• Σχετικά
  • Ανά Κατηγορία
  • Κυρίως Πιάτα
    • Αβγά
    • Ζαρζαβατικά
    • Ζυμαρικά
    • Ζύμες
    • Θαλασσινά
    • Κιμάς
    • Κοτόπουλο
    • Κρέατα
    • Όσπρια
    • Ρύζια
    • Σούπες
    • Ψάρια
  • Ορεκτικά
    • Πατάτες
    • Πίτες
  • Σαλάτες
  • Γλυκά
    • Γλυκά Κουταλιού
    • Κέικ
    • Κρέμες
    • Μαρμελάδες
    • Παγωτά
  • Γεύσεις του κόσμου
    • Αλβανία
    • Βουλγαρία
    • Γαλλία
    • Δανία
    • Ιράν
    • Ισπανία
    • Ισραήλ
    • Ιταλία
    • Κούβα
    • Κροατία
    • Νέα Υόρκη
    • Ολλανδία
    • Πολωνία
    • Ρουμανία
    • Ρωσία
    • Σερβία
Food Collection
Γλυκά 2

Σοκολατάκια σύκου vegan

By Dimitra Cherouvim · On 10/11/2016

14976587_1940483012845876_4242069805437677042_oΤα σοκολατάκια που μου πρόσφερε η χαμογελαστή νεαρή κοπέλα και δοκίμασα, στο πρώτο Ελληνικό Vegan Festival στην Τεχνόπολη, ήταν πολύ νόστιμα και ιδιαίτερα. Εννοείται ότι αμέσως ρώτησα για τα υλικά τους. “Σοκολατάκια χωρίς σοκολάτα”, το πρώτο που μου είπε, “βασιλικοί χουρμάδες, αμύγδαλα και κακάο”, συνέχισε η κοπέλα και μου πρόσφερε και δεύτερο. Το απόλαυσα βασανιστικά αργά για να πιάσω όλους τους τόνους της γλύκας των φυσικών καρπών που την κάλυπτε σωστά η απαραίτητη ελαφριά πικράδα του κακάου. Την ευχαρίστησα και απομακρύνθηκα από τον πάγκο της, βάζοντας όμως στο μυαλό μου ότι πρέπει να ασχοληθώ άμεσα με αυτήν την τόσο εύκολη, γρήγορη και κυρίως υγιεινή  και θελκτική συνταγή.
Όμως κάτι με απασχολούσε με τη συνταγή. Και αυτό δεν ήταν τίποτε άλλο, παρά ο υπέροχος κατά τα άλλα χουρμάς, των υποτροπικών χωρών. Στη θέση του χουρμά δε θα μπορούσα άραγε να βάλω τα δικά μας εξαιρετικά και φημισμένα  σύκα με την  τόσο μεγάλη παραγωγή σε πολλά μέρη της χώρας μας;! Δεν είχα καμία αμφιβολία ότι το αποτέλεσμα θα ήταν εξίσου γευστικό και ενδιαφέρον.

Κυριακή βράδυ λοιπόν και οι γλυκές σκέψεις με οδηγούν κατευθείαν στα ντουλάπια της κουζίνας. Ένα και μοναδικό διπλό σύκο, αρκετά αμύγδαλα και βεβαίως κακάο που σχεδόν πάντα υπάρχει στο σπίτι. Σκέφτομαι ότι για το πείραμα μου οι ποσότητες αρκούν. Δεν αργώ, βάζω τα υλικά μου στο μούλτι που κάνει σπουδαία δουλειά, πλάθω εύκολα τη μάζα σε μικρά μπαλάκια και πετάω απ’ τη χαρά μου. Τα σοκολατάκια μου έτοιμα, υπέροχα και γευστικότατα για μικρούς και μεγάλους. Ιδανικό δώρο για γιορτές ή απλές φιλικές επισκέψεις. Δε χρειάζεται  να πω βεβαίως  ότι τα φτιάχνετε και με χουρμάδες, όπως στην αρχική συνταγή που μου δόθηκε.

20161110_0009-jpg-cl

Υλικά (26 σοκολατάκια)

  • 250γρ. σύκα ξερά, αλλά μαλακά. Προτιμότερο τα λευκά.
  • 50γρ. αμύγδαλα με τη φλούδα τους.
  • 2 κ.σ. γεμάτες κακάο και επιπλέον για πασπάλισμα.
  • 1 κ.σ. πετιμέζι ή άλλο σιρόπι.

20161110_0002

Εκτέλεση

  1. Ψιλοκόβω τα σύκα και τα βάζω μαζί με τα αξεφλούδιστα αμύγδαλα και το κακάο σε ένα μπολ.
  2. Προσθέτω το πετιμέζι και ανακατεύω πολύ καλά όλα τα υλικά.
  3. Το μείγμα αυτό, αλλά σε 3 ή 4 δόσεις το μεταφέρω στο μούλτι και το αλέθω πολύ καλά σε δυνατή ταχύτητα. Εδώ να πω ότι εγώ στην αρχή,  έκανα το σφάλμα να βάλω όλη την ποσότητα στο μούλτι και βεβαίως δεν μπορούσα να την αλέσω. Οπότε μετά  έβαλα σε δόσεις το μείγμα και το άλεσα σωστά.
  4. Τα καλά αλεσμένα υλικά τα μεταφέρω στο μπολ και με ελαφρώς βρεγμένα χέρια τα πλάθω σε μικρές μπαλίτσες, βάζοντας κάθε φορά 1 κ.σ. γεμάτη από το μείγμα. Πλάθονται πολύ εύκολα.
  5. Βγαίνουν 26 σοκολατάκια, ανάλογα βέβαια με το πόσο μεγάλα θα τα πλάσουμε. Μερικά απ’ αυτά τα τυλίγω σε κακάο, βάζοντας τα στο μπολ με 2-3 κ.σ. κακάο και τα ανακινώ, άλλα τα αφήνω στο φυσικό τους χρώμα και τέλος για ποικιλία στα χρώματα, μερικά τα τυλίγω με άχνη.
  6. Είναι ιδιαίτερα στην γεύση, πολύ εύκολα να φτιαχτούν, θρεπτικά και ιδανικά για μικρά παιδιά αν δεν θέλουμε να τους δίνουμε σοκολάτα. Για τα παιδάκια βεβαίως, θα πρότεινα  τα σοκολατάκια μας  χωρίς το άχνισμα της άχνης και του κακάο.

20161110_0004 20161110_0005 20161110_0007 20161110_0008 20161110_0011 20161110_0016

Καλή σας επιτυχία… που σίγουρα θα την έχετε

αμύγδαλοκακάοπετιμέζισύκο
Share Tweet

Dimitra Cherouvim

You Might Also Like

  • Γλυκά

    Μπράουνις χριστουγεννιάτικα ελατάκια

  • Γλυκά

    Μηλοτηγανίτες της παιδικής μου ηλικίας

  • Γλυκά

    Μπακλαβαδάκια αμυγδάλου τα εύκολα

2 Comments

  • Sofia says: 20/01/2017 at 1:13 pm

    Αντι για πετιμεζι τι αλλο μπορουμε να βαλουμε;;;

    Reply
    • Dimitra Cherouvim says: 21/01/2017 at 2:50 pm

      Αγαπητή Σοφία,
      αντί για πετιμέζι, θα μπορούσες να βάλεις ένα καλό μέλι ή και κάποιο άλλο σιρόπι από γλυκό κουταλιού, γιατί όχι. Άλλωστε δεν χρειάζεται μεγάλη ποσότητα, ίσα να δέσουν τα υλικά, σύκα, αμύγδαλα, κακάο.Διάβασε με προσοχή τη συνταγή και θα δεις.
      Ευχαριστώ θερμά για την επικοινωνία, αν θες και όταν τα φτιάξεις, γράψε μου πάλι

      Reply

    Leave a reply Cancel reply

    BHMAGourmet Food Blog Awards 2016

    Το food collection πρώτο με 436 ψήφους στο διαγωνισμό BHMAGourmet Food Blog Awards 2016 by IKEA.

    Κατηγορίες

    • Αβγά
    • Γεύσεις του κόσμου
    • Γλυκά
    • Γλυκά Κουταλιού
    • Ζαρζαβατικά
    • Ζυμαρικά
    • Ζύμες
    • Θαλασσινά
    • Κέικ
    • Κιμάς
    • Κοτόπουλο
    • Κρέατα
    • Κρέμες
    • Μαρμελάδες
    • Ορεκτικά
    • Όσπρια
    • Παγωτά
    • Πατάτες
    • Πίτες
    • Ρύζια
    • Σαλάτες
    • Σούπες
    • Ψάρια
    ΑΝΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

    Find us on Facebook

    • Ανά Κατηγορία
    • Γεύσεις του κόσμου
    • Σχετικά

    Το περιεχόμενο του www.foodcollection.gr δημοσιεύεται κάτω από την άδεια Creative Commons Attribution 4.0 International License. Creative Commons License