• Σχετικά
  • Ανά Κατηγορία
  • Κυρίως Πιάτα
    • Αβγά
    • Ζαρζαβατικά
    • Ζυμαρικά
    • Ζύμες
    • Θαλασσινά
    • Κιμάς
    • Κοτόπουλο
    • Κρέατα
    • Όσπρια
    • Ρύζια
    • Σούπες
    • Ψάρια
  • Ορεκτικά
    • Πατάτες
    • Πίτες
  • Σαλάτες
  • Γλυκά
    • Γλυκά Κουταλιού
    • Κέικ
    • Κρέμες
    • Μαρμελάδες
    • Παγωτά
  • Γεύσεις του κόσμου
    • Αυστρία
    • Αλβανία
    • Βουλγαρία
    • Γαλλία
    • Δανία
    • Ιράν
    • Ισπανία
    • Ισραήλ
    • Ιταλία
    • Κούβα
    • Κροατία
    • Νέα Υόρκη
    • Ολλανδία
    • Πολωνία
    • Ρουμανία
    • Ρωσία
    • Σερβία
Food Collection
Κέικ 2

Κέικ χαρουπάλευρου με σταφιδοκάρυδα

By Dimitra Cherouvim · On 19/11/2020

Το έφτιαξα, το “έντυσα”, το στόλισα τα γιορτινά του και σας το προσφέρω. Για τις Κυριακές σας, τις γιορτές σας, για τις ημέρες που έρχονται. Για τα σκοτεινά απογεύματα που θέλετε να  φωτίσετε, για τις άσχημες στιγμές που θέλετε να τις γλυκάνετε. Οπλιστείτε με υπομονή, περισσότερη υπομονή απ’ όση διαθέτετε, πείτε το και καρτερία, συγκεντρώστε τα υλικά σας και με περισσή προσήλωση, φτιάξτε αυτό το άνευ σοκολάτας “σοκολατένιο” κέικ. Θα σας αποζημιώσει, πιστέψτε με, αλλά κυρίως θα σας γαληνέψει απ’ τις φουρτούνες της εποχής. Και μη ξεχνάτε το τετριμμένο (;) αλλά σωτήριο. Μετά την καταιγίδα έρχεται πάντα η νηνεμία και το πολύχρωμο ουράνιο τόξο.

Υλικά (για φόρμα μακρόστενη 11χ30 εκ.)

  • 1 φλ.τσ. (140 γρ.) χαρουπάλευρο ή χαρουπόσκονη, όπως αναγράφεται σε πολλές συσκευασίες.
  • 2 φλ.τσ.(200 γρ.) αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 125 γρ. βούτυρο αγελαδινό
  • 2 αβγά
  • 3/4 φλ.τσ. (100 γρ.) ζάχαρη κρυσταλλική – δεν χρειάζεται περισσότερη μιας και το χαρουπάλευρο έχει μια ιδιαίτερη γλύκα σοκολάτας
  • 1 φλ.τσ. (200 γρ.) χυμό πορτοκαλιού + ξύσμα από ένα πορτοκάλι
  • 40 γρ. σταφίδες ξανθές
  • 40 γρ. καρύδια χοντροκομμένα
  • 1 κ.γ. μπέικιν
  • 1 κ.γ. σόδα

Εκτέλεση

  • Χτυπώ στον κάδο του μίξερ το βούτυρο με τη ζάχαρη. Προσθέτω τα δυο αβγά και χτυπώ καλά.

  • Προσθέτω το χυμό πορτοκαλιού στον οποίο έχω προσθέσει τη σόδα, ακριβώς πάνω από τον κάδο γιατί αφρίζει γρήγορα. Ανακατεύω καλά.

  • Έχω ήδη αναμείξει τα δυο αλεύρια στα οποία έχω προσθέσει τη μπέικιν. Αρχίζω να ρίχνω σιγά σιγά αυτό το μείγμα στον κάδο του μίξερ.

  • Στο τέλος προσθέτω το ξύσμα πορτοκαλιού, τις σταφίδες και τα καρύδια. Ανακατεύω καλά.

  • Ρίχνω προσεχτικά το μείγμα του κέικ στη μακρόστενη φόρμα την οποία έχω ντύσει με βρεγμένο και καλά στραγγισμένο αντικολλητικό χαρτί.

  • Ψήνω στις αντιστάσεις, σε προθερμασμένο φούρνο, αρχικά για 10 λεπτά στους 200 βαθμούς για να δώσω ώθηση στο μείγμα να φουσκώσει και άλλα 50 λεπτά στους 180. Κλείνω το φούρνο και αφήνω το κέικ μέσα άλλα 8-10 λεπτά, όχι παραπάνω. Το κέικ έχει ψηθεί τέλεια.

  • Το στολίζω και το απολαμβάνω μαζί με καλή παρέα, στον πρωινό ή απογευματινό καφέ μου.

Καλή σας (είναι σίγουρη) επιτυχία

αβγόαλεύριβούτυροζάχαρηκαρύδιμπέικινπορτοκάλισόδασταφίδαχαρουπάλευρο
Share Tweet

Dimitra Cherouvim

You Might Also Like

  • Κέικ

    Κεκάκια αχλαδιού φετέλ

  • Κέικ

    Κέικ μανταρίνι – με βοηθό το μπλέντερ

  • Κέικ

    Κέικ κυδωνιού με κάστανα και σταφίδες

2 Comments

  • fotini ΒΑΤΣΙΘΙΑΝΟΥ says: 02/12/2020 at 3:35 pm

    εννοείται πως θα το κάνω κι εγώ είσαι φοβερη

    Reply
    • Δήμητρα Χερουβείμ says: 02/12/2020 at 7:38 pm

      Φωτεινή είναι εξαιρετικό, θα το ευχαριστηθείς. Ευχαριστώ για το σχόλιο σου!

      Reply

    Leave a reply Cancel reply

    BHMAGourmet Food Blog Awards 2016

    Το food collection πρώτο με 436 ψήφους στο διαγωνισμό BHMAGourmet Food Blog Awards 2016 by IKEA.

    Κατηγορίες

    • Αβγά
    • Γεύσεις του κόσμου
    • Γλυκά
    • Γλυκά Κουταλιού
    • Ζαρζαβατικά
    • Ζυμαρικά
    • Ζύμες
    • Θαλασσινά
    • Κέικ
    • Κιμάς
    • Κοτόπουλο
    • Κρέατα
    • Κρέμες
    • Μαρμελάδες
    • Ορεκτικά
    • Όσπρια
    • Παγωτά
    • Πατάτες
    • Πίτες
    • Ρύζια
    • Σαλάτες
    • Σούπες
    • Ψάρια
    ΑΝΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

    Find us on Facebook

    • Ανά Κατηγορία
    • Γεύσεις του κόσμου
    • Σχετικά

    Το περιεχόμενο του www.foodcollection.gr δημοσιεύεται κάτω από την άδεια Creative Commons Attribution 4.0 International License. Creative Commons License