Ο Τζιγκς έκανε τις συστάσεις κι άρχισε να σερβίρει τα ποτά κι εγώ πήγα στην κουζίνα για να τους εντυπωσιάσω όλους με τη συνταγή μου, τις γαρίδες.
” Τι καλό θα μαγειρέψεις για τα παιδιά, Τζόυ? Δεν ήξερα πως ξέρεις να μαγειρεύεις“
Ο Τζιγκς, ένας τεράστιος άντρας απ το Μπρούκλιν, μ΄ένα μισοκαπνισμένο ιταλικό πούρο μονίμως κολλημένο στην άκρη του στόματός του, είχε εντυπωσιαστεί.
” Τον καιρό που δούλευα σαν τίμιο κορόιδο, ήμουν σαλτσιέρης ” του είπα.
“Μ΄αρέσει να παίζω στην κουζίνα”
“Θες να πεις πως σταμάτησες να δουλεύεις σαν τίμιο κορόιδο για να γίνεις υπηρέτης, σωφέρ και μάγειρας του Τ.Α.?” με ρώτησε.
Σήκωσα ένα μεγάλο χασαπομάχαιρο κι ο Τζιγκς γύρισε πίσω στο σαλόνι, ενώ εγώ συνέχισα με τις γαρίδες μου.
Απόσπασμα απ το βιβλίο Η ΚΟΥΖΙΝΑ ΤΗΣ ΜΑΦΙΑΣ του JOSEPH IANNUZZI
Εκδόσεις ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ 1994
Υλικά
- 1/2 κιλό γαρίδες
- 4 ώριμες ντομάτες
- 1 μπολάκι φέτα χοντροκομμένη
- Ελαιόλαδο
- 1 σφηνάκι λικέρ
- Αλάτι
Εκτέλεση
- Πλένω και καθαρίζω τις γαρίδες.
- Κόβω σε κυβάκια τις ντομάτες και τις βάζω στο τηγάνι σε δυνατή φωτιά ώσπου να πιούν τα υγρά τους.
- Ρίχνω τις γαρίδες στη σάλτσα ντομάτας, τις σοτάρω για 4-5 λεπτά και ρίχνω και το κονιάκ. Αλατίζω.
- Αδειάζω τις γαρίδες με τη σάλτσα σ΄ένα πυρεξάκι και ρίχνω από πάνω την τριμμένη φέτα.
- Ραντίζω με ελαιόλαδο και βάζω το πυρεξάκι σε προθερμασμένο φούρνο στους 220 βαθμούς.
- Ψήνω περίπου για 15-20 λεπτά (ανάλογα πάντα με το φούρνο) ώσπου να πάρουν χρώμα.
- Σερβίρονται σαν ορεκτικό ή με ρύζι για κύριο πιάτο
Καλή επιτυχία
Leave a Reply