• Σχετικά
  • Ανά Κατηγορία
  • Κυρίως Πιάτα
    • Αβγά
    • Ζαρζαβατικά
    • Ζυμαρικά
    • Ζύμες
    • Θαλασσινά
    • Κιμάς
    • Κοτόπουλο
    • Κρέατα
    • Όσπρια
    • Ρύζια
    • Σούπες
    • Ψάρια
  • Ορεκτικά
    • Πατάτες
    • Πίτες
  • Σαλάτες
  • Γλυκά
    • Γλυκά Κουταλιού
    • Κέικ
    • Κρέμες
    • Μαρμελάδες
    • Παγωτά
  • Γεύσεις του κόσμου
    • Αλβανία
    • Βουλγαρία
    • Γαλλία
    • Δανία
    • Ιράν
    • Ισπανία
    • Ισραήλ
    • Ιταλία
    • Κούβα
    • Κροατία
    • Νέα Υόρκη
    • Ολλανδία
    • Πολωνία
    • Ρουμανία
    • Ρωσία
    • Σερβία
Food Collection
Θαλασσινά 0

Θράψαλο στο τηγάνι

By Dimitra Cherouvim · On 26/03/2018

Ε, όχι δεν το πέτυχα, δεν το πέτυχα το άτιμο. Όχι καλέ το τηγάνισμα, το ρολάρισμα του θράψαλου. Βρε τι το χάραξα απαλά και εξωτερικά, βρε τι το πίεσα ελαφρά με την ξύλινη όμορφη σπάτουλα μου, να κάτσει κάτω στον πάτο του τηγανιού, βρε τι το αναποδογύρισα. Αυτό εκεί ντούρο και flat. Κάποια στιγμή ρολάρισε σαν τα νεραντζάκια μου και μετά ξανά μανά, ίσιωσε και πέταξε μόνο μια ουρίτσα όρθια, έτσι για να δείχνει ότι δεν έδωσα μεγάλη προσοχή στην τεχνική του chef.

Τέλος πάντων,  ένα όμως έχω να πω. Το γευστικό αποτέλεσμα… λουκούμι κορίτσια. Και όχι τίποτ’ άλλο, νόμιζα ότι θα περίσσευε κιόλας, γιατί ήταν μεγάλο το θράψαλο. Βρε ίχνος δεν έμεινε. Και δεύτερο να είχαμε, θα το τσακίζαμε το ολόφρεσκο το θαλασσινό.

Όσο για τον πάγκο της κουζίνας, άσε, δεν θέλεις να μάθεις, λάδια και άγιος ο Κύριος. Χαλάλι όμως, το θράψαλο, αυτό το παρακατιανό ξαδελφάκι του καλαμαριού, έδωσε τα ρέστα του. Σε μας βεβαίως που το γευτήκαμε και αναστενάζαμε από ευχαρίστηση γευστική. Σύντομα θα επαναληφθεί το πείραμα και ελπίζω τότε, να πετύχει και η τεχνική του ρολαρίσματος. Έτσι για τα μάτια μωρέ και το food styling του chef.

Υλικά (για 2 καλές μερίδες)

  • 1 μεγάλο θράψαλο γύρω στα 800-850 γρ.
  • Ηλιέλαιο
  • 1 λεμόνι
  • 1 κλωναράκι δενδρολίβανο, θυμάρι, 1 σκελίδα σκόρδο

 Εκτέλεση

  • Καθαρίζω καλά το θράψαλο από τα εντόσθια, αφαιρώ τα πλοκάμια και την ουρά. Με ένα μυτερό μαχαιράκι αφαιρώ την εξωτερική του μεμβράνη. Κόβω το κυρίως σώμα στα δύο, και τα πλοκάμια σε 3 κομμάτια.

  • Με το μαχαιράκι χαράσσω ελαφρά την εξωτερική πλευρά του θράψαλου.

  • Σε ένα τηγάνι βάζω το ηλιέλαιο την σκελίδα σκόρδου, το δενδρολίβανο και το θυμάρι. Τα αφήνω να σοταριστούν καλά ώστε να αρωματιστεί το ηλιέλαιο.

  • Τα αφαιρώ και βάζω πρώτα τα πλοκάμια και την ουρά στο καυτό λάδι. Τα τηγανίζω γύρω στα 6 λεπτά, ενώ τα αναποδογυρίζω. Τα αφαιρώ και βάζω εναλλάξ τα δύο κομμάτια του σώματος αρχικά από την εξωτερική χαραγμένη πλευρά. Πιέζω με την ξύλινη κουτάλα. Τηγανίζω για 3 λεπτά και γυρίζω και από την άλλη πλευρά άλλα 3-4 λεπτά. Όχι παραπάνω. Τελειώνοντας το τηγάνισμα πετώ και μερικά ντοματίνια για χρώμα και για γεύση.

  • Το θράψαλο είναι πανέτοιμο, ζουμερό και αρκούντως τρυφερό.

Καλή σας επιτυχία

 

δενδρολίβανοηλιέλαιοθράψαλοθυμάριλεμόνισκόρδο
Share Tweet

Dimitra Cherouvim

You Might Also Like

  • Θαλασσινά

    Καλαμάρια γεμιστά με φέτα, ντομάτα, πιπεριά + κολοκυθάκια στο φούρνο

  • Θαλασσινά

    Θαλασσινά με μπρόκολο ογκρατέν

  • Θαλασσινά

    Χταπόδι μελωμένο κοκκινιστό (της Γκέλυς)

No Comments

Leave a reply Cancel reply

BHMAGourmet Food Blog Awards 2016

Το food collection πρώτο με 436 ψήφους στο διαγωνισμό BHMAGourmet Food Blog Awards 2016 by IKEA.

Κατηγορίες

  • Αβγά
  • Γεύσεις του κόσμου
  • Γλυκά
  • Γλυκά Κουταλιού
  • Ζαρζαβατικά
  • Ζυμαρικά
  • Ζύμες
  • Θαλασσινά
  • Κέικ
  • Κιμάς
  • Κοτόπουλο
  • Κρέατα
  • Κρέμες
  • Μαρμελάδες
  • Ορεκτικά
  • Όσπρια
  • Παγωτά
  • Πατάτες
  • Πίτες
  • Ρύζια
  • Σαλάτες
  • Σούπες
  • Ψάρια
ΑΝΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Find us on Facebook

  • Ανά Κατηγορία
  • Γεύσεις του κόσμου
  • Σχετικά

Το περιεχόμενο του www.foodcollection.gr δημοσιεύεται κάτω από την άδεια Creative Commons Attribution 4.0 International License. Creative Commons License