• Σχετικά
  • Ανά Κατηγορία
  • Κυρίως Πιάτα
    • Αβγά
    • Ζαρζαβατικά
    • Ζυμαρικά
    • Ζύμες
    • Θαλασσινά
    • Κιμάς
    • Κοτόπουλο
    • Κρέατα
    • Όσπρια
    • Ρύζια
    • Σούπες
    • Ψάρια
  • Ορεκτικά
    • Πατάτες
    • Πίτες
  • Σαλάτες
  • Γλυκά
    • Γλυκά Κουταλιού
    • Κέικ
    • Κρέμες
    • Μαρμελάδες
    • Παγωτά
  • Γεύσεις του κόσμου
    • Αλβανία
    • Βουλγαρία
    • Γαλλία
    • Δανία
    • Ιράν
    • Ισπανία
    • Ισραήλ
    • Ιταλία
    • Κούβα
    • Κροατία
    • Νέα Υόρκη
    • Ολλανδία
    • Πολωνία
    • Ρουμανία
    • Ρωσία
    • Σερβία
Food Collection
Κρέατα 0

Χτένι με πράσα αβγολέμονο

By Dimitra Cherouvim · On 14/01/2019

Φαγητό για χειμωνιάτικες, Κυριακάτικες, μεσημεριανές συγκεντρώσεις. Όσοι περισσότεροι τόσο το καλύτερο. Η αγία, ελληνική οικογένεια να είναι καλά και να κρατά γερά και τακτικά γύρω από ένα τραπέζι, στις περίεργες αυτές εποχές. Όχι δεν θα το φιλοσοφήσω, μη σας τρώω και το χρόνο σας. Θα σας παροτρύνω όμως να το φτιάξετε. Είτε για λίγους είτε για πολλούς. Και δοκιμάστε το χτένι σπάλας, το οποίο χαρακτηρίζεται από την ύπαρξη εσωτερικής λεπτής στρώσης κολλαγόνου, που το κάνει ιδιαίτερα μαλακό.

Υλικά

  1. 1.500 γρ. μοσχαρίσιο χτένι κομμένο σε μερίδες
  2. 5-6 μεγάλα πράσα
  3. 1 μεγάλο ξερό κρεμμύδι
  4. 1-2 καρότα
  5. 2 λεμόνια, το χυμό τους
  6. 1 αβγό
  7. Άνηθο
  8. Ελαιόλαδο
  9. Αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση

  • Καθαρίζω και κόβω σε μεγάλα κομμάτια το κρεμμύδι. Πλένω το κρέας, το στραγγίζω και το βάζω μαζί με το κρεμμύδι σε φαρδιά χαμηλή κατσαρόλα. Τα αχνίζω καλά να φύγουν τα υγρά τους και μετά ρίχνω αρκετό ελαιόλαδο για να τα σοτάρω όλα μαζί.
  • Αφού σοταριστούν όλα καλά και το κρέας αλλάξει το χρώμα του, προσθέτω ζεστό νερό που να τα σκεπάζει, τοποθετώ το καπάκι στην κατσαρόλα και χαμηλώνω πολύ τη θερμοκρασία για να βράσει το κρέας. Πήρε περίπου μια ώρα και τριάντα λεπτά και το χτένι στην κυριολεξία έλιωσε. Άλλωστε σε αυτό βοηθάει και το ζελέ που υπάρχει ανάμεσα του. Λίγο πριν γίνει το κρέας αλατοπιπερώνω.
  • Όσο βράζει το κρέας, καθαρίζω και πλένω καλά τα πράσα. Για να φύγουν τα χώματα που υπάρχουν ανάμεσα στα φύλλα, χαράσσω τα πράσα κατά μήκος και τα πλένω καλά και εσωτερικά. Τα κόβω σε χοντρές ροδέλες. Καθαρίζω και κόβω το ίδιο και το καρότο.
  • Μόλις γίνει το κρέας, το αφαιρώ από την κατσαρόλα και τακτοποιώ σε αυτήν τα πράσα και το καρότο. Αν χρειάζεται βάζω και λίγο νερό επιπλέον. Συνεχίζω το βράσιμο πάντα σε πολύ χαμηλή θερμοκρασία.
  • Σε δέκα λεπτά τα πράσα και τα καρότα είναι έτοιμα. Τακτοποιώ ανάμεσα τους τα κομμάτια του κρέατος, τα οποία έχουν εμφανώς μαζέψει, λόγω του κολλαγόνου και αφήνω να πάρουν όλα μαζί μόνο μια βράση 1-2 λεπτά. Κλείνω τη φωτιά και ετοιμάζω το αβγολέμονο με το χυμό των δυο λεμονιών και του ενός αβγού.
  1. Κλασικά και για να μην κόψει το αβγολέμονο όταν θα το ρίξω στην κατσαρόλα, ενσωματώνω σ’αυτό λίγο ζεστό ζουμί απ’ το φαγητό. Πασπαλίζω με αρκετό ψιλοκομμένο άνηθο.

Καλή σας επιτυχία

χτένι, πράσο, κρεμμύδι, λεμόνι, αβγό, καρότο, άνηθος, ελαιόλαδο, αλάτι, πιπέρι
Share Tweet

Dimitra Cherouvim

You Might Also Like

  • Κρέατα

    Ψαρονέφρι με ποικιλία μανιταριών

  • Κρέατα

    Αρνίσιο κεφαλάκι με κριθαράκι

  • Κρέατα

    Ψαρονέφρι με μανιτάρια και πιπεριές

No Comments

Leave a reply Cancel reply

BHMAGourmet Food Blog Awards 2016

Το food collection πρώτο με 436 ψήφους στο διαγωνισμό BHMAGourmet Food Blog Awards 2016 by IKEA.

Κατηγορίες

  • Αβγά
  • Γεύσεις του κόσμου
  • Γλυκά
  • Γλυκά Κουταλιού
  • Ζαρζαβατικά
  • Ζυμαρικά
  • Ζύμες
  • Θαλασσινά
  • Κέικ
  • Κιμάς
  • Κοτόπουλο
  • Κρέατα
  • Κρέμες
  • Μαρμελάδες
  • Ορεκτικά
  • Όσπρια
  • Παγωτά
  • Πατάτες
  • Πίτες
  • Ρύζια
  • Σαλάτες
  • Σούπες
  • Ψάρια
ΑΝΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Find us on Facebook

  • Ανά Κατηγορία
  • Γεύσεις του κόσμου
  • Σχετικά

Το περιεχόμενο του www.foodcollection.gr δημοσιεύεται κάτω από την άδεια Creative Commons Attribution 4.0 International License. Creative Commons License