Κιμαδοπιτάκια με πίτα σουβλάκι

Θυμάστε τα τυροπιτάκια με την πίτα για σουβλάκια; Ναι, ναι, ξέρω σας άρεσαν! Το είδα και στην επισκεψιμότητα της σχετικής ανάρτησης. Συνεχίζω λοιπόν με μια άλλη μαγειρική πρόταση με τις γνωστές μας πιτούλες για σουβλάκια. Κιμαδοπιτάκια λοιπόν για σήμερα, ακριβώς με την ίδια διαδικασία που σας έδειξα για τα τυροπιτάκια, αρκεί να έχουμε λίγο έτοιμο κιμά από τη χθεσινή ή προηγούμενη μέρα που τον φτιάξαμε για τα μακαρόνια μας. Έτσι με αυτό τον τρόπο αξιοποιούμε απόλυτα τον λίγο κιμά που δεν ξέρουμε τι να τον κάνουμε και κυρίως τον παρουσιάζουμε στο τραπέζι μας σαν ένα γρήγορο και εύκολο πιάτο που σίγουρα θα ικανοποιήσει όλους και ειδικά τα παιδιά. Συνοδεύουμε με πλούσια σαλάτα και φέτα τυρί.

Υλικά 

 • Αφράτες πιτούλες για σουβλάκια, καλής ποιότητας
 • 1 μπολάκι έτοιμο κιμά
 • Ηλιέλαιο

Εκτέλεση

 • Χαράσσω πολύ ελαφριά την πιτούλα μου στη μέση, χωρίς να την κόψω βεβαίως. Αυτό θα βοηθήσει ώστε η πίτα να γυρίσει εύκολα πάνω στον κιμά και να σχηματιστεί το ημικύκλιο.

 • Ψήνω σε ηλιέλαιο πρώτα την πλευρά που θα βάλω τον κιμά, ώστε όταν τον σκεπάσω, η πιτούλα να είναι ψημένη εσωτερικά. Την γυρίζω από την άλλη πλευρά. Χαμηλώνω τη φωτιά και τακτοποιώ τον κιμά μου στο μισό χαραγμένο ψημένο κύκλο. Με τη βοήθεια ενός πιρουνιού και μιας σπάτουλας ή ό,τι σας βολεύει, γυρίζω το μισό της πίτας πάνω στον κιμά. Με το πιρούνι μου πιέζω ελαφρά την πίτα ώστε να ψηθεί και εξωτερικά. Την γυρίζω και κάνω την ίδια διαδικασία και από την άλλη εξωτερική πλευρά, ώσπου να ροδοκοκκινίσει.

 • Σερβίρω τα ημικύκλια κιμαδοπιτάκια ολόκληρα σε πιατέλα ή τα κόβω σε μικρότερα κομμάτια, για να πάρει ο καθένας όσα και όσες φορές θέλει. Απλά εξαιρετικά!

Καλή σας επιτυχία

 


Posted

in

,

by

Comments

2 responses to “Κιμαδοπιτάκια με πίτα σουβλάκι”

  1. Πραγματικά ωραίες, εύκολες και γευστικότατες.
   Ευχαριστώ πολύ για το σχόλιο σας!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *