• Σχετικά
  • Ανά Κατηγορία
  • Κυρίως Πιάτα
    • Αβγά
    • Ζαρζαβατικά
    • Ζυμαρικά
    • Ζύμες
    • Θαλασσινά
    • Κιμάς
    • Κοτόπουλο
    • Κρέατα
    • Όσπρια
    • Ρύζια
    • Σούπες
    • Ψάρια
  • Ορεκτικά
    • Πατάτες
    • Πίτες
  • Σαλάτες
  • Γλυκά
    • Γλυκά Κουταλιού
    • Κέικ
    • Κρέμες
    • Μαρμελάδες
    • Παγωτά
  • Γεύσεις του κόσμου
    • Αλβανία
    • Βουλγαρία
    • Γαλλία
    • Δανία
    • Ιράν
    • Ισπανία
    • Ισραήλ
    • Ιταλία
    • Κούβα
    • Κροατία
    • Νέα Υόρκη
    • Ολλανδία
    • Πολωνία
    • Ρουμανία
    • Ρωσία
    • Σερβία
Food Collection
Γλυκά 4

Κορμός με μαρμελάδα από βασιλικό χαρμάνι. Βατόμουρο και μύρτιλο

By Dimitra Cherouvim · On 15/02/2017

Ένα γλυκό κατόπιν εορτής. Κατόπιν της ημέρας που γιορτάζουν τα λούτρινα ροζ αρκουδάκια, οι κόκκινες καρδούλες με τα τσιτάτα αιώνιας αγάπης,  τα πολύχρωμα ολόφρεσκα μπουκετάκια που δεμένα με τις μεταξωτές κορδελίτσες τους περιμένουν τα χέρια που θα τα πάρουν και θα τα προσφέρουν στα χέρια ονειροπόλων κοριτσιών, ευαίσθητων  γυναικών που έχουν ανάγκη από την υπενθύμιση της αγάπης. Ένα γλυκό κατόπιν της εορτής που γιορτάζουν τα σοκολατένια γλυκά, οι τούρτες, οι τουρτίτσες και τα τολμηρά εσώρουχα, τα προγραμματισμένα ερωτικά ραντεβού, τα κοκτέιλς στα μπαράκια, ειδικά φτιαγμένα για την χθεσινή ημέρα, τα ταβερνάκια, ίσως και οι πίστες των νυχτερινών μαγαζιών, ποιος ξέρει;

Αγαπημένε, έναν απλό κορμό μαρμελάδας έφτιαξα, για την καλημέρα μας και τη γλύκα των ημερών που περάσαμε και όπως φαίνεται θα περάσουμε μαζί εις τον αιώνα των αιώνων. Και να θυμάσαι, σε αγαπώ όπως είσαι, έτσι καθημερινός και λίγο σκουντούφλης το πρωί και με την φόρμα που φοράς, όταν μου φτιάχνεις ό,τι χαλάω στο σπίτι και με την υψωμένη φωνή στις συμβουλές σου, σαν σε παιδάκι που ακόμα μαθαίνει και με τις σχεδόν πάντα σωστές υποδείξεις σου, ακόμα κι’ αν δεν θέλω να το παραδεχτώ. Τι να κάνω; Είσαι ο άνθρωπος και ο ταξιδευτής μου στα πέρατα αυτού του μικρού, μεγάλου θαυμαστού μας κόσμου, ο μέντορας και ο καθοδηγητής της σκέψης, των αισθήσεων, της δέσμευσης και της ελευθερίας μου.


Κάθε ομοιότητα με πρόσωπα και καταστάσεις και ροζ λούτρινα αρκουδάκια, απλώς ανήκουν στην σφαίρα της φαντασίας της υπογράφουσας ευαίσθητης (;) αλλά σίγουρα ονειροπόλας food blogger.

Υλικά ( για το παντεσπάνι και ένα ταψάκι 22 χ 33 )

  • 3 μεγάλα αβγά σε θερμοκρασία δωματίου
  • 1/3 φλ.τσ. κρυσταλλική ζάχαρη
  • 1 φλ.τσ. αλεύρι κοσκινισμένο
  • Μαρμελάδα βατόμουρο και μύρτιλο περίπου 200 γρ.

Εκτέλεση

  1. Χτυπάω τα 3 αβγά με τη ζάχαρη ώσπου να αφρατέψουν τα δύο αυτά υλικά και να στέκονται.
  2. Προσθέτω σιγά σιγά το αλεύρι και ανακατεύω σε χαμηλή ταχύτητα.
  3. Στρώνω τα ταψάκι μου με αντικολλητικό χαρτί κουζίνας και ρίχνω το μείγμα για το παντεσπάνι.
  4. Ψήνω το παντεσπάνι σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς περίπου για 30 λεπτά, ώσπου να ροδοκοκκινίσει και να ξεκολλάει από το χαρτί. Πάντα βεβαίως εξαρτάται από το φούρνο.
  5. Βγάζω το ταψάκι από το φούρνο, αφήνω 5-6 λεπτά να πέσει η θερμοκρασία και με προσοχή αφαιρώ το χαρτί από το ψημένο παντεσπάνι.
  6. Απλώνω το παντεσπάνι μου, ζεστό σε καθαρή βαμβακερή πετσέτα, σκεπάζω το μισό με αυτήν και με τη βοήθεια ενός πλάστη, το ρολάρω ώστε να είναι εύκαμπτο όταν θα του βάλω την μαρμελάδα.
  7. Το αφήνω έτσι τυλιγμένο ώσπου να κρυώσει, κατόπιν αφαιρώ πετσέτα και πλάστη και απλώνω με προσοχή αρκετή ποσότητα από την υπέροχη αυτή μαρμελάδα. Προαιρετικά πασπαλίζω με αμύγδαλα φιλέ.
  8. Βάζω το ρολό σε μακρόστενη πιατέλα και το πασπαλίζω με ζάχαρη άχνη.
  9. Να ξέρετε ότι τα ρολά κόβονται πολύ πιο εύκολα, αλλά έχουν και καλύτερο αισθητικό αποτέλεσμα αν κοπούν λοξά.

     

     

     

Καλή σας και γλυκιά επιτυχία

Το ταψάκι, τα μπολάκια, οι βαμβακερές πετσέτες, η θαυμάσια λευκή μακρόστενη πιατέλα, η τριανταφυλλένια καλαγχόη, αλλά βεβαίως και οι περίφημες βιολογικές μαρμελάδες, είναι όλα από τα καταστήματα ΙΚΕΑ, τον χορηγό μου στο διαγωνισμό του ΒΗΜΑgourmet 2016.
*******************************************************************************************************************

 

 

 

αβγόαλεύριζάχαρημαρμελάδα
Share Tweet

Dimitra Cherouvim

You Might Also Like

  • Γλυκά

    Μπράουνις χριστουγεννιάτικα ελατάκια

  • Γλυκά

    Μηλοτηγανίτες της παιδικής μου ηλικίας

  • Γλυκά

    Μπακλαβαδάκια αμυγδάλου τα εύκολα

4 Comments

  • Chara says: 15/02/2017 at 11:36 pm

    Tasty

    Reply
    • Chara says: 15/02/2017 at 11:37 pm

      Very tasty

      Reply
    • Dimitra Cherouvim says: 15/02/2017 at 11:38 pm

      Chara, thank you very much.

      Reply
    • Dimitra Cherouvim says: 16/02/2017 at 7:17 am

      Thank you again Chara

      Reply

    Leave a reply Cancel reply

    BHMAGourmet Food Blog Awards 2016

    Το food collection πρώτο με 436 ψήφους στο διαγωνισμό BHMAGourmet Food Blog Awards 2016 by IKEA.

    Κατηγορίες

    • Αβγά
    • Γεύσεις του κόσμου
    • Γλυκά
    • Γλυκά Κουταλιού
    • Ζαρζαβατικά
    • Ζυμαρικά
    • Ζύμες
    • Θαλασσινά
    • Κέικ
    • Κιμάς
    • Κοτόπουλο
    • Κρέατα
    • Κρέμες
    • Μαρμελάδες
    • Ορεκτικά
    • Όσπρια
    • Παγωτά
    • Πατάτες
    • Πίτες
    • Ρύζια
    • Σαλάτες
    • Σούπες
    • Ψάρια
    ΑΝΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

    Find us on Facebook

    • Ανά Κατηγορία
    • Γεύσεις του κόσμου
    • Σχετικά

    Το περιεχόμενο του www.foodcollection.gr δημοσιεύεται κάτω από την άδεια Creative Commons Attribution 4.0 International License. Creative Commons License