• Σχετικά
  • Ανά Κατηγορία
  • Κυρίως Πιάτα
    • Αβγά
    • Ζαρζαβατικά
    • Ζυμαρικά
    • Ζύμες
    • Θαλασσινά
    • Κιμάς
    • Κοτόπουλο
    • Κρέατα
    • Όσπρια
    • Ρύζια
    • Σούπες
    • Ψάρια
  • Ορεκτικά
    • Πατάτες
    • Πίτες
  • Σαλάτες
  • Γλυκά
    • Γλυκά Κουταλιού
    • Κέικ
    • Κρέμες
    • Μαρμελάδες
    • Παγωτά
  • Γεύσεις του κόσμου
    • Αυστρία
    • Αλβανία
    • Βουλγαρία
    • Γαλλία
    • Δανία
    • Ιράν
    • Ισπανία
    • Ισραήλ
    • Ιταλία
    • Κούβα
    • Κροατία
    • Νέα Υόρκη
    • Ολλανδία
    • Πολωνία
    • Ρουμανία
    • Ρωσία
    • Σερβία
Food Collection
Ψάρια 0

Σαρδέλες στην γκριλιέρα

By Dimitra Cherouvim · On 06/08/2018

Η σαφήνεια της γεύσης, η απλότητα του κυρίως υλικού, τα ελάχιστα υλικά, η υπεροχή του ταπεινού, αλλά θρεπτικού και πλούσιου μικρού ψαριού. Την χρήζω βασίλισσα του καλοκαιριού. Σαρδέλα η μια και μοναδική.

Υλικά (για 2 καλοκαιρινές, λιτές, μεσημεριανές μερίδες)

  • 500 γρ. σαρδέλες
  • Ελάχιστο αλάτι (η φίλη μου και παρά θίν’ αλός γεννηθείσα, Γιούλα που θέλει να την φωνάζουμε με το λουλουδένιο Γιούλια, δεν βάζει καθόλου αλάτι στα ψάρια της και την καταλαβαίνω).
  • Ίσως λεμόνι
  • 1 κ.γ. ηλιέλαιο για την γκριλιέρα…
  • και βεβαίως βεβαίως και μια γκριλιέρα

Εκτέλεση

Όλα με τη μια, για να φτιάξουμε αυτές τις γευστικές σαρδελίτσες που δεν θέλουν ούτε κόπο, ούτε χρόνο, ούτε ιδιαίτερες γνώσεις ψήστη. Απλώς τις καθαρίζουμε καλά, τις αλατίζουμε ελαφρώς και ήδη έχουμε βάλει την γκριλιέρα μας, αλειμμένη με ελάχιστο ηλιέλαιο να κάψει ή στο μάτι της κουζίνας ή στο γκάζι. Μόλις δούμε ότι η γκριλιέρα μας είναι έτοιμη και καυτή καυτή σαν το μεσημέρι του καλοκαιριού, τακτοποιούμε τις σαρδέλες μας, ανοίγουμε την απορροφητήρα και τις αφήνουμε για 4-5 λεπτά να ροδίσουν απ’ την κάτω πλευρά. Μετά και με τη βοήθεια μιας μικρή σπάτουλας και ενός πιρουνιού ή όπως σας βολεύει τις γυρίζουμε και από την άλλη πλευρά να ροδίσουν. Σερβίρουμε ζεστές με καλή ντοματοσαλάτα και δροσερό άσπρο κρασί.

Καλή σας όρεξη, καλή σας επιτυχία και κυρίως καλή σας απόλαυση 

αλάτιηλιέλαιοσαρδέλα
Share Tweet

Dimitra Cherouvim

You Might Also Like

  • Ψάρια

    Κολιοί με μελιτζάνες στο φούρνο

  • Ψάρια

    Ξιφίας στη γκριλιέρα

  • Ψάρια

    Λίτσες με λαχανικά στο φούρνο

No Comments

Leave a reply Cancel reply

BHMAGourmet Food Blog Awards 2016

Το food collection πρώτο με 436 ψήφους στο διαγωνισμό BHMAGourmet Food Blog Awards 2016 by IKEA.

Κατηγορίες

  • Αβγά
  • Γεύσεις του κόσμου
  • Γλυκά
  • Γλυκά Κουταλιού
  • Ζαρζαβατικά
  • Ζυμαρικά
  • Ζύμες
  • Θαλασσινά
  • Κέικ
  • Κιμάς
  • Κοτόπουλο
  • Κρέατα
  • Κρέμες
  • Μαρμελάδες
  • Ορεκτικά
  • Όσπρια
  • Παγωτά
  • Πατάτες
  • Πίτες
  • Ρύζια
  • Σαλάτες
  • Σούπες
  • Ψάρια
ΑΝΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Find us on Facebook

  • Ανά Κατηγορία
  • Γεύσεις του κόσμου
  • Σχετικά

Το περιεχόμενο του www.foodcollection.gr δημοσιεύεται κάτω από την άδεια Creative Commons Attribution 4.0 International License. Creative Commons License