Βγήκε κάπως σκληρός ο κορμός, βλέπεις η κουβερτούρα όταν λιώσει και ενωθεί με άλλα υλικά γίνεται ντούρα… όμως, όμως δεν θα τον άλλαζα με τίποτα! Βγήκε τόσο γιάμι και τόσο κράντσι και τόση η απόλαυση όταν δαγκώνεις το κομμάτι ή κομματάκι ή κομματάρα που ανοιγοκλείνεις μάτια και αναστενάζεις απ’ την ανέλπιστη γεύση. Όσο για τις φράουλες, τις ζουμερές, τις κατακκόκινες, της εποχής… άλλο επίπεδο Μαράκι μου.
No butter, no sugar, no eggs… just chocolate!
Υλικά (για τραπεζώματα οικογενειακά ή φιλικά)
- 2 κουβερτούρες των 170 γρ. 65% κακάο
- 2 πακέτα mini petit beurre των 200 γρ.
- 100 γρ. κράνμπερι
- 50 γρ. αμύγδαλα ψημένα ανάλατα
Διαδικασία
- Σε μπολ βαθύ βάζω σπασμένα τα μίνι πτι μπερ μαζί με τα κράνμπερι.
- Λιώνω την κουβερτούρα σε μπεν μαρί και τη ρίχνω στο μπολ με τα μπισκότα και τα κράνμπερι. Ανακατεύω πολύ καλά.
- Στρώνω πάνω σε πετσέτα κουζίνας μεμβράνη με αρκετό μήκος. Ρίχνω το μείγμα κουβερτούρας.
- Ρολάρω εύκολα με τη μεμβράνη και βάζω το ρολό στο ψυγείο για περίπου 30 λεπτά, ώσπου να σφίξει κάπως αλλά όχι πολύ.
- Βγάζω το ρολό απ’ τη μεμβράνη και το τυλίγω σε καινούργια μεμβράνη στην οποία έχω στρώσει σπασμένα τα αμύγδαλα.
- Σφίγγω τη μεμβράνη πολύ καλά γύρω απ’ το ρολό ώστε να κολλήσουν καλά τα αμύγδαλα.
- Διατηρώ το ρολό στο ψυγείο. Το βγάζω περίπου μισή ώρα, ανάλογα τη θερμοκρασία δωματίου, πριν το σερβίρω.
- Κόβω σε φέτες και σερβίρω με ψιλοκομμένες φράουλες.
Καλή σας επιτυχία
Leave a Reply