Τάρτα σοκολάτας με σμέουρα ή βατόμουρα ή red raspberries ή framboise -vegan-

Κατεβαίνεις στον κήπο σου, μαζεύεις φρούτα και λαχανικά για το μεσημεριανό, μαζεύεις και τα βατόμουρα απ’ τους φουντωμένους θάμνους που κάθε μέρα σου βγάζουν ένα γεμάτο μπολ από κατακόκκινα σμέουρα ή βατόμουρα ή red raspberries ή framboise, βάζεις την ποδιά και στην όμορφη κουζίνα σου δημιουργείς γευστικά πιάτα ή τάρτες σαν ζωγραφιά σαν και αυτή που έφτιαξε η Ντιάνα, γευτήκαμε όλοι,  μιας και εκεί γιορτάσαμε τα γενέθλια του καλού μου, κλείνεις τα μάτια και σκέφτεσαι… ναι αυτές είναι στιγμές μοναδικές, στιγμές απλής ευτυχίας που δημιουργούν δικοί και φίλοι,  σ’ ένα καταπράσινο παραδεισένιο περιβάλλον στην BrivelaGaillarde που είχαμε την καλή τύχη να περάσουμε μια εβδομάδα καλεσμένοι του Δημήτρη και της Ντιάνα και να απολαύσουμε τα vegan πιάτα της αγαπημένης φίλης.
Σας ευχαριστούμε θερμά για όλα!

Υλικά για την τάρτα

  • 200 γρ. βιολογικό αλεύρι
  • 50 γρ. καστανή ζάχαρη
  • 110 γρ. βούτυρο βετζετέριαν
  • 2-3 κ.σ. γάλα φυτικό
  • Λίγο ξύδι
  • Βανίλια

Υλικά για την κρέμα σοκολάτας

  • 300 γρ. σοκολάτα 75%
  • 50 γρ. φουντούκια ψημένα και πολτοποιημένα ή κρέμα φουντουκιού  ή πολτοποιημένοι χουρμάδες

Για το στόλισμα

  • Σμέουρα ή όπως αλλιώς είναι γνωστά, βατόμουρα ή red raspberries ή framboise
  • Ζάχαρη άχνη

Διαδικασία για την τάρτα

  • Ανακατεύω προσεχτικά τα τέσσερα πρώτα υλικά… αλεύρι+ζάχαρη+βούτυρο+γάλα. Προσθέτω λίγο ξύδι και τη βανίλια. Αν χρειαστεί λίγο ακόμα γάλα για να είναι εύπλαστη η ζύμη.

  • Σκεπάζω τη ζύμη και την αφήνω για λίγο να ξεκουραστεί.
  • Απλώνω τη ζύμη πάνω σε αντικολλητικό χαρτί κουζίνας το οποίο έχω πασπαλίσει με λίγο αλεύρι και την ανοίγω με πλάστη.

  • Τη μεταφέρω προσεχτικά σε στρογγυλό σκεύος φούρνου, τη φορμάρω και την ψήνω στις αντιστάσεις στους 185 β. περίπου για 25 λεπτά, ώσπου να χρυσίσει.

Διαδικασία για την κρέμα

  • Λιώνω τη σοκολάτα σε μπεν μαρί.

  • Προσθέτω τα πολτοποιημένα φουντούκια ή την κρέμα φουντουκιών μαζί με 120 γρ. γάλα για να σφίξει η κρέμα. Ανακατεύω καλά.

Διαδικασία στολισμού

  • Αφού κρυώσει η κρέμα σοκολάτας, έρθει σε θερμοκρασία δωματίου, την απλώνω στην τάρτα.

  • Βυθίζω μέσα στην κρέμα τα βατόμουρα για να σταθούν καλά.

  • Αχνίζω με τη ζάχαρη και στολίζω με φυλλαράκια από το θάμνο των βατόμουρων.

Καλή σας επιτυχία γι’ αυτήν την εκπληκτική vegan τάρτα σοκολάτας

Φωτο-εντυπώσεις

Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *