• Σχετικά
  • Ανά Κατηγορία
  • Κυρίως Πιάτα
    • Αβγά
    • Ζαρζαβατικά
    • Ζυμαρικά
    • Ζύμες
    • Θαλασσινά
    • Κιμάς
    • Κοτόπουλο
    • Κρέατα
    • Όσπρια
    • Ρύζια
    • Σούπες
    • Ψάρια
  • Ορεκτικά
    • Πατάτες
    • Πίτες
  • Σαλάτες
  • Γλυκά
    • Γλυκά Κουταλιού
    • Κέικ
    • Κρέμες
    • Μαρμελάδες
    • Παγωτά
  • Γεύσεις του κόσμου
    • Αυστρία
    • Αλβανία
    • Βουλγαρία
    • Γαλλία
    • Δανία
    • Ιράν
    • Ισπανία
    • Ισραήλ
    • Ιταλία
    • Κούβα
    • Κροατία
    • Νέα Υόρκη
    • Ολλανδία
    • Πολωνία
    • Ρουμανία
    • Ρωσία
    • Σερβία
Food Collection
Θαλασσινά, Ορεκτικά 0

Γαρίδες σαγανάκι

By Dimitra Cherouvim · On 29/06/2014

Ο Τζιγκς έκανε τις συστάσεις κι άρχισε να σερβίρει τα ποτά κι εγώ πήγα στην κουζίνα για να τους εντυπωσιάσω όλους με τη συνταγή μου, τις γαρίδες.

20140618_0003” Τι καλό θα μαγειρέψεις για τα παιδιά, Τζόυ? Δεν ήξερα πως ξέρεις να μαγειρεύεις“

Ο Τζιγκς, ένας τεράστιος άντρας απ  το Μπρούκλιν, μ΄ένα μισοκαπνισμένο ιταλικό πούρο μονίμως κολλημένο στην άκρη του στόματός του, είχε εντυπωσιαστεί.

” Τον καιρό που δούλευα σαν τίμιο κορόιδο, ήμουν σαλτσιέρης ” του είπα.

“Μ΄αρέσει να παίζω στην κουζίνα”

“Θες να πεις πως σταμάτησες να δουλεύεις σαν τίμιο κορόιδο για να γίνεις υπηρέτης, σωφέρ και μάγειρας του Τ.Α.?” με ρώτησε.
Σήκωσα ένα μεγάλο χασαπομάχαιρο κι ο Τζιγκς γύρισε πίσω στο σαλόνι, ενώ εγώ συνέχισα με τις γαρίδες μου.

 

Απόσπασμα απ το βιβλίο Η ΚΟΥΖΙΝΑ ΤΗΣ ΜΑΦΙΑΣ του JOSEPH IANNUZZI
Εκδόσεις ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ 1994

 

Υλικά

  • 1/2 κιλό γαρίδες
  • 4 ώριμες ντομάτες
  • 1 μπολάκι φέτα χοντροκομμένη
  • Ελαιόλαδο
  • 1 σφηνάκι λικέρ
  • Αλάτι

20131205_0006Εκτέλεση

  1. Πλένω και καθαρίζω τις γαρίδες.
  2. Κόβω σε κυβάκια τις ντομάτες και τις βάζω στο τηγάνι σε δυνατή φωτιά ώσπου να πιούν τα υγρά τους.
  3. Ρίχνω τις γαρίδες στη σάλτσα ντομάτας, τις σοτάρω για 4-5 λεπτά και ρίχνω και το κονιάκ. Αλατίζω.
  4. Αδειάζω τις γαρίδες με τη σάλτσα σ΄ένα πυρεξάκι και  ρίχνω από πάνω την τριμμένη φέτα.
  5. Ραντίζω με ελαιόλαδο και βάζω το πυρεξάκι σε προθερμασμένο φούρνο στους 220 βαθμούς.
  6. Ψήνω περίπου για 15-20 λεπτά (ανάλογα πάντα με το φούρνο) ώσπου να πάρουν χρώμα.
  7. Σερβίρονται σαν ορεκτικό ή με ρύζι για κύριο πιάτο

20131205_0008 20131205_0017 20131205_0020 20131205_0027 20131205_0034 20131205_0035Καλή επιτυχία

γαρίδαελαιόλαδολικέρντομάταφέτα
Share Tweet

You Might Also Like

  • Ορεκτικά

    Αβοκάντο τζατζίκι

  • Ορεκτικά

    Μελιτζάνα σε φέτες στην τοστιέρα

  • Ορεκτικά

    Ντοματοπλιγουροτηγανίτες

No Comments

Leave a reply Cancel reply

BHMAGourmet Food Blog Awards 2016

Το food collection πρώτο με 436 ψήφους στο διαγωνισμό BHMAGourmet Food Blog Awards 2016 by IKEA.

Κατηγορίες

  • Αβγά
  • Γεύσεις του κόσμου
  • Γλυκά
  • Γλυκά Κουταλιού
  • Ζαρζαβατικά
  • Ζυμαρικά
  • Ζύμες
  • Θαλασσινά
  • Κέικ
  • Κιμάς
  • Κοτόπουλο
  • Κρέατα
  • Κρέμες
  • Μαρμελάδες
  • Ορεκτικά
  • Όσπρια
  • Παγωτά
  • Πατάτες
  • Πίτες
  • Ρύζια
  • Σαλάτες
  • Σούπες
  • Ψάρια
ΑΝΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Find us on Facebook

  • Ανά Κατηγορία
  • Γεύσεις του κόσμου
  • Σχετικά

Το περιεχόμενο του www.foodcollection.gr δημοσιεύεται κάτω από την άδεια Creative Commons Attribution 4.0 International License. Creative Commons License