• Σχετικά
  • Ανά Κατηγορία
  • Κυρίως Πιάτα
    • Αβγά
    • Ζαρζαβατικά
    • Ζυμαρικά
    • Ζύμες
    • Θαλασσινά
    • Κιμάς
    • Κοτόπουλο
    • Κρέατα
    • Όσπρια
    • Ρύζια
    • Σούπες
    • Ψάρια
  • Ορεκτικά
    • Πατάτες
    • Πίτες
  • Σαλάτες
  • Γλυκά
    • Γλυκά Κουταλιού
    • Κέικ
    • Κρέμες
    • Μαρμελάδες
    • Παγωτά
  • Γεύσεις του κόσμου
    • Αλβανία
    • Βουλγαρία
    • Γαλλία
    • Δανία
    • Ιράν
    • Ισπανία
    • Ισραήλ
    • Ιταλία
    • Κούβα
    • Κροατία
    • Νέα Υόρκη
    • Ολλανδία
    • Πολωνία
    • Ρουμανία
    • Ρωσία
    • Σερβία
Food Collection
Γλυκά 0

Πανακότα η φραουλένια

By Dimitra Cherouvim · On 15/06/2015

TC-WS-0003-0449-Natural--Wonders-Strawberry-artwork-art-wood-sign-Και λίγο πριν τελειώσουν αυτά τα θεσπέσια κατακόκκινα μικρά φρουτάκια  με το τέλειο σχήμα, άρωμα και γεύση και λίγο πριν τελειώσει αυτός ο δύσκολος και  γεμάτος αναμονές Ιούνιος 2015, είπα να γλυκαθούμε με μια ακόμα πανακότα που σμίγει και σφιχταγκαλιάζεται  σε ένα σώμα,  με μια πούλπα φράουλας και ξετρελαίνει τους λάτρεις των ελαφριών, δροσερών, καλοκαιρινών γευστικών  απολαύσεων.

Ορθόδοξη πρόταση σερβιρίσματος …σος φράουλας.
Ανορθόδοξη πρόταση σερβιρίσματος, πασπάλισμα με μαυροκούκι.
Άλλη  πρόταση σερβιρίσματος, σος φράουλας πασπαλισμένη με μαυροκούκι.

Ότι και να επιλέξετε τελικά, το αποτέλεσμα  θα σας δικαιώσει.

Υλικά (8-10 μπολάκια)

  1. 1/2 λίτρο φρέσκο γάλα πλήρες ή light
  2. 200 γρμ. φρέσκια κρέμα πλήρης ή light
  3.  1/2 κιλό  φράουλες
  4. 3/4  ενός φλ.τσαγιού ή και παραπάνω καστανή ζάχαρη
  5. 1 μπαστουνάκι βανίλιας ή άρωμα βανίλιας
  6. 12 ζελατίνες
  7. Μαυροκούκι (προαιρετικά)

20150612_0037

Εκτέλεση

  1. Το πρώτο που κάνω είναι να βάλω τις ζελατίνες σε κρύο νερό να μουσκέψουν καλά.
  2. Πλένω καλά τις φράουλες, κρατάω μερικές για στόλισμα και τις υπόλοιπες τις πολτοποιώ με την ηλεκτρική μαγειρική ράβδο. Τις αφήνω στην άκρη.
  3. Σε ένα κατσαρολάκι βάζω μαζί το γάλα, τη ζάχαρη και την φρέσκια κρέμα.
  4. Ανοίγω το μπαστουνάκι βανίλιας κατά  μήκος και με το μαχαιράκι μαζεύω τους σπόρους και τους ρίχνω στο γάλα με την κρέμα.
  5. Περιμένω να λιώσει η ζάχαρη ανακατεύοντας με το σύρμα. Με την πρώτη βράση κλείνω το μάτι της κουζίνας και αποσύρω το κατσαρολάκι.
  6. Στραγγίζω πολύ καλά τις ζελατίνες, τις ρίχνω στο κατσαρολάκι και ανακατεύω πολύ καλά ώσπου να διαλυθούν.
  7. Αφού σιγουρευτώ ότι έχουν διαλυθεί, ρίχνω την πούλπα (πολτό) φράουλας και συνεχίζω το ανακάτεμα πολύ καλά.
  8. Μοιράζω το μείγμα σε 8-10 φορμάκια, περιμένω να έρθουν σε θερμοκρασία δωματίου και τα βάζω στο ψυγείο τουλάχιστον για 4-5 ώρες, ώσπου να σφίξει η κρέμα.
  9. Για να σερβίρω τις πανακότες, βυθίζω κάθε φορμάκι για 30-40 δεύτερα σε ζεστό νερό, περιστρέφω ένα μαχαιράκι ανάμεσα στην κρέμα και τα τοιχώματα της μικρής φόρμας και αναποδογυρίζω σε πιατάκι ή μπολάκι.
  10. Περιχύνω με σος φράουλας και πασπαλίζω με μαυροκούκι (προαιρετικά)

20150612_0039 20150612_0041 20150612_0043 20150612_0045 20150613_0006

Καλή επιτυχία

βανίλιαγάλαζάχαρηζελατίνηκρέμαφράουλα
Share Tweet

You Might Also Like

  • Γλυκά

    Μηλοπατσαβουρόπιτα

  • Γλυκά

    Μηλομπουρεκάκια τα εύκολα

  • Γλυκά

    Τρουφάκια – bouchée – Σαντορίνης

No Comments

Leave a reply Cancel reply

BHMAGourmet Food Blog Awards 2016

Το food collection πρώτο με 436 ψήφους στο διαγωνισμό BHMAGourmet Food Blog Awards 2016 by IKEA.

Κατηγορίες

  • Αβγά
  • Γεύσεις του κόσμου
  • Γλυκά
  • Γλυκά Κουταλιού
  • Ζαρζαβατικά
  • Ζυμαρικά
  • Ζύμες
  • Θαλασσινά
  • Κέικ
  • Κιμάς
  • Κοτόπουλο
  • Κρέατα
  • Κρέμες
  • Μαρμελάδες
  • Ορεκτικά
  • Όσπρια
  • Παγωτά
  • Πατάτες
  • Πίτες
  • Ρύζια
  • Σαλάτες
  • Σούπες
  • Ψάρια
ΑΝΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Find us on Facebook

  • Ανά Κατηγορία
  • Γεύσεις του κόσμου
  • Σχετικά

Το περιεχόμενο του www.foodcollection.gr δημοσιεύεται κάτω από την άδεια Creative Commons Attribution 4.0 International License. Creative Commons License