Δυο γινωμένα μήλα + δυο πολύ γινωμένα αχλάδια φετέλ = μια υπέροχη μαρμελάδα, γευστική, δροσερή, πιπεράτη, με δυο υφές που την κάνουν ακόμα πιο ενδιαφέρουσα. Την σερβίρουμε στο πρωινό μας, στο απογευματινό μας ρόφημα, μετά το βραδινό… έτσι ένα κουταλάκι για τη βραδινή γλύκα και την ονειρευόμαστε για το επόμενο πρωινό με τον αχνιστό καφέ και τα τραγανά παξιμαδάκια.
Υλικά
- 2 μεγάλα κόκκινα μήλα. Αν είναι και αρκετά γινωμένα ακόμα καλύτερα.
- 2 μεγάλα πολύ ώριμα αχλάδια φετέλ που θα μας δώσουν τη φυσική τους γλύκα.
- 400 γρ. ζάχαρη
- 1 βανίλια
- Χυμό από ένα λεμόνι
- 1 κ.γ. κόκκους πιπεριού
Διαδικασία
- Καθαρίζω τα φρούτα και τα περιχύνω με το χυμό του λεμονιού.
- Τρίβω τα μήλα στον τρίφτη και τα πολύ γινωμένα αχλάδια τα κόβω σε κυβάκια. Τα βάζω όλα σε ένα μπολ.
- Ρίχνω από πάνω όλη τη ζάχαρη. Ανακατεύω ελαφρά και αφήνω το μπολ σκεπασμένο δυο τρεις ώρες ώσπου τα φρούτα να βγάλουν τα υγρά τους με τη βοήθεια της ζάχαρης.
- Μεταφέρω φρούτα και ζουμιά σε κατσαρόλα και τα βράζω για οκτώ λεπτά, αφού έχω ξαφρίσει τυχόν αφρούς που θα βγάλουν.
- Αφήνω το γλυκό να ηρεμήσει τέσσερεις ώρες ή και περισσότερο. Το βράζω πάλι προσθέτοντας τη βανίλια και τα πιπέρια. Βράζω περίπου δέκα λεπτά ή ώσπου να δέσει η μαρμελάδα. Ενδιάμεσα πότε πότε ανακατεύω με ξύλινη κουτάλα. Σε αυτή τη διαδικασία τα κομματάκια των αχλαδιών λιώνουν ελαφρώς αλλά υπάρχουν και μέσα στο σύνολο της μαρμελάδας.
- Μεταφέρω τη μαρμελάδα σε καλά πλυμένα και στεγνά βαζάκια.
Καλή σας επιτυχία
Leave a Reply