Σοκολατάκια με ταχίνι

Το αγαπημένο μου food collection κλείνει τα πέντε του χρόνια. Μάρτιο, έντεκα του μήνα, έχουμε μαζί τα γενέθλια μας. Δε θα μπορούσα λοιπόν, παρά να κεράσω εσάς, τους καλούς φίλους που μας χαρίζετε το χρόνο και την καλή σας διάθεση, για τη δουλειά μου και το περιεχόμενο του.
Σας ευχαριστούμε θερμά!

Υλικά

  • 250 γρ. κουβερτούρα
  • 250 γρ. ταχίνι
  • 50 γρ. γλυκόζη
  • 50 γρ. ρούμι
  • Τρούφα για επικάλυψη

Εκτέλεση

  • Κόβω τις κουβερτούρες σε μικρά κομματάκια και τις λιώνω σε μπεν μαρί.
  • Κατεβάζω το κατσαρολάκι από τη φωτιά, ρίχνω πρώτα το ταχίνι, ανακατεύω καλά και ρίχνω την γλυκόζη. Ανακατεύω πάλι ώσπου να ομογενοποιηθούν τα υλικά και τέλος ρίχνω το ρούμι, ανακατεύοντας συνεχώς και γρήγορα ώσπου να γίνει ένα παχύρευστο όμορφο μείγμα που να ξεκολλάει από το κατσαρολάκι.
  • Αφήνω να κρυώσει καλά, το βάζω και λίγο στο ψυγείο και μετά πολύ εύκολα και χωρίς να κολλάνε τα χέρια λόγω του λαδιού που περιέχει το ταχίνι, πλάθω μικρές μπαλίτσες τις οποίες ρολάρω μέσα στην τρούφα.
  • Τακτοποιώ τα σοκολατάκια σε μια πιατέλα σε μια στρώση. Ιδανικά πάνω σε μια στρώση τρούφας, ώσπου να σφίξουν καλά. Την επομένη τα βάζω και τα διατηρώ σε σκεύος που να κλείνει καλά, σε δροσερό μέρος.

Καλή σας επιτυχία

Πηγή για τα εύκολα και γευστικά σοκολατάκια
ο γνωστός μας και καταξιωμένος Σ. Παρλιάρος.


Posted

in

by

Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *