Πανακότα η φραουλένια

TC-WS-0003-0449-Natural--Wonders-Strawberry-artwork-art-wood-sign-Και λίγο πριν τελειώσουν αυτά τα θεσπέσια κατακόκκινα μικρά φρουτάκια  με το τέλειο σχήμα, άρωμα και γεύση και λίγο πριν τελειώσει αυτός ο δύσκολος και  γεμάτος αναμονές Ιούνιος 2015, είπα να γλυκαθούμε με μια ακόμα πανακότα που σμίγει και σφιχταγκαλιάζεται  σε ένα σώμα,  με μια πούλπα φράουλας και ξετρελαίνει τους λάτρεις των ελαφριών, δροσερών, καλοκαιρινών γευστικών  απολαύσεων.

Ορθόδοξη πρόταση σερβιρίσματος …σος φράουλας.
Ανορθόδοξη πρόταση σερβιρίσματος, πασπάλισμα με μαυροκούκι.
Άλλη  πρόταση σερβιρίσματος, σος φράουλας πασπαλισμένη με μαυροκούκι.

Ότι και να επιλέξετε τελικά, το αποτέλεσμα  θα σας δικαιώσει.

Υλικά (8-10 μπολάκια)

  1. 1/2 λίτρο φρέσκο γάλα πλήρες ή light
  2. 200 γρμ. φρέσκια κρέμα πλήρης ή light
  3.  1/2 κιλό  φράουλες
  4. 3/4  ενός φλ.τσαγιού ή και παραπάνω καστανή ζάχαρη
  5. 1 μπαστουνάκι βανίλιας ή άρωμα βανίλιας
  6. 12 ζελατίνες
  7. Μαυροκούκι (προαιρετικά)

20150612_0037

Εκτέλεση

  1. Το πρώτο που κάνω είναι να βάλω τις ζελατίνες σε κρύο νερό να μουσκέψουν καλά.
  2. Πλένω καλά τις φράουλες, κρατάω μερικές για στόλισμα και τις υπόλοιπες τις πολτοποιώ με την ηλεκτρική μαγειρική ράβδο. Τις αφήνω στην άκρη.
  3. Σε ένα κατσαρολάκι βάζω μαζί το γάλα, τη ζάχαρη και την φρέσκια κρέμα.
  4. Ανοίγω το μπαστουνάκι βανίλιας κατά  μήκος και με το μαχαιράκι μαζεύω τους σπόρους και τους ρίχνω στο γάλα με την κρέμα.
  5. Περιμένω να λιώσει η ζάχαρη ανακατεύοντας με το σύρμα. Με την πρώτη βράση κλείνω το μάτι της κουζίνας και αποσύρω το κατσαρολάκι.
  6. Στραγγίζω πολύ καλά τις ζελατίνες, τις ρίχνω στο κατσαρολάκι και ανακατεύω πολύ καλά ώσπου να διαλυθούν.
  7. Αφού σιγουρευτώ ότι έχουν διαλυθεί, ρίχνω την πούλπα (πολτό) φράουλας και συνεχίζω το ανακάτεμα πολύ καλά.
  8. Μοιράζω το μείγμα σε 8-10 φορμάκια, περιμένω να έρθουν σε θερμοκρασία δωματίου και τα βάζω στο ψυγείο τουλάχιστον για 4-5 ώρες, ώσπου να σφίξει η κρέμα.
  9. Για να σερβίρω τις πανακότες, βυθίζω κάθε φορμάκι για 30-40 δεύτερα σε ζεστό νερό, περιστρέφω ένα μαχαιράκι ανάμεσα στην κρέμα και τα τοιχώματα της μικρής φόρμας και αναποδογυρίζω σε πιατάκι ή μπολάκι.
  10. Περιχύνω με σος φράουλας και πασπαλίζω με μαυροκούκι (προαιρετικά)

20150612_0039 20150612_0041 20150612_0043 20150612_0045 20150613_0006

Καλή επιτυχία


Posted

in

by

Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *