• Σχετικά
  • Ανά Κατηγορία
  • Κυρίως Πιάτα
    • Αβγά
    • Ζαρζαβατικά
    • Ζυμαρικά
    • Ζύμες
    • Θαλασσινά
    • Κιμάς
    • Κοτόπουλο
    • Κρέατα
    • Όσπρια
    • Ρύζια
    • Σούπες
    • Ψάρια
  • Ορεκτικά
    • Πατάτες
    • Πίτες
  • Σαλάτες
  • Γλυκά
    • Γλυκά Κουταλιού
    • Κέικ
    • Κρέμες
    • Μαρμελάδες
    • Παγωτά
  • Γεύσεις του κόσμου
    • Αυστρία
    • Αλβανία
    • Βουλγαρία
    • Γαλλία
    • Δανία
    • Ιράν
    • Ισπανία
    • Ισραήλ
    • Ιταλία
    • Κούβα
    • Κροατία
    • Νέα Υόρκη
    • Ολλανδία
    • Πολωνία
    • Ρουμανία
    • Ρωσία
    • Σερβία
Food Collection
Γλυκά 6

Μικρά αμυγδαλωτά

By Dimitra Cherouvim · On 02/02/2014

Ωραίαι πατισαρίαι

συνταγές χαρίκλειας

συνταγές χαρίκλειας

130 δρ. μύγδαλα, 100 δρ. ζάχαρι, ασπράδια 4 αυγών. τα μίγδαλα ξεφλουδισμένα κοπανισμένα,ζάχαρι κοπανιστή και τα ανακατόνει τις με τα αυγά, αλίφει ολίγον βούτιρον εις το σινί και έπειτα τα κάμνει τις εις μικρούς κιοφτέδες και τα στέλνει εις τον φούρνον. και ένα χουλιαράκι βανίλια εις το ανακάτευμά τους τα κάμνει τέλεια.

Aπ’ το τετράδιο της Χαρίκλειας ΚΑΒΑΦΗ, Συνταγές.  Εκδόσεις  Ερμή, 2003

 

Υλικά

  • 300 γραμ. αμύγδαλα αποφλοιωμένα
  • 1/2 φλυτζάνι ζάχαρη άχνη
  • 7-8 κουταλιές σούπας γεμάτες, ανθόνερο
  • τρούφα, κακάο σκόνη, ζάχαρη άχνη
  • 1 φακελάκι βανίλια με άρωμα λεμόνι ή ότι άλλο θέλετε

20131010_0001

Εκτέλεση

  1. Αλέθω καλά  τα αμύγδαλα στο μούλτι, ανακατεμένα με το 1/2 φλυτζ. ζάχαρη άχνη.
  2. Προσθέτω σιγά σιγά το ανθόνερο και τη βανίλια, ανακατεύοντας με πιρούνι, μέχρι να έχω το σωστό αποτέλεσμα, δηλαδή μια σφιχτή αλλά εύπλαστη πάστα αμυγδάλου.
  3. Πλάθω μικρά μπαλάκια, σαν παιδικές γκαζές. (Βγαίνουν περίπου 40) Ενδιάμεσα βρέχω τα χέρια, ώστε να μη μου  κολλάει η ζύμη.
  4. Βάζω μερικά στη ζάχαρη άχνη, μερικά στο κακάο και στην τρούφα.
  5. Ανακινώ απαλά τα μπαλάκια, ώστε να τυλιχτούν ωραία απ τα παραπάνω υλικά.
  6. Η τρούφα δε κολλάει εύκολα, γιαυτό  τα σφίγγω προσεχτικά στη χούφτα μου.
  7. Τα τοποθετώ και τα διατηρώ σε σκεύος που κλείνει ερμητικά.

20131010_0008 20131010_0013 20131010_0014 20131010_0018 20131010_0021

Καλή επιτυχία

αμύγδαλοανθόνεροζάχαρηκακάοτρούφα
Share Tweet

You Might Also Like

  • Γλυκά

    Μηλοπιτάκια με πούλπα μήλων

  • Γλυκά

    Μηλοπατσαβουρόπιτα

  • Γλυκά

    Μηλομπουρεκάκια τα εύκολα

6 Comments

  • Dimi says: 02/11/2014 at 11:32 am

    Καλημερα, πόσο βανίλια βάζετε?

    Υ.Γ: Δεν την εχετε προσθέσει στα συστατικά

    Reply
    • Dimitra Cherouvim says: 06/11/2014 at 8:03 pm

      Καλησπέρα και ευχαριστώ για την επισήμανση, μόλις το διόρθωσα. Ένα φακελάκι βανίλιας είναι αρκετό.

      Reply
  • Eleni foti says: 06/12/2017 at 5:50 pm

    Ωραια συνταγή για αμυγδαλωτά..τα τα φτιαξω..ευχαριστω φίλε ας

    Reply
    • Dimitra Cherouvim says: 10/12/2017 at 8:52 am

      Να τα φτιάξεις Ελένη μου, θα τα ευχαριστηθείς πολύ. Καλή σου επιτυχία!

      Reply
  • Eleni foti says: 23/12/2017 at 7:36 pm

    Moλις τα εφτιαξα..γρηγορα και εύκολα….ευχαριστω φιλενας

    Reply
    • Dimitra Cherouvim says: 12/01/2018 at 5:56 am

      Είμαι σίγουρη ότι τα έφτιαξες τέλεια! Μπράβο σου!

      Reply

    Leave a reply Cancel reply

    BHMAGourmet Food Blog Awards 2016

    Το food collection πρώτο με 436 ψήφους στο διαγωνισμό BHMAGourmet Food Blog Awards 2016 by IKEA.

    Κατηγορίες

    • Αβγά
    • Γεύσεις του κόσμου
    • Γλυκά
    • Γλυκά Κουταλιού
    • Ζαρζαβατικά
    • Ζυμαρικά
    • Ζύμες
    • Θαλασσινά
    • Κέικ
    • Κιμάς
    • Κοτόπουλο
    • Κρέατα
    • Κρέμες
    • Μαρμελάδες
    • Ορεκτικά
    • Όσπρια
    • Παγωτά
    • Πατάτες
    • Πίτες
    • Ρύζια
    • Σαλάτες
    • Σούπες
    • Ψάρια
    ΑΝΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

    Find us on Facebook

    • Ανά Κατηγορία
    • Γεύσεις του κόσμου
    • Σχετικά

    Το περιεχόμενο του www.foodcollection.gr δημοσιεύεται κάτω από την άδεια Creative Commons Attribution 4.0 International License. Creative Commons License