Για άλλη μια φορά κολοκυθάκια τηγανισμένα με πικάντικο κουρκούτι από αλεύρι βεβαίως και αρκετό τσίλι.
Μας αρέσουν τα καυτερά και σε κάθε ευκαιρία χρησιμοποιώ στη μαγειρική μου, ό,τι μου δίνει αυτήν την καυτερή και πικάντικη γεύση στα φαγητά μου.
Αυτή τη φορά σειρά έχει το τσίλι που έδωσε μια καλοκαιρινή καυτερή γεύση στα πεντανόστιμα και δροσερά, απ’ τη φύση τους, κολοκυθάκια μου.
Το μόνο πρακτικό μειονέκτημα με τα κολοκυθάκια είναι ότι πρέπει να γίνουν τελευταία στιγμή του σερβιρίσματος στο μεσημεριανό ή βραδινό τραπέζι.
Υλικά
- 1 κολοκυθάκι
- 1 κούπα τσ. αλεύρι
- 1 κ.γ. τσίλι
- Καλαμποκέλαιο
Διαδικασία
- Πλένω το κολοκυθάκι και το κόβω στο μαντολίνο κατά μήκος. Βάζω όλες τις φέτες σε πιάτο, αλατίζω και αφήνω ώσπου να βγάλουν τα νερά τους.
- Ετοιμάζω το κουρκούτι με το αλεύρι και το τσίλι που ρίχνω μέσα. Ανακατεύω καλά και σιγά σιγά ρίχνω νερό ώσπου να έχω έναν παχύρευστο χυλό. Βάζω το τηγάνι στη φωτιά με το καλαμποκέλαιο να κάψει. Παίρνω μια μια φέτα κολοκυθιού, τη στεγνώνω με μια χαρτοπετσέτα και τη βουτώ στο κουρκούτι και από τις δυο πλευρές.
- Ρίχνω αμέσως τις φέτες στο τηγάνι. Αφήνω να ροδοκοκκινίσουν απ’ τη μια πλευρά και γυρίζω τις φέτες κι’ από την άλλη. Όλες τις τηγανισμένες φέτες κολοκυθιού τις ακουμπώ σε χαρτί κουζίνας για να φύγουν τα πολλά λάδια.
- Σερβίρω αμέσως όπως είναι καυτά και καυτερά.
Καλή σας επιτυχία
Leave a Reply