Γαρίδες ρολό σε κανταΐφι

Αθήνα, Χαλκίδα γύρω στα 75 χλμ. Μια θαυμάσια βόλτα στην όμορφη αυτή παραθαλάσσια πόλη της Εύβοιας, ένας κοντινός προορισμός απ’ την πρωτεύουσα που έχεις πολλά να δεις, να θαυμάσεις και να απολαύσεις. Επισκεπτόμαστε σχετικά τακτικά την Εύβοια και πάντα κάνουμε μια στάση στο μεγάλο και άνετο πεζόδρομο της Χαλκίδας. Την τελευταία φορά κανονίσαμε να κάτσουμε για φαγητό σε ένα απ’ τα πολλά μαγαζιά της παραλιακής,  ΤΟ ΚΑΡΝΑΓΙΟ, πολύ κοντά στη γέφυρα, γνωστή και ως «Παλαιά», η γέφυρα της Χαλκίδας αποτελεί ένα μηχανολογικό “θαύμα”, αμιγώς ελληνικής έμπνευση
Το ΚΑΡΝΑΓΙΟ λοιπόν, ένα υπέροχο, δυο ετών μαγαζί όπως μάθαμε απ’ τον ιδιοκτήτη του Κο Χαρίση, με άπλετη θέα στη θάλασσα και το σπουδαιότερο με εξαιρετικά πιάτα δυο από τα οποία δοκιμάσαμε και μείναμε απόλυτα ικανοποιημένοι.
Ένα από αυτά είναι αυτό που σας παρουσιάζω παρακάτω και την εύκολη και γρήγορη συνταγή του, είχε την ευγενική καλοσύνη να μου δώσει η άξια μαγείρισσα του μαγαζιού Κα Γιάννα. Πραγματικά ένας μοναδικός μεζές-ορεκτικό που μπορούμε να το συνοδεύσουμε με δροσερό κρασί ή κρύα μπύρα στο μπαλκόνι, τη βεράντα ή τον κήπο του σπιτιού μας.

Υλικά

  • 1 συσκευασία κατεψυγμένες γαρίδες με ουρά Νο 31-40
  • 1 συσκευασία φρέσκο κανταΐφι
  • 1 πακετάκι τυρί κρέμα
  • Αλάτι
  • Πιπέρι
  • Καλαμποκέλαιο

Συνοδευτική αλοιφή

  • Γιαούρτι στραγγιστό – ποσότητα ανάλογη με τις γαρίδες που θα φτιάξω
  • Λίγο ελαιόλαδο
  • 1/2 κ.γ. μουστάρδα
  • 1/2 κ.γ. πελτέ

Διαδικασία

  • Αφήνω τις γαρίδες να ξεπαγώσουν καλά. Ανοίγω τη συσκευασία του κανταιφιού, υπολογίζω πόσο περίπου θα χρειαστώ, τυλίγω το υπόλοιπο, το σκεπάζω με νωπή βαμβακερή πετσέτα και το διατηρώ στο ψυγείο για λίγες μέρες.  Το κανταΐφι  που θα χρειαστώ, το απλώνω με προσοχή σε νωπή πετσέτα, με τις ίνες του παράλληλα προς τον πάγκο που θα εργαστώ.

  • Υπολογίζω ένα μακρόστενο παραλληλόγραμμο και στην μια του άκρη του βάζω μια κουταλιά από το τυρί κρέμα. Ακουμπώ προσεχτικά μια γαρίδα την οποία έχω αλατοπιπερώσει, πάνω στο τυρί κρέμα. Προσθέτω πάνω της άλλη λίγη κρέμα.

  • Τυλίγω με προσοχή το κανταΐφι  γύρω απ’ τη γαρίδα, αφήνοντας έξω την ουρά. Για να κλείσει καλά το κανταΐφι  και να το φορμάρω όμορφα γύρω απ’ τη γαρίδα το βρέχω τόσο όσο αυτό να είναι εύπλαστο.
  • Τυλίγω όλες τις γαρίδες μου και τις διατηρώ στο ψυγείο, πάντα σκεπασμένες για να μη ξεραθεί το κανταΐφι, ως την ώρα που θα τις τηγανίσω.

  • Επειδή δεν χρησιμοποιώ και δεν έχω φριτέζα, βάζω σε ένα βαθύ τηγάνι αρκετό καλαμποκέλαιο, περιμένω να κάψει και βάζω προσεχτικά 4-5 ρολάκια γαρίδας για να τηγανιστούν.

  • Περιμένω 3-4 λεπτά, ή ώσπου να χρυσίσει η μια πλευρά τους και με δυο πιρούνια τις γυρίζω κι’ απ’ την άλλη πλευρά.

  • Περιμένω να χρυσίσουν γύρω γύρω και τις βγάζω απ’ το τηγάνι.

 

  • Τις ακουμπώ οπωσδήποτε σε χαρτί κουζίνας για να φύγει το λάδι και τις σερβίρω με τη εύκολη και γρήγορη συνοδευτική αλοιφή γιαουρτιού, την οποία φτιάχνω ανακατεύοντας όλα τα υλικά στο γιαούρτι.

  • Θεσπέσιος και γρήγορος μεζές που συνοδεύει άνετα καλοκαιρινά βράδια σε βεράντες, μπαλκόνια ή κήπους εξοχικών.

Καλή σας επιτυχία

Φωτο-εντυπώσεις

 

Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *