για το πως θα το μαγείρευα επίσης κανένας προβληματισμός. Ένα τόσο φρέσκο και νόστιμο ψαράκι πρέπει πάντα να μαγειρεύεται με τον απλούστερο τρόπο, ώστε η σαφήνεια της γεύσης του να είναι ξεκάθαρη και άμεσα αντιληπτή. Engraulis_encrasicolus_Gervais_flippedΥλικά

  • 1 κιλό γαύρο
  • 1-2 λεμόνια
  • Φρέσκια ρίγανη
  • Αλάτι
  • Ελαιόλαδο

20140805_0006Εκτέλεση

  1. Καθαρίζω καλά το γαύρο, αφαιρώντας κεφάλι και εντόσθια.
  2. Τον τοποθετώ σε ταψάκι και τον περιχύνω με καλά χτυπημένο λαδολέμονο. Το λαδολέμονο να είναι αρκετό ώστε να κρατήσει τα ψαράκια ζουμερά και “ζωντανά”
  3. Αλατίζω και τον πασπαλίζω με τα φυλλαράκια της ρίγανης.
  4. Τον ψήνω στο γκριλ περίπου για 20 λεπτά, ώσπου να ροδίσει αλλά όχι να ξεροψηθεί.
  5. Τον σερβίρω αμέσως με ντοματοσαλάτα και κρύο λευκό κρασί. ….Πανδαισία!

20140805_0012 20140805_0016 20140805_0019Καλή επιτυχία

 

 

γαύροςλάδιλεμόνιρίγανη
Share Tweet

You Might Also Like

  • Ψάρια

    Κολιοί με μελιτζάνες στο φούρνο

  • Ψάρια

    Ξιφίας στη γκριλιέρα

  • Ψάρια

    Λίτσες με λαχανικά στο φούρνο

No Comments

Leave a reply Cancel reply

BHMAGourmet Food Blog Awards 2016

Το food collection πρώτο με 436 ψήφους στο διαγωνισμό BHMAGourmet Food Blog Awards 2016 by IKEA.

Κατηγορίες

  • Αβγά
  • Γεύσεις του κόσμου
  • Γλυκά
  • Γλυκά Κουταλιού
  • Ζαρζαβατικά
  • Ζυμαρικά
  • Ζύμες
  • Θαλασσινά
  • Κέικ
  • Κιμάς
  • Κοτόπουλο
  • Κρέατα
  • Κρέμες
  • Μαρμελάδες
  • Ορεκτικά
  • Όσπρια
  • Παγωτά
  • Πατάτες
  • Πίτες
  • Ρύζια
  • Σαλάτες
  • Σούπες
  • Ψάρια
ΑΝΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Find us on Facebook

  • Ανά Κατηγορία
  • Γεύσεις του κόσμου
  • Σχετικά

Το περιεχόμενο του www.foodcollection.gr δημοσιεύεται κάτω από την άδεια Creative Commons Attribution 4.0 International License. Creative Commons License