Τάρτα αχλαδιών με ζύμη κουρού

Ένα πανεύκολο και γρήγορο στην παρασκευή, υπέροχο, φθινοπωρινό γλυκό, τη συνταγή του οποίου μου την έστειλε, εδώ και καιρό η αλήθεια, η καλή φίλη του blog  Σωτηρία. Δε χρειάζονται πολλά και άλλα λόγια, από το να ξεκινήσω την όλη γλυκιά διαδικασία, που είμαι σίγουρη ότι θα σας παρακινήσει να το φτιάξετε και σεις πολύ σύντομα. Ιδανικό για τον πρωινό αχνιστό καφέ σας ή το απογευματινό καθιερωμένο τσάι με καλές φίλες.

green-pears-on-red-toni-grote

Υλικά (για 5-6 μερίδες – σε οβάλ πυρέξ 20Χ30)

  • 3-4 αχλάδια της αρεσκείας σας (εγώ έβαλα αχλάδια  Santa Maria Βόλου)
  • 150 γρ. μέλι για την κάλυψη του σκεύους που θα ψηθεί η τάρτα (εγώ έβαλα 4 κ.σ. γεμάτες)
  • 1 φύλλο ζύμη κουρού ή φύλλο σφολιάτας
  • Λίγη κανέλα

20151009_0006

Εκτέλεση

  • Ρίχνω το μέλι στο σκεύος που θα ψηθεί η τάρτα και το βάζω στο μάτι της κουζίνας για να λιώσει και να απλώσει σε όλο τον πάτο του. Πασπαλίζω με λίγη κανέλα.
  • Καθαρίζω τρία αχλάδια, τα κόβω σε μακρόστενα τέταρτα, αφαιρώ τα κουκούτσια τους και τα τακτοποιώ πάνω στο λιωμένο μέλι. Πασπαλίζω και πάλι με λίγη κανέλα.

20151009_0008 20151009_0010

  • Απλώνω ένα φύλλο κουρού πάνω από τα αχλάδια, τρυπώ με ένα πιρούνι το φύλλο και βάζω το σκεύος σε καλά προθερμασμένο φούρνο, στους 180 βαθμούς για 30-35 λεπτά, ώσπου να ροδίσει η ζύμη.

20151009_0014 20151009_0016

  • Μόλις ροδίσει η ζύμη, βγάζω το σκεύος από το φούρνο, περιμένω 5-6 λεπτά και κατόπιν αναποδογυρίζω την τάρτα σε πιατέλα μεγαλύτερη βεβαίως της τάρτας.

20151009_0020

Συμβουλή

  • Είναι ένα υπέροχο και εύκολο γλυκό, που στην κυριολεξία δεν χρειάζεται ιδιαίτερη προσοχή, ούτε μετρήματα στο μέλι και τα αχλάδια. Αρκεί, όπως είπαμε να στρωθεί καλά ο πάτος με το μέλι και να γεμίσουμε αυτόν με τα κομμένα αχλάδια.
  • Καλό είναι να φαγωθεί αμέσως που είναι τραγανή η ζύμη και ζωντανή.

Καλή σας επιτυχία


Posted

in

by

Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *