• Σχετικά
  • Ανά Κατηγορία
  • Κυρίως Πιάτα
    • Αβγά
    • Ζαρζαβατικά
    • Ζυμαρικά
    • Ζύμες
    • Θαλασσινά
    • Κιμάς
    • Κοτόπουλο
    • Κρέατα
    • Όσπρια
    • Ρύζια
    • Σούπες
    • Ψάρια
  • Ορεκτικά
    • Πατάτες
    • Πίτες
  • Σαλάτες
  • Γλυκά
    • Γλυκά Κουταλιού
    • Κέικ
    • Κρέμες
    • Μαρμελάδες
    • Παγωτά
  • Γεύσεις του κόσμου
    • Αλβανία
    • Βουλγαρία
    • Γαλλία
    • Δανία
    • Ιράν
    • Ισπανία
    • Ισραήλ
    • Ιταλία
    • Κούβα
    • Κροατία
    • Νέα Υόρκη
    • Ολλανδία
    • Πολωνία
    • Ρουμανία
    • Ρωσία
    • Σερβία
Food Collection
Ζαρζαβατικά 2

Αρακάς πουρές ο γιορτινός

By Dimitra Cherouvim · On 16/12/2020

Μπορεί άραγε ένας αρακάς, ακόμα και κατεψυγμένος που μεταλλάσσεται σε πουρέ να γίνει γιορτινός στη γεύση και στην εμφάνιση; Όλα μπορούν να γίνουν στο εργαστήριο μαγειρικών και απλών πειραμάτων… δηλαδή την κουζίνα μας. Μικρές αλλά σημαντικές προσθήκες όπως λίγη κρέμα τυριού, το σοταρισμένο κρεμμύδι, ο ψιλοκομμένος άνηθος, η κόκκινη πιπεριά και κάνουν τον κάπως αδιάφορο αρακά, ένα υπέροχο συνοδευτικό πιάτο που άνετα μπορεί να συνοδεύσει ό,τι τραβάει η όρεξη και το πρόγραμμα της ημέρας.


Το κυρίως φαγητό ήταν ψητός σολομός. Τον συνόδεψα με αυτόν τον γευστικότατο, πράσινο πουρέ. Γευστική συνύπαρξη μοναδική. Συμβουλή. Ο πουρές αυτός ταιριάζει απίστευτα με την γλυκιά, κόκκινη  πιπεριά. Κόψτε πολλές ροδελίτσες. Δοκιμάστε και θα με θυμηθείτε. Για τις καθημερινές και γιορτινές μας ημέρες.

Υλικά

  • 250 γρ. αρακά κατεψυγμένο
  • 100 γρ. τυρί κρέμα
  • 1 μικρό κρεμμύδι ξερό
  • 1 γεμάτη κ.σ. βούτυρο γάλακτος
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 ζωμό λαχανικών (προαιρετικά)
  • Άνηθο
  • 1 κόκκινη πιπεριά κέρατο

Εκτέλεση

  • Ρίχνω τον αρακά σε καυτό νερό στο οποίο έχω βάλει μέσα το ζωμό και τον βράζω ώσπου να μαλακώσει.

  • Παράλληλα σοτάρω με το βούτυρο και το ελαιόλαδο το κρεμμύδι ψιλοκομμένο. Ψιλοκόβω και ένα μικρό ματσάκι ( 3-4 κλαδάκια) άνηθου.

  • Μόλις γίνει ο αρακάς, τον στραγγίζω σε σουρωτήρι. Επειδή τον θέλω πολύ στεγνό τον ξαναβάζω στο κατσαρολάκι που τον έβρασα και τον ακουμπώ πάνω στο σβησμένο μάτι της κουζίνας για λίγα λεπτά, ώστε να φύγει κάθε υγρασία.
  • Προσθέτω στο κατσαρολάκι με τον αρακά, το σοταρισμένο κρεμμύδι, τον ψιλοκομμένο άνηθο και την κρέμα τυριού.

  • Πολτοποιώ τα τρία υλικά με τη ράβδο.

  • Τον βάζω με προσοχή σε ένα ωραίο πιάτο και στολίζω σύμφωνα με το γούστο και την αισθητική μου.

Καλή σας απόλαυση

άνηθοςαρακάςβούτυροελαιόλαδοζωμός πιπεριάκρεμμύδιτυρίκρέμα
Share Tweet

Dimitra Cherouvim

You Might Also Like

  • Ζαρζαβατικά

    Μελιτζάνες σάλτσα για όλες τις χρήσεις

  • Ζαρζαβατικά

    Πλευρώτους με κριθαράκι

  • Ζαρζαβατικά

    Λαχανοφακόρυζο το εκπληκτικό

2 Comments

  • fotini ΒΑΤΣΙΘΙΑΝΟΥ says: 17/12/2020 at 12:48 am

    Ευχαριστούμε! Θα. Το φτιάξω οπωσδήποτε.

    Reply
    • Δήμητρα Χερουβείμ says: 17/12/2020 at 9:36 am

      Και καλά θα κάνεις Φωτεινή, εγώ σας ευχαριστώ!

      Reply

    Leave a reply Cancel reply

    BHMAGourmet Food Blog Awards 2016

    Το food collection πρώτο με 436 ψήφους στο διαγωνισμό BHMAGourmet Food Blog Awards 2016 by IKEA.

    Κατηγορίες

    • Αβγά
    • Γεύσεις του κόσμου
    • Γλυκά
    • Γλυκά Κουταλιού
    • Ζαρζαβατικά
    • Ζυμαρικά
    • Ζύμες
    • Θαλασσινά
    • Κέικ
    • Κιμάς
    • Κοτόπουλο
    • Κρέατα
    • Κρέμες
    • Μαρμελάδες
    • Ορεκτικά
    • Όσπρια
    • Παγωτά
    • Πατάτες
    • Πίτες
    • Ρύζια
    • Σαλάτες
    • Σούπες
    • Ψάρια
    ΑΝΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

    Find us on Facebook

    • Ανά Κατηγορία
    • Γεύσεις του κόσμου
    • Σχετικά

    Το περιεχόμενο του www.foodcollection.gr δημοσιεύεται κάτω από την άδεια Creative Commons Attribution 4.0 International License. Creative Commons License