Πιο εύκολο δε γίνεται, πιο απλό δε γίνεται, πιο νόστιμο και γρήγορο ορεκτικό από το σουβλάκι τοματίνι-μπέικον μάλλον δεν υπάρχει. Συνοδεύει υπέροχα ομελέτες ή αβγά μάτια ή ό,τι εσείς και η φαντασία σας θελήσετε να ταιριάξετε σε οικογενειακό ή φιλικό βραδινό τραπέζι. Σίγουρα θα τους τρελάνετε. Φτιάξτε αρκετά.
Υλικά ( για 2 σουβλάκια )
- 8-10 ντοματίνια προτιμότερο ο τύπος βελανίδι
- 2 φαρδιές φέτες μπέικον
- 2 καλαμάκια
Εκτέλεση
- Πλένω τα ντοματίνια, τα τρυπώ μόνο μια φορά με ένα μυτερό μαχαιράκι και τα περνάω εναλλάξ με το διπλωμένο κατά μήκος μπέικον όπως φαίνεται στις φωτογραφίες.
- Τα τοποθετώ σε αλάδωτο σκεύος, πυρέξ ή ταψάκι και τα ψήνω σε δυνατό γκριλ για 3-4 λεπτά από τη μια πλευρά και άλλα τόσα περίπου από την άλλη. Πάντα ανάλογα με το φούρνο.
- Το τρύπημα βοηθάει να σκάσουν εύκολα. Τα σερβίρω ζεστά ή ακόμα και σε θερμοκρασία δωματίου.
Καλή σας επιτυχία
Leave a Reply