Μπράουνις με κακάο

Μια απλή συνταγή για μπράουνις με κακάο,  γίνεται γιορτινή αν στολίσουμε ανάλογα το γευστικότατο μπράουνι που φτιάξαμε, με ό,τι θέλουμε.

Υλικά (για ταψάκι 19Χ27)

  • 110 γρ. βούτυρο μαλακό ή μαργαρίνη σε θερμοκρασία δωματίου ή λιωμένη
  • 100 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
  • 100 γρ. κρυσταλική ζάχαρη
  • 170 γρ. κακάο
  • 100 γρ. σταγόνες σοκολάτας
  • 80 γρ. καστανή ζάχαρη
  • 4 αβγά μεγάλη ή 5 μικρά
  • 1 Βανίλια
  • 1/2 κ.γ. μαγειρική σόδα
  • 1 σφηνάκι κονιάκ ή ό,τι άλλο αρωματικό ποτό έχετε

Διαδικασία

  • Κτυπώ στο μίξερ (ή και στο μίξερ χειρός) το βούτυρο, τις δυο ζάχαρες, τα αβγά, τη βανίλια και το ποτό.

  • Σε άλλο μπολ ανακατεύω το αλεύρι με το κακάο και το σόδα.

  • Ρίχνω το μείγμα του αλευριού στο μπολ με το βούτυρο σταδιακά ώσπου να ενσωματωθούν. Ρίχνω και τις σταγόνες σοκολάτας.

  • Βουτυρώνω το ταψάκι και απλώνω με σπάτουλα το μείγμα μπράουνις.

  • Ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο στους 180β. περίπου για 25-30 λεπτά.
  • Βγάζω το ταψάκι απ’ το φούρνο, αφήνω να κρυώσει καλά και κόβω σε τετράγωνα.

  • Για να το κάνω γιορτινό, αχνίζω με άχνη και στολίζω με ό,τι υπάρχει στα ντουλάπια και στη φαντασία μου.

Καλή σας επιτυχία και καλές γιορτές

Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *