Αβγοφέτες

Ημέρες γιορτινές, πολλά γλυκά, πολλά τσουρέκια, βασιλόπιτες. Ίσως υπερβολή οι πρωινές αβγοφέτες. Έλα όμως που ο καιρός, ψιλόβροχο ή υποψία χιονιού και πολύ κρύο με συννεφιά,  απαιτεί κάτι ζεστό και της στιγμής που θα συνοδεύσει τον καφέ μας;!
“Σε δέκα λεπτά θα έρθει για το πρωινό”, φωνάζω στον καλό μου.
Στα δέκα λεπτά ακριβώς, εγγλέζικη ακρίβεια, οι αβγοφέτες έτοιμες, το τραπέζι στρωμένο και μεις να απολαμβάνουμε, τη δεύτερη του καινούργιου χρόνου 2020,  τον καφέ μας, τις υπέροχες αν και απλούστατες αβγοφέτες, στολισμένες με ό,τι υπάρχει στο ντουλάπι. Θυμαρίσιο μέλι, ζάχαρη άχνη, κανέλα, τριμμένα καρυδάκια και μια γενναία κουταλιά χρυσαφένιας μαρμελάδας από κίτρινη κολοκύθα.    

Από καρδιάς, ένα ήρεμο, γλυκό και δημιουργικό Νέο Έτος.

Υλικά (για 2 άτομα)

  • 2 φέτες ψωμί χωριάτικο με προζύμι
  • 1 φλ. τσ. γάλα φρέσκο
  • 2 αβγά
  • Μέλι
  • Μαρμελάδα
  • Ζάχαρη άχνη
  • Τριμμένα καρύδια
  • Ηλιέλαιο

Εκτέλεση

  • Σπάω τα αβγά σε ένα μπολ που να χωράει τις φέτες μου. Αλλιώς κόβουμε τις φέτες σε μικρότερα κομμάτια.Βάζω το γάλα σε βαθύ σκεύος.
  • Βάζω μία μία φέτα πρώτα στο γάλα, να ποτίσει καλά. Στη συνέχεια τη βγάζω και την τοποθετώ στα χτυπημένα αβγά.

  • Έχω ήδη βάλει το τηγάνι μου με το ηλιέλαιο να κάψει καλά, αλλά όχι να βγάλει καπνούς. Βάζω προσεχτικά και τις δυο φέτες και τις αφήνω να ροδίσουν και από τις δυο πλευρές.

  • Τις βγάζω και τις τοποθετώ σε χαρτί κουζίνας ώστε να φύγει αρκετό λάδι. Τις αφήνω 1-2 λεπτά οπωσδήποτε.

  • Ιδανικές με πρωινό καυτό καφέ ή με το απογευματινό σας ρόφημα.

Καλή σας επιτυχία

Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *