• Σχετικά
  • Ανά Κατηγορία
  • Κυρίως Πιάτα
    • Αβγά
    • Ζαρζαβατικά
    • Ζυμαρικά
    • Ζύμες
    • Θαλασσινά
    • Κιμάς
    • Κοτόπουλο
    • Κρέατα
    • Όσπρια
    • Ρύζια
    • Σούπες
    • Ψάρια
  • Ορεκτικά
    • Πατάτες
    • Πίτες
  • Σαλάτες
  • Γλυκά
    • Γλυκά Κουταλιού
    • Κέικ
    • Κρέμες
    • Μαρμελάδες
    • Παγωτά
  • Γεύσεις του κόσμου
    • Αλβανία
    • Βουλγαρία
    • Γαλλία
    • Δανία
    • Ιράν
    • Ισπανία
    • Ισραήλ
    • Ιταλία
    • Κούβα
    • Κροατία
    • Νέα Υόρκη
    • Ολλανδία
    • Πολωνία
    • Ρουμανία
    • Ρωσία
    • Σερβία
Food Collection
Ορεκτικά, Πίτες 0

Κιμαδοπιτάκια με πίτα σουβλάκι

By Dimitra Cherouvim · On 24/11/2017

Θυμάστε τα τυροπιτάκια με την πίτα για σουβλάκια; Ναι, ναι, ξέρω σας άρεσαν! Το είδα και στην επισκεψιμότητα της σχετικής ανάρτησης. Συνεχίζω λοιπόν με μια άλλη μαγειρική πρόταση με τις γνωστές μας πιτούλες για σουβλάκια. Κιμαδοπιτάκια λοιπόν για σήμερα, ακριβώς με την ίδια διαδικασία που σας έδειξα για τα τυροπιτάκια, αρκεί να έχουμε λίγο έτοιμο κιμά από τη χθεσινή ή προηγούμενη μέρα που τον φτιάξαμε για τα μακαρόνια μας. Έτσι με αυτό τον τρόπο αξιοποιούμε απόλυτα τον λίγο κιμά που δεν ξέρουμε τι να τον κάνουμε και κυρίως τον παρουσιάζουμε στο τραπέζι μας σαν ένα γρήγορο και εύκολο πιάτο που σίγουρα θα ικανοποιήσει όλους και ειδικά τα παιδιά. Συνοδεύουμε με πλούσια σαλάτα και φέτα τυρί.

Υλικά 

  • Αφράτες πιτούλες για σουβλάκια, καλής ποιότητας
  • 1 μπολάκι έτοιμο κιμά
  • Ηλιέλαιο

Εκτέλεση

  • Χαράσσω πολύ ελαφριά την πιτούλα μου στη μέση, χωρίς να την κόψω βεβαίως. Αυτό θα βοηθήσει ώστε η πίτα να γυρίσει εύκολα πάνω στον κιμά και να σχηματιστεί το ημικύκλιο.

  • Ψήνω σε ηλιέλαιο πρώτα την πλευρά που θα βάλω τον κιμά, ώστε όταν τον σκεπάσω, η πιτούλα να είναι ψημένη εσωτερικά. Την γυρίζω από την άλλη πλευρά. Χαμηλώνω τη φωτιά και τακτοποιώ τον κιμά μου στο μισό χαραγμένο ψημένο κύκλο. Με τη βοήθεια ενός πιρουνιού και μιας σπάτουλας ή ό,τι σας βολεύει, γυρίζω το μισό της πίτας πάνω στον κιμά. Με το πιρούνι μου πιέζω ελαφρά την πίτα ώστε να ψηθεί και εξωτερικά. Την γυρίζω και κάνω την ίδια διαδικασία και από την άλλη εξωτερική πλευρά, ώσπου να ροδοκοκκινίσει.

  • Σερβίρω τα ημικύκλια κιμαδοπιτάκια ολόκληρα σε πιατέλα ή τα κόβω σε μικρότερα κομμάτια, για να πάρει ο καθένας όσα και όσες φορές θέλει. Απλά εξαιρετικά!

Καλή σας επιτυχία

 

ηλιέλαιοκιμάςπίτασουβλάκι
Share Tweet

Dimitra Cherouvim

You Might Also Like

  • Ορεκτικά

    Φάβα Αμοργιανή με καραμελωμένα κρεμμύδια και τοματίνια

  • Ορεκτικά

    Ρολάκια πιπεριάς με ανθότυρο φιστικιού

  • Ορεκτικά

    Κρεμμύδια πίκλες

No Comments

Leave a reply Cancel reply

BHMAGourmet Food Blog Awards 2016

Το food collection πρώτο με 436 ψήφους στο διαγωνισμό BHMAGourmet Food Blog Awards 2016 by IKEA.

Κατηγορίες

  • Αβγά
  • Γεύσεις του κόσμου
  • Γλυκά
  • Γλυκά Κουταλιού
  • Ζαρζαβατικά
  • Ζυμαρικά
  • Ζύμες
  • Θαλασσινά
  • Κέικ
  • Κιμάς
  • Κοτόπουλο
  • Κρέατα
  • Κρέμες
  • Μαρμελάδες
  • Ορεκτικά
  • Όσπρια
  • Παγωτά
  • Πατάτες
  • Πίτες
  • Ρύζια
  • Σαλάτες
  • Σούπες
  • Ψάρια
ΑΝΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Find us on Facebook

  • Ανά Κατηγορία
  • Γεύσεις του κόσμου
  • Σχετικά

Το περιεχόμενο του www.foodcollection.gr δημοσιεύεται κάτω από την άδεια Creative Commons Attribution 4.0 International License. Creative Commons License