Μανιτάρια τα τραγανά (crispy)

Αν σας αρέσει να υπάρχει στο πιάτο σας το μανιτάρι και μάλιστα σε τραγανή υφή, παρακαλώ δοκιμάστε την παρακάτω συνταγή. Πανεύκολη, γρήγορο αποτέλεσμα και το σπουδαιότερο δοκιμασμένη.
Αν μάλιστα τη φτιάξετε μερικές φορές, είναι σίγουρο ότι θα πετύχετε την τραγανότητα (νέα μαγειρική λέξη) που επιθυμείτε στα μανιτάρια σας.

Υλικά

  • 1 συσκευασία μικρά λευκά μανιτάρια 250 γρ.
  • 2 φρυγανιές ή παξιμάδια τριμμένα
  • Κεφαλογραβιέρα ή όποιο άλλο κίτρινο τυρί υπάρχει στο ψυγείο
  • Ελαιόλαδο
  • Αλατοπίπερο ή 1/2 κ.γ. βεγκέτα ή νοστιμιά

Διαδικασία

  • Καθαρίζω με ένα πανάκι τα μανιτάρια και τα κόβω σε λεπτές σχετικά φέτες. Τα βάζω σε ένα άνετο μπολ.

  • Τρίβω τα παξιμάδια και περίπου δυο κ.σ. τυρί. Ανακατεύω καλά τα δυο αυτά υλικά.

  • Ραντίζω τις φέτες των μανιταριών με ελαιόλαδο. Πασπαλίζω με το αλατοπίπερο.

  • Ρίχνω το μείγμα παξιμαδιών με το τυρί στα μανιτάρια. Ανακατεύω καλά. Στρώνω με λαδόκολλα ένα ρηχό ταψάκι. Ραντίζω ελαφρά με ελαιόλαδο και τακτοποιώ τα μανιτάρια.

  • Ψήνω σε καλά προθερμασμένο φούρνο, στον αέρα στους 250 βαθμούς, μόλις για δέκα (10) λεπτά. Σβήνω το φούρνο και αφήνω μέσα τα μανιτάρια για λίγο ακόμα για να γίνουν τραγανά, όπως μας αρέσουν.

  • Σερβίρω με τηγανητά αβγά και φρεσκοκομένη πρασινοκόκκινη σαλάτα. Πεντανόστιμα!

Καλή σας επιτυχία και καλύτερη απόλαυση

 

Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *