Εύκολη και κυρίως εντυπωσιακή συνταγή για ένα γρήγορο, γευστικότατο ορεκτικό για τραπέζι φίλων ή για γιορτινή ημέρα. Τα έφτιαξα πρόσφατα για άλλη μια φορά σε μάζωξη φίλων και τα τίμησαν δεόντως. Αυτή τη φορά τα γέμισα με καταπληκτική ξινομυζήθρα Κρήτης και ψημένα ανάλατα αμύγδαλα, πασπαλισμένα με άγριο μάραθο που μάζεψα εγώ σε κοντινή εξόρμηση μας.
Ιδανικό ορεκτικό για το πασχαλινό τραπέζι.
Υλικά (για περίπου 10-12 άτομα)
- 10 πιπεριές Φλωρίνης
- Ξινομυζήθρα Κρήτης
- Αμύγδαλα ψημένα ανάλατα
- Μάραθος
Διαδικασία
- Με ένα πιρούνι σπάω μια αρκετή ποσότητα ξινομυμήθρας, προσθέτω τα αμύγδαλα που έχω ψιλοκόψει με κοφτερό μαχαίρι και πασπαλίζω με τον μάραθο.
- Αφού έχω καθαρίσει καλά τις ψημένες μου πιπεριές, τις χωρίζω στα δύο μέρη. Με ένα μικρό κουταλάκι παίρνω μια ποσότητα απ’ το μείγμα της ξινομυζύθρας και το βάζω στην μύτη του μισού της πιπεριάς, όπως δείχνω στη φωτογραφία.
- Ρολάρω την πιπεριά, σφίγγω απαλά το ρολάκι και το τοποθετώ σε πιατέλα. Αλείφω ελαφρά όλα τα ρολάκια με λαδόξυδο, τακτοποιώ ενδιάμεσα και μάραθο για το πράσινο του χρώματος και σερβίρω.
Καλή σας επιτυχία και καλό Πάσχα
Leave a Reply