Εύκολα, οικονομικά, βγάζουν αρκετά κομμάτια και κυρίως πεντανόστιμα μπισκοτάκια που γίνονται γρήγορα και γίνονται ανάρπαστα.
Πρέπει να πω ότι το ξύσμα λεμονιού προσδίδει μια δροσερή νότα στο μπισκότο και ο κόκκος πιπεριού, όταν σκάει στο τελευταίο δάγκωμα, ξαφνιάζει ευχάριστα με την πικάντικη νότα που γίνεται πιο έντονη με το ψήσιμο πάνω στη ζύμη.
Επίσης να επισημάνω ότι επειδή μας αρέσουν τα τραγανά μπισκότα, συνηθίζω και αφήνω το ταψί με τις ζύμες σε σβηστό φούρνο, περίπου 20λ. αφού βεβαίως έχουν ψηθεί όσο πρέπει.

Υλικά
- 380 γρ. πραλίνα – ένα βαζάκι
- 280 γρ. αλεύρι
- 2 αβγά
- 1 μεγάλο λεμόνι το ξύσμα του
- 100 γρ. κρανμπερι
- Μερικά αμύγδαλα άψητα
- Κόκκοι λευκού πιπεριού (προαιρετικά)

Διαδικασία
- Αδειάζω την πραλίνα σε ένα μπολ. Προσθέτω τα δυο αβγά και πολύ ξύσμα λεμονιού.

- Ανακατεύω πολύ καλά με ένα κουτάλι και προσθέτω σιγά σιγά το αλεύρι. Πρέπει να γίνει μια εύπλαστη ζύμη.

- Προσθέτω τα κράνμπερι και ανακατεύω καλά.

- Αφήνω το μείγμα μερικά λεπτά να ξεκουραστεί. Παίρνω λίγο λίγο και πλάθω μικρά μπαλάκια στο μέγεθος ενός καρυδιού. Τα τακτοποιώ σε χαρτί κουζίνας σε ρηχό ταψί φούρνου.
- Μπήγω από ένα αμύγδαλο και έναν κόκκο πιπεριού.

- Ψήνω σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 180 β. στον αέρα περίπου για 15 λ. Κλείνω το φούρνο, αφήνω μέσα τα κουλουράκια στο ζεστό φούρνο για να γίνουν μπισκοτάκια τραγανά. Έτσι τα προτιμούμε εμείς. Αλλιώς πρέπει να βγουν μόλις ψηθούν.


Καλή σας επιτυχία

Leave a Reply