• Σχετικά
  • Ανά Κατηγορία
  • Κυρίως Πιάτα
    • Αβγά
    • Ζαρζαβατικά
    • Ζυμαρικά
    • Ζύμες
    • Θαλασσινά
    • Κιμάς
    • Κοτόπουλο
    • Κρέατα
    • Όσπρια
    • Ρύζια
    • Σούπες
    • Ψάρια
  • Ορεκτικά
    • Πατάτες
    • Πίτες
  • Σαλάτες
  • Γλυκά
    • Γλυκά Κουταλιού
    • Κέικ
    • Κρέμες
    • Μαρμελάδες
    • Παγωτά
  • Γεύσεις του κόσμου
    • Αλβανία
    • Βουλγαρία
    • Γαλλία
    • Δανία
    • Ιράν
    • Ισπανία
    • Ισραήλ
    • Ιταλία
    • Κούβα
    • Κροατία
    • Νέα Υόρκη
    • Ολλανδία
    • Πολωνία
    • Ρουμανία
    • Ρωσία
    • Σερβία
Food Collection
Σούπες 0

Κοτόσουπα κλασική, η θαυματουργή

By Dimitra Cherouvim · On 29/09/2018

Κρύο έξω, κρύο και μέσα σου, είσαι και κρυωμένη, είσαι και στεναχωρημένη, τσαντισμένη, κουρασμένη, πελαγωμένη με τα καθημερινά και τα κυριακάτικα, πρέπει επειγόντως να συνέλθεις. Οι υποχρεώσεις τρέχουν και δεν τις προλαβαίνεις. Άσε που πρέπει και να μαγειρέψεις. Θα μαζευτούν σε λίγο και το τραπέζι, κακά τα ψέματα, πρέπει να είναι έτοιμο και όμορφο. Είσαι ο στυλοβάτης της οικογένειας, μην το ξεχνάς. Υπομονή.  Φύσηξε τη μύτη σου, πλύνε το πρόσωπο σου, βγάλε και το κοτόπουλο απ’ το ψυγείο, τι το φυλάς; Για γκουρμεδιές; Ξέχνα τις για σήμερα. Φτιάξε την κοτόσουπα σου, βάλε τα λίγα υλικά, βάλε και την αγάπη σου και όλα θα φτιάξουν και θα περάσουν. Και το κρύο και η βροχή και η μπόρα. Πίστεψε με. Α, βάλε βρε παιδί μου και την κόκκινη μπλούζα. Ναι, ναι αυτή που σου έκανε δώρο. Να φωτίσει το πρόσωπο σου βρε παιδί μου. Χαμογέλα και λίγο και άρχισε την επιχείρηση ανασυγκρότησης. Ξέρεις εσύ! Με πολλή αγάπη.
Πότε πότε τα ίδια περνάω και γω…

Υλικά ( για 5-6 μερίδες )

  • 1 κοτόπουλο ελευθέρας βοσκής 1.200 – 1.500 γρ.
  • 3/4 του τσαγιού ρύζι σπυρωτό
  • 2 λεμόνια
  • 1 αβγό
  • Ελάχιστο αλάτι
  • 1/2 κ.γ. κουρκουμά

Εκτέλεση

  • Πλένω το κοτόπουλο και το βάζω σε κατσαρόλα με κρύο νερό, ίσα να το σκεπάζει. Το βράζω σε χαμηλή θερμοκρασία ώσπου να μαλακώσει. Περίπου 45-50 λεπτά.

  • Αφαιρώ το κοτόπουλο από την κατσαρόλα, δυναμώνω τη θερμοκρασία και ρίχνω το ρύζι με το λίγο αλάτι και τον κουρκουμά. Βράζω το ρύζι περίπου για 8-10 λεπτά. Όχι παραπάνω.
  • Λίγο πριν κλείσω το μάτι, αρχίζω να φτιάχνω το αβγολέμονο. Στύβω τα λεμόνια, χτυπώ πρώτα το ασπράδι σε μια σφιχτή μαρέγκα, ρίχνω τον κρόκο, χτυπώ καλά και αρχίζω να ρίχνω σιγά σιγά το χυμό των λεμονιών. Για να δέσω το αβγολέμονο με την καυτή σούπα, παίρνω 3-4 κουταλιές της σούπας απ’ την κατσαρόλα και τις ενσωματώνω με το αβγολέμονο. Στη συνέχεια ρίχνω το αβγολέμονο που έχει έρθει σε θερμοκρασία (περίπου) με αυτήν της σούπας, στην κατσαρόλα.

     

  • Ανακινώ την κατσαρόλα μου και σερβίρω αμέσως τη ζεστή σούπα με φέτα τυρί και παξιμάδια. Πασπαλίζω με πιπέρι.

Καλή σας επιτυχία

 

Share Tweet

Dimitra Cherouvim

You Might Also Like

  • Σούπες

    Πλιγουρόσουπα λαχανικών + αβγό + Ελπίδα

  • Σούπες

    Τραχανολαχανόσουπα

  • Σούπες

    Ρεβιθοφασολάδα… η συνύπαρξη

No Comments

Leave a reply Cancel reply

BHMAGourmet Food Blog Awards 2016

Το food collection πρώτο με 436 ψήφους στο διαγωνισμό BHMAGourmet Food Blog Awards 2016 by IKEA.

Κατηγορίες

  • Αβγά
  • Γεύσεις του κόσμου
  • Γλυκά
  • Γλυκά Κουταλιού
  • Ζαρζαβατικά
  • Ζυμαρικά
  • Ζύμες
  • Θαλασσινά
  • Κέικ
  • Κιμάς
  • Κοτόπουλο
  • Κρέατα
  • Κρέμες
  • Μαρμελάδες
  • Ορεκτικά
  • Όσπρια
  • Παγωτά
  • Πατάτες
  • Πίτες
  • Ρύζια
  • Σαλάτες
  • Σούπες
  • Ψάρια
ΑΝΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Find us on Facebook

  • Ανά Κατηγορία
  • Γεύσεις του κόσμου
  • Σχετικά

Το περιεχόμενο του www.foodcollection.gr δημοσιεύεται κάτω από την άδεια Creative Commons Attribution 4.0 International License. Creative Commons License