Δεν είναι λίγες οι φορές που τα υλικά που έχω σπίτι, ψυγείο και ράφια με οδηγούν στη μαγειρική της ημέρας. Και ομολογώ, χωρίς έπαρση… εμπειρία γαρ, ότι έχουμε ποικίλες γεύσεις,που ικανοποιούν και τέρπουν τα μέλη της οικογένειας.
Μου έλειπε μόνο μια μαραθόριζα, το φαγητό εύκολο, σχετικά γρήγορο, οπότε ούτε που το σκέφτηκα… φόρμα, παπούτσια, πορτοφόλι και βουρ στο μάρκετ της γειτονιάς.
Ικανοποιημένη λοιπόν και με την καθαρή ποδιά μου, στρώνομαι, για άλλη μια φορά σε μαγειρικές “περιπέτειες”.

Υλικά
- 5 χοιρινές λαιμού, όσες χωρούσε το πυρέξ μου
- 1 μικρή μπύρα 330ml
- 2 κόκκινες πιπεριές φλάσκα
- 1 μαραθόριζα
- Ελαιόλαδο
- 1 κ.γ. γεμάτη βεγκέτα
- 1 κ.γ. ρίγανη
- 1 κ.σ. κοφτή κορν φλάουρ

Διαδικασία
- Κόβω σε φέτες τις πιπεριές και τη μαραθόριζα και τα τακτοποιώ στο πυρέξ.

- Βάζω από πάνω τις χοιρινές λαιμού και τις περιχύνω με όλη την μπύρα. Πασπαλίζω με τη βεγκέτα και τη ρίγανη.

- Ψήνω σε καλά προθερμασμένο φούρνο, στον αέρα στους 180β. ώσπου να γίνουν. Ενδιάμεσα γυρίζω μια φορά τις μπριζόλες.

- Βγάζω το πυρέξ απ’ το φούρνο και προσεχτικά χύνω αρκετό απ’ το ζουμί σε ένα κατσαρολάκι. Ρίχνω μέσα το κορν φλάουρ και δένω το ζουμί σε χαμηλή φωτιά.
- Περιχύνω τις μπριζόλες και σερβίρω με ρύζι σπυρωτό.

Καλή σας επιτυχία και καλύτερη απόλαυση

Leave a Reply