Τάρτα σοκολάτας με μαρμελάδα κάστανο

20151204_0037.jpg_c+lΜια συνταγή τάρτας  σοκολάτας και μάλιστα εμπλουτισμένη με μαρμελάδα κάστανο, δεν θέλει πολλά λόγια. Ούτε ιστορίες, ούτε παραμυθάκια, ούτε διαδυκτιακές πληροφορίες. Θέλει αμέσως χαρτί και μολύβι να σημειώσεις τα υλικά, να τρέξεις το πρωί να τα ψωνίσεις και να στρωθείς να την φτιάξεις άμεσα και γρήγορα. Τόσο εύκολη, μα τόσο εύκολη που να είσαι σίγουρη θα χαρεί να σε βοηθήσει και το παιδάκι σου. Κοριτσάκι ή αγοράκι δεν έχει σημασία. Σημασία έχει ότι θα το ευχαριστηθείτε και οι δυο σας και το απόγευμα που έρχεται η ώρα της μεγάλης υπογλυκαιμίας, θα έχεις βρε παιδί μου κάτι να βάλεις στο στόμα σου. Άσε που αν σου έρθει απρόσκλητο το Μαράκι θα έχεις κάτι να το τρατάρεις (ή και ταρτάρεις). Εννοείται ότι μπορείς να κάνεις και τις δικές σου επεμβάσεις και διαφοροποιήσεις ως προς την μαρμελάδα και το στολισμό της τάρτας, αλλά και πάλι υπέροχη θα είναι. Όσο για τα κάστανα, μη με ρωτήσεις από που είναι. Είπαμε η περίοδος 2015-2016 καλύπτεται από τα Ικαριώτικα πεντανόστιμα και στρουμπουλά κάστανα.

Υλικά  για τη βάση (10-12 μερίδες)

  • 250 γρ. μπισκότα τύπου digestive
  • 100 γρ. μαργαρίνη λιωμένη
  • 1 φόρμα ή τσέρκι 20-22 εκ.

Υλικά για τη γέμιση της τάρτας

  • 200 γρ. κουβερτούρα
  • 80 γρ. μαργαρίνη
  • 80 γρ. κρέμα γάλακτος
  • Μαρμελάδα κάστανο
  • Αμύγδαλα φιλέ για το στόλισμα ή ότι άλλο θέλετε να βάλετε

20151204_0008

Εκτέλεση

  • Το πρώτο που κάνω είναι να βουτυρώσω πολύ καλά τη φόρμα μου.
  • Κατόπιν βάζω τα μπισκότα στο μίνι πίμερ και τα θρυμματίζω πολύ καλά.
  • Τα ενσωματώνω με τη λιωμένη μαργαρίνη, τα ζυμώνω δηλαδή, προσέχοντας να υγρανθεί πολύ  καλά όλο το τριμμένο μπισκότο.

20151204_0012

  • Το απλώνω στη βουτυρωμένη φόρμα, το στρώνω πολύ καλά στον πάτο, φροντίζοντας να ανεβάσω το μείγμα μπισκότου μαργαρίνης και λίγο πιο πάνω από τη βάση της φόρμας.

20151204_0013

  • Βάζω τη φόρμα στο ψυγείο για να παγώσει το μείγμα μπισκότων μαργαρίνης,  τουλάχιστον για 1 ώρα.
  • Σε μπεν μαρί, βάζω την κουβερτούρα σπασμένη, τη μαργαρίνη και την κρέμα γάλακτος. Σε χαμηλή φωτιά και ανακατέβοντας περιμένω να λιώσουν και να ομογενοποιηθούν όλα τα υλικά. Αφού σβήσω τη φωτιά, προσθέτω στο μείγμα σοκολάτας  3 γεμάτες κουταλιές της σούπας μαρμελάδα κάστανο και αρκετά αμύγδαλα φιλέ. Όση ποσότητα θέλετε.

20151204_0018

20151204_0019

  • Βγάζω τη φόρμα από το ψυγείο και πάνω στην κρύα πια βάση μπισκότου, απλώνω με προσοχή τη σοκολάτα. Τη στρώνω καλά και όσο είναι ζεστή (χλιαρή πια μιας και πέφτει πάνω στην κρύα βάση μπισκότου) τη στολίζω περιμετρικά με τα αμύγδαλα φιλέ και μερικά βρασμένα κάστανα.

20151204_0023 20151204_0027

  • Τη βάζω στο ψυγείο να σταθεροποιηθεί και η κρέμα σοκολάτας και τη σερβίρω μετά από δύο περίπου ώρες, αφού έχω προσθέσει και ότι διακόσμηση θέλω.
  • Για να την βγάλω από την φόρμα, αφαιρώ το “δαχτυλίδι” που την περιβάλλει και με μακρύ μαχαίρι την ξεκολλάω προσεχτικά από τη βάση και την μεταφέρω σε πιατέλα στρογγυλή.

20151204_0030

  • Ιδανικό γλυκό και για τις γιορτές.

Καλή σας επιτυχία

 

 

Comments

4 responses to “Τάρτα σοκολάτας με μαρμελάδα κάστανο”

  1. Πω πω μ έπιασε μια λιγούρα! Κι είναι ακόμα πρωί!

    1. Σύντομα στο τραπέζι σας! Σοκολατένιο όνειρο!

  2. Κωζετ Μαμάκου

    Εξαιρετικο

    1. Ευχαριστώ πολύ, αγαπητή μου Κωζέτ. Να είσαι καλά!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *