Ακτινίδια γεμιστά ” Η γλυκιά συμμορία “

Εδώ και πολύ καιρό ήθελα  να φτιάξω ένα γλυκό δικής μου έμπνευσης για να το αφιερώσω. Είχα  ήδη αποφασίσει για το όνομα του,  μιας και θα κρατούσα αυτό της αγαπημένης μου Σαββατοκυριακάτικης ραδιοφωνικής μουσικής εκπομπής.  Παιδεύτηκα όμως για να βρω κάτι όμορφο. Τελικά όμως ανάμεσα σε 2-3 γλυκές ιδέες αποφάσισα γι αυτήν με τα ακτινίδια.
kiwiΥπερίσχυσαν λοιπόν τα γεμιστά ακτινίδια με μια εύκολη και ελαφριά κρέμα γέμισης,  που προσφέρεται για πολλές και διάφορες παραλλαγές. Οποιοσδήποτε έχει κάποια μικρή πείρα στη ζαχαροπλαστική μπορεί να φτιάξει μια γλυκιά   γέμιση και με αυτή να γεμίσει τα όμορφα σε φόρμα ακτινίδια. Είναι ένα ατομικό γλυκάκι δροσερό  και πολύ πρακτικό στο να προσφερθεί  για επιδόρπιο.

Για την ιστορία τώρα θα ήθελα να σας πω, ότι η μικρή μου αυτή αφιέρωση αφορά κυρίως στην καλή φίλη Αριστέα, μουσική παραγωγό της εν λόγω εκπομπής στον Αθήνα 984, η οποία βλέποντας την αγάπη μου για τα της κουζίνας, με παρακίνησε θερμά και επίμονα να στρωθώ και να φτιάξω ένα blog  μαγειρικής.

Θυμάμαι ότι σχεδόν τρόμαξα όταν μου το πρωτοείπε. Δεν είχα ιδέα πως λειτουργεί ένα blog, αλλά ο μεγαλύτερος ενδοιασμός μου ήταν η πληθώρα τέτοιου είδους blogs. Όμως  ο σπόρος της ιδέας της Αριστέας βρήκε γόνιμο έδαφος κι έτσι μερικούς μήνες αργότερα, μετά από πολλά  μαθήματα και την αμέριστη και ουσιαστική βοήθεια των παιδιών και του συζύγου μου, το χόμπυ μου πήρε σάρκα και οστά και ονομάστηκε food collection.
Ελπίζω και σεις να βρείτε  ενδιαφέρουσα αυτή μου τη γλυκιά πρόταση, να την υλοποιήσετε και να εισπράξετε τα συγχαρητήρια της οικογένειας και των φίλων σας. Στις οδηγίες μας τώρα.

Υλικά (για 6 άτομα)

  • 6 μεγάλα ακτινίδια
  • 200-250 γρ. ανθότυρο
  • 1/2 φλ. αμύγδαλα
  • Ζάχαρη
  • Ξύσμα από ένα πορτοκάλι

20140605_0007Εκτέλεση

  1. Πλένω πολύ καλά τα ακτινίδια και τα τρίβω για να φύγει το χνουδάκι τους.
  2. Με ένα μαχαιράκι  τα ισιώνω ελαφρώς απ την πλατιά τους βάση, ώστε να στέκονται όρθια.
  3. Αφαιρώ απ την άλλη άκρη ένα καπάκι και με ένα μικρό κουταλάκι αδειάζω το περιεχόμενο τους.
  4. Το ζουμερό περιεχόμενο το βάζω σε κατσαρολάκι, υπολογίζω μισό κουταλάκι τσαγιού ζάχαρη για κάθε ακτινίδιο, το προσθέτω στο κατσαρολάκι και σιγοβράζω περίπου για 10 λεπτά, ώσπου να δέσει αυτή η μικρή ποσότητα μαρμελάδας. Την αφήνω στην άκρη να κρυώσει.
  5. Ξεφλουδίζω τα αμύγδαλα με καυτό νερό, τα χοντροκόβω και τα σωτάρω  ελαφρώς, ώσπου να ροδίσουν. Λίγο πριν τα κατεβάσω απ τη φωτιά, προσθέτω μια κοφτή κουταλιά σούπας ζάχαρη για να καραμελώσουν.
  6. Βάζω το ανθότυρο σε μπολ και το λιώνω με ένα πιρούνι. Προσθέτω τη μαρμελάδα και το μεγαλύτερο μέρος απ τα καβουρδισμένα και καραμελωμένα αμύγδαλα. Κρατάω μερικά για να γαρνίρω στο τέλος τα ακτινίδια.
  7. Ανακατεύω πολύ καλά και απαλά όλα τα υλικά και γεμίζω με αυτό το μείγμα τα ακτινίδια.
  8. Τα πασπαλίζω με ξύσμα πορτοκαλιού, προσθέτω από πάνω μερικά αμύγδαλα και τα βάζω ψυγείο σκεπασμένα με μεμβράνη.

20140605_0016 20140605_0021 20140605_0018 20140605_0024 20140605_0028  Tips

  • Αν δεν θέλετε στη γέμιση ανθότυρο, μπορείτε να βάλετε στραγγιστό γιαούρτι, αλλά με περισσότερη ζάχαρη στη μαρμελάδα. Ή κάποια απ τις γνωστές άγλυκες κρέμες που βρίσκουμε στο εμπόριο.
  • Απ ότι είδα τα ακτινίδια με αυτή την γέμιση διατηρούνται σκεπασμένα στο ψυγείο και 3 μέρες. Καλό όμως είναι να φαγωθούν φρέσκα.
  • Τα ακτινίδια που θα διαλέξουμε πρέπει να είναι γερά και σφιχτά,  μιας και η βασική ιδέα είναι  να τα αδειάσουμε εύκολα, να στέκονται σωστά  και να φτιάξουμε με αυτά  κουπάκια για τη γέμισή μας.

Καλή επιτυχία


Posted

in

by

Tags:

Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *