Πιο λεμονάτη δε γίνεται… πιο εύκολη δε γίνεται… πιο νόστιμη και χωρίς αβγά δε γίνεται… πιο… όλα μέσα στο κατσαρολάκι και πιο με ένα κουταλάκι την εξαφανίζω δε γίνεται…
Κι’ όμως η λεμονάτη κρέμα της σημερινής μου παρουσίας εδώ στον όμορφο κόσμο της απλής, σπιτικής ζαχαροπλαστικής είναι γεγονός! Τρώγεται μόνη της, τρώγεται με toppings, τρώγεται ως topping πάνω από κέικ και τάρτες, τρώγεται το βράδυ, το απόγευμα όταν five o’ clock, η λιγούρα χτυπάει κατ’ ευθείαν γευστικούς κάλυκες και εγκέφαλο, τρώγεται με παρέα ή και με… πιο καλή η μοναξιά… τώρα που σε βρήκα λεμονιά μου απόλαυση…
Σόρυ, τέλος τα αβγδ… πάω για κουταλάκι μικρούτσικο, όσο και οι μπουκίτσες που σιγά σιγά και βασανιστικά θα απλώνω στο βασικό όργανο της γεύσης, βρες ποιο, θα κλείνω τα μάτια και θα ονειρεύομαι χιλιάδες λεμονιές, με ακούκουτσα λεμόνια να με λούζουν σε ηλιόλουστα λεμονοδάση…!
Υλικά
- 120 ml. χυμό λεμονιού
- 240 ml. γάλα
- 110 γρ. ζάχαρη λευκή
- 30 γρ. κορν φλάουρ
- 1 κ.σ. ξύσμα λεμονιού
- 1 κ.σ. κοφτή βούτυρο
- 1/2 κ.γ. κουρκουμά για το έντονο χρώμα της κρέμας
Διαδικασία
- Σε ένα κατσαρολάκι βάζω όλα τα παραπάνω υλικά εκτός απ’ το βούτυρο και τον κουρκουμά. Σε πολύ χαμηλή θερμοκρασία ανακατεύω καλά ώστε να δέσουν όλα τα υλικά.
- Μόλις πάρει λίγο θερμοκρασία, ρίχνω τον κουρκουμά και ανακατεύω καλά.
- Η κρέμα αρχίζει να πήζει… κατεβάζω απ’ το μάτι και ρίχνω το βούτυρο για τη γυαλάδα. Ανακατεύω καλά.
- Όσο είναι ζεστή ρίχνω την κρέμα σε μπολάκια ή αν θέλετε στα μισά λεμόνια όπως δείχνω στις φωτογραφίες.
- Περιμένω να κρυώσει λίγο και πασπαλίζω με τριμμένη σοκολάτα, νιφάδες σοκολάτας ή ό,τι άλλο θέλω.
Επιτυχία σίγουρη… καλή σας απόλαυση σιγουρότερη!
Leave a Reply