Σαρδέλες στην γκριλιέρα

Η σαφήνεια της γεύσης, η απλότητα του κυρίως υλικού, τα ελάχιστα υλικά, η υπεροχή του ταπεινού, αλλά θρεπτικού και πλούσιου μικρού ψαριού. Την χρήζω βασίλισσα του καλοκαιριού. Σαρδέλα η μια και μοναδική.

Υλικά (για 2 καλοκαιρινές, λιτές, μεσημεριανές μερίδες)

  • 500 γρ. σαρδέλες
  • Ελάχιστο αλάτι (η φίλη μου και παρά θίν’ αλός γεννηθείσα, Γιούλα που θέλει να την φωνάζουμε με το λουλουδένιο Γιούλια, δεν βάζει καθόλου αλάτι στα ψάρια της και την καταλαβαίνω).
  • Ίσως λεμόνι
  • 1 κ.γ. ηλιέλαιο για την γκριλιέρα…
  • και βεβαίως βεβαίως και μια γκριλιέρα

Εκτέλεση

Όλα με τη μια, για να φτιάξουμε αυτές τις γευστικές σαρδελίτσες που δεν θέλουν ούτε κόπο, ούτε χρόνο, ούτε ιδιαίτερες γνώσεις ψήστη. Απλώς τις καθαρίζουμε καλά, τις αλατίζουμε ελαφρώς και ήδη έχουμε βάλει την γκριλιέρα μας, αλειμμένη με ελάχιστο ηλιέλαιο να κάψει ή στο μάτι της κουζίνας ή στο γκάζι. Μόλις δούμε ότι η γκριλιέρα μας είναι έτοιμη και καυτή καυτή σαν το μεσημέρι του καλοκαιριού, τακτοποιούμε τις σαρδέλες μας, ανοίγουμε την απορροφητήρα και τις αφήνουμε για 4-5 λεπτά να ροδίσουν απ’ την κάτω πλευρά. Μετά και με τη βοήθεια μιας μικρή σπάτουλας και ενός πιρουνιού ή όπως σας βολεύει τις γυρίζουμε και από την άλλη πλευρά να ροδίσουν. Σερβίρουμε ζεστές με καλή ντοματοσαλάτα και δροσερό άσπρο κρασί.

Καλή σας όρεξη, καλή σας επιτυχία και κυρίως καλή σας απόλαυση 


Posted

in

by

Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *