Κέικ με νιφάδες βρώμης και super fruits

Η πρόσκληση ήταν για ένα Κυριακάτικο απόγευμα. Η γλυκιά Καίτη μας καλούσε να βρεθούμε όλες οι φίλες, να τα πούμε και να γευτούμε τα υπέροχα καλούδια της. Άξια βοηθός η πληθωρική και γελαστή Αθανασία.

Σε ένα κάλεσμα βεβαίως δεν πηγαίνεις με άδεια χέρια, έτσι μου δόθηκε η ευκαιρία να φτιάξω αυτό το απλό κέικ, αλλά που οι σωστές αναλογίες του και κυρίως οι νιφάδες βρώμης ολικής που περιέχουν τα γνωστά super fruits, cranderry, goji berry, raspberry, του δίνουν μια ξεχωριστή γεύση και διατροφική αξία. Αυτό το κέικ το έχω φτιάξει πολλές φορές και πάντα με επιτυχία. Χάρηκα πολύ που άρεσε και οι περισσότερες φίλες ζήτησαν και τη συνταγή. Όπως καταλαβαίνετε τώρα ήρθε η σειρά του να σας το παρουσιάσω με τη σιγουριά ότι θα το φτιάξετε, θα το απολαύσετε και σεις με τον καφέ σας. Αφιερωμένο στις οικοδέσποινες, αλλά και σε όλες τις φίλες που βρεθήκαμε εκείνο το χαλαρό και χαρούμενο Κυριακάτικο απόγευμα που είχε και τα δωράκια του.

Υλικά (για μακρόστενη φόρμα 11Χ30)

  • 150 γρ. βούτυρο γάλακτος
  • 1 φλ.τσ. γάλα
  • 1 φλ.τσ. νιφάδες βρώμης με τα super fruits ( fytro με λεπτές νιφάδες )
  • 2 φλ.τσ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις κοσκινισμένο
  • 1 φλ.τσ. ζάχαρη
  • 3 αβγά
  • 1 κ.σ. εκχείλισμα βανίλιας
  • 1 κ.σ. μπέικιν

Εκτέλεση

  • Χτυπώ πολύ καλά το βούτυρο με τη ζάχαρη. Προσθέτω τα τρία αβγά και συνεχίζω το χτύπημα.

  • Σιγά σιγά προσθέτω το γάλα, ανακατεύω και ρίχνω αρχικά τις νιφάδες βρώμης.

  • Στο παραπάνω μείγμα προσθέτω το αλεύρι στο οποίο έχει ανακατέψει την μπέικιν. Ρίχνω και τη βανίλια.

  • Ανακατεύω καλά και ρίχνω το μείγμα του κέικ στη φόρμα, την οποία έχω φοδράρει με βρεγμένο αντικολλητικό χαρτί το οποίο έχει στύψει ελαφρά ώστε να φύγουν τα νερά.

  • Ψήνω το κέικ στις αντιστάσεις, σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς, αλλά βάζοντας το κέικ χαμηλώνω στους 180. Διάρκεια ψησίματος 1 ώρα και 10 λεπτά. Σβήνω το φούρνο και αφήνω το κέικ άλλα 10 λεπτά μέσα.

  • Το βγάζω από το φούρνο, περιμένω να πέσει η θερμοκρασία του και αφαιρώ με προσοχή το αντικολλητικό χαρτί.

 

Καλή και γλυκιά σας επιτυχία

 

Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *