Μπισκότα μπανάνας με αλεύρι αμυγδάλου

Να που ήρθε και η γλυκιά ώρα για μπισκοτάκια. Γλυκιά μεν η ώρα, γλυκά τα μπισκοτάκια αλλά χωρίς ζάχαρη και χωρίς καμία άλλη γλυκαντική ουσία.
Δύο τα βασικά υλικά, μπανάνες και αλεύρι αμυγδάλου. Και ναι γίνονται και είναι θαυμάσια και αρκούντως γλυκά. Εγώ όμως έβαλα και τη δική μου πινελιά.
Για την ακρίβεια η πινελιά μου ήταν η κανέλα, λίγη βανίλια, μερικά αμύγδαλα που κάρφωσα στα μπισκοτάκια μου και μερικές σταγόνες σοκολάτας.
Η “πινελιά” μου εννοείται ότι μπορεί να αφαιρεθεί, μιας και τα μπισκοτάκια των δύο υλικών είναι ούτως ή άλλως θεσπέσια.
Φτιάξτε τα και θα με θυμηθείτε.

Υλικά (για 15 κομμάτια)

  • 2 ώριμες μπανάνες που η σάρκα τους πρέπει να ζυγίζει γύρω στα 200 γρ.
  • 1 συσκευασία βιολογικό αλεύρι αμυγδάλου των 250 γρ. χωρίς γλουτένη
  • Προαιρετικά κανέλα, βανίλια, αμύγδαλα, σταγόνες σοκολάτας

Διαδικασία

  • Καθαρίζω τις μπανάνες (τις είχα αγοράσει σχεδόν άγουρες, τις άφησα 4-5 μέρες  και ωρίμασαν), τις βάζω σε ένα μπολ και με ένα πιρούνι πολύ εύκολα τις λιώνω καλά. Να γίνουν σαν ένας πουρές πατάτας.

  • Προαιρετικά όπως γράφω, ρίχνω την κανέλα, τη βανίλια και ανακατεύω καλά.

  • Προσθέτω σιγά σιγά το αλεύρι αμυγδάλου, ανακατεύοντας ταυτόχρονα με το πιρούνι.

  • Όταν δω ότι γίνεται μια κάπως σφιχτή μάζα-ζύμη, βάζω το μπολ στο ψυγείο για να σφίξει κάπως περίπου είκοσι λεπτά.

  • Σε ρηχό ταψάκι στρώνω χαρτί ψησίματος και με ένα κουτάλι σούπας παίρνω μια ποσότητα όσο ένα μεγάλο καρύδι και την τοποθετώ στο ταψάκι.

  • Τώρα με ένα πιρούνι που πότε πότε το βρέχω ελαφρά, πατάω τις μπαλίτσες για να δώσω φόρμα μπισκότου στρογγυλού.
  • Τέλος σε μερικά μπισκότα καρφώνω αμύγδαλα ή σταγόνες σοκολάτας.

  • Ψήνω σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς για 10 λεπτά και μετά άλλα 20 λεπτά στους 190 ώσπου να χρυσίσουν. Ανάλογα πάντα με το φούρνο.

  • Τα μπισκοτάκια μου έτοιμα, πεντανόστιμα, υγιεινά μιας και έχουν φυσική γλύκα και πολύ, πολύ εύκολα.

Καλή σας απόλαυση


Posted

in

by

Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *