Γαρίδες σαγανάκι

Ο Τζιγκς έκανε τις συστάσεις κι άρχισε να σερβίρει τα ποτά κι εγώ πήγα στην κουζίνα για να τους εντυπωσιάσω όλους με τη συνταγή μου, τις γαρίδες.

20140618_0003Τι καλό θα μαγειρέψεις για τα παιδιά, Τζόυ? Δεν ήξερα πως ξέρεις να μαγειρεύεις

Ο Τζιγκς, ένας τεράστιος άντρας απ  το Μπρούκλιν, μ΄ένα μισοκαπνισμένο ιταλικό πούρο μονίμως κολλημένο στην άκρη του στόματός του, είχε εντυπωσιαστεί.

Τον καιρό που δούλευα σαν τίμιο κορόιδο, ήμουν σαλτσιέρης ” του είπα.

Μ΄αρέσει να παίζω στην κουζίνα

Θες να πεις πως σταμάτησες να δουλεύεις σαν τίμιο κορόιδο για να γίνεις υπηρέτης, σωφέρ και μάγειρας του Τ.Α.?” με ρώτησε.
Σήκωσα ένα μεγάλο χασαπομάχαιρο κι ο Τζιγκς γύρισε πίσω στο σαλόνι, ενώ εγώ συνέχισα με τις γαρίδες μου.

 

Απόσπασμα απ το βιβλίο Η ΚΟΥΖΙΝΑ ΤΗΣ ΜΑΦΙΑΣ του JOSEPH IANNUZZI
Εκδόσεις ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ 1994

 

Υλικά

  • 1/2 κιλό γαρίδες
  • 4 ώριμες ντομάτες
  • 1 μπολάκι φέτα χοντροκομμένη
  • Ελαιόλαδο
  • 1 σφηνάκι λικέρ
  • Αλάτι

20131205_0006Εκτέλεση

  1. Πλένω και καθαρίζω τις γαρίδες.
  2. Κόβω σε κυβάκια τις ντομάτες και τις βάζω στο τηγάνι σε δυνατή φωτιά ώσπου να πιούν τα υγρά τους.
  3. Ρίχνω τις γαρίδες στη σάλτσα ντομάτας, τις σοτάρω για 4-5 λεπτά και ρίχνω και το κονιάκ. Αλατίζω.
  4. Αδειάζω τις γαρίδες με τη σάλτσα σ΄ένα πυρεξάκι και  ρίχνω από πάνω την τριμμένη φέτα.
  5. Ραντίζω με ελαιόλαδο και βάζω το πυρεξάκι σε προθερμασμένο φούρνο στους 220 βαθμούς.
  6. Ψήνω περίπου για 15-20 λεπτά (ανάλογα πάντα με το φούρνο) ώσπου να πάρουν χρώμα.
  7. Σερβίρονται σαν ορεκτικό ή με ρύζι για κύριο πιάτο

20131205_0008 20131205_0017 20131205_0020 20131205_0027 20131205_0034 20131205_0035Καλή επιτυχία

Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *