Κουλουράκια με μέλι+ταχίνι+βρώμη

Τι μεγάλη ικανοποίηση όταν φτιάχνεις για πρώτη και δεύτερη και τρίτη φορά, αυτά τα υπέροχα κουλουράκια, μπισκοτάκια με μέλι, ταχίνι και νιφάδες βρώμης. Πολύ εύκολα, πολύ υγιεινά και πάντα πετυχημένα. Ιδανικά για τον πρωινό καφέ… τα βουτάς και αναστενάζεις από τη φυσική τους γλύκα, ιδανικά για το απογευματινό ρόφημα, ιδανικά για μια μικρή λιγούρα που θέλεις να την αντιμετωπίσεις με κάτι σπιτικό home made, ιδανικά για τα παιδιά που αντί για ζάχαρη περιέχουν το θεϊκό αυτό δώρο της φύσης και των μελισσών, το μέλι.

Υλικά (για μια δόση 16 κομματιών)

  • 120 γρ. μέλι της προτίμησης σας (έβαλα μέλι από άνθη πορτοκαλιών)
  • 100 γρ. ταχίνι ολικής
  • 120 γρ. νιφάδες βρώμης
  • 1/2 κ.γ. κανέλα
  • Ξύσμα από ένα πορτοκάλι
  • Σταγόνες σοκολάτας, φιλέ αμυγδάλου, σκληρά ζελεδάκια ή ό,τι άλλο υπάρχει για το στολισμό τους.

Διαδικασία

  • Στην ζυγαριάς της κουζίνας βάζω ένα ελαφρύ πλαστικό σκεύος και εκεί, αφού έχω σημειώσει το βάρος του, προσθέτω το μέλι, το ταχίνι, τη βρώμη. Πασπαλίζω με την κανέλα και το ξύσμα του πορτοκαλιού.

  • Με ένα κουτάλι ανακατεύω καλά όλα τα υλικά. Ανακατεύονται και δένουν πολύ εύκολα σε μια σφιχτή μπάλα. Την καλύπτω με μια μεμβράνη και την τοποθετώ στο ψυγείο για μια ώρα.

  • Σε ένα ρηχό ταψί φούρνου που το έχω καλύψει με αντικολλητικό χαρτί, πλάθω με τα χέρια (πολύ εύκολα και χωρίς να κολλάνε) μικρά, στρογγυλά κουλουράκια. Τα στολίζω με τις σταγόνες σοκολάτας, τα φιλέ αμυγδάλου και τα ζελεδάκια.

  • Τα ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς μόνο για 8 λεπτά. Κλείνω το φούρνο και τα αφήνω άλλα 3-4 λεπτά, ώστε να σφίξουν.  Τα ζελεδάκια και πολύ λογικό, έλιωσαν αλλά ήταν μια χαρά.

  • Τα βγάζω απ’ το φούρνο, περιμένω να κρυώσουν και τα διατηρώ σε κλειστό σκεύος όπου και σε περίπτωση που βγουν κάπως σκληρά, αυτά μέσα στο σκεύος θα μαλακώσουν.

Καλή σας επιτυχία


Posted

in

by

Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *