• Σχετικά
  • Ανά Κατηγορία
  • Κυρίως Πιάτα
    • Αβγά
    • Ζαρζαβατικά
    • Ζυμαρικά
    • Ζύμες
    • Θαλασσινά
    • Κιμάς
    • Κοτόπουλο
    • Κρέατα
    • Όσπρια
    • Ρύζια
    • Σούπες
    • Ψάρια
  • Ορεκτικά
    • Πατάτες
    • Πίτες
  • Σαλάτες
  • Γλυκά
    • Γλυκά Κουταλιού
    • Κέικ
    • Κρέμες
    • Μαρμελάδες
    • Παγωτά
  • Γεύσεις του κόσμου
    • Αλβανία
    • Βουλγαρία
    • Γαλλία
    • Δανία
    • Ιράν
    • Ισπανία
    • Ισραήλ
    • Ιταλία
    • Κούβα
    • Κροατία
    • Νέα Υόρκη
    • Ολλανδία
    • Πολωνία
    • Ρουμανία
    • Ρωσία
    • Σερβία
Food Collection
Γλυκά 0

Τάρτα σοκολάτας με μαρμελάδα μανταρίνι

By Dimitra Cherouvim · On 31/01/2017

Τα Χριστούγεννα του 2015 έφτιαξα μια εξαιρετική τάρτα σοκολάτας, στην οποία είχα αναμείξει και ποσότητα από την μαρμελάδα κάστανων, τα οποία είχα φέρει από την όμορφη Ικαρία. Μεγάλη επιτυχία και η μαρμελάδα μου, αλλά και αυτή καθ’ εαυτή η τάρτα. Πρόσφατα λοιπόν που έφτιαξα την γλυκοπικρούτσικη μαρμελάδα μανταρινιών, σκέφτηκα να επιχειρήσω πάλι αυτήν την μίξη των δυο αγαπημένων γλυκών, όπως είναι η σοκολάτα και η μαρμελάδα από το υπέροχο αυτό εσπεριδοειδές το μανταρίνι. Άλλωστε τις μαρμελάδες μου δεν τις γευόμαστε μόνο ως άλειμμα στα ζεστά ψωμάκια του πρωινού μας, φροντίζω να τις χρησιμοποιώ και σε άλλες μαγειρικές ή ζαχαροπλαστικές δημιουργίες μου.

Έτσι λοιπόν, τι πιο απλό, γρήγορο και άμεσο για μένα, από το να φτιάξω την δοκιμασμένη κλασική τάρτα σοκολάτας, που θα την συνδύαζα με την φρέσκια μαρμελάδα μανταρινιών. Ευτυχώς είχα φτιάξει αρκετή ποσότητα, ώστε να την καταναλώσω με τον καλύτερο δυνατό τρόπο.Σας αφήνω να ονειρευτείτε το σμίξιμο των υλικών σε αυτήν την φίνα τάρτα. Είμαι σίγουρη ότι θα σας ξεσηκώσει, ώστε να προγραμματίσετε και εσείς σύντομα, αυτό το επίκαιρο γλυκό, τώρα που τα ζουμερά, μικρά μανταρίνια είναι στο φόρτε τους.

Εδώ να πω ότι τα λευκά παραλληλόγραμμα μπολάκια, το βάζο της μαρμελάδας, η στρογγυλή φόρμα για την τάρτα μου (την χρησιμοποιώ χρόνια), το ξύλο κοπής με το μαχαίρι, το μικρό αντικολλητικό τηγάνι, το λευκό βαμβακερό ύφασμα με τις πορτοκαλί ρίγες (πολλαπλών χρήσεων) αλλά και το υπέροχο μπουκετάκι λευκών μικρών χρυσάνθεμων σε γλαστράκι, είναι όλα από τον χορηγό μου, τα καταστήματα ΙΚΕΑ.

Υλικά για τη βάση (10-12 μερίδες)

  • 250 γρ. μπισκότα τύπου digestive
  • 100 γρ. μαργαρίνη λιωμένη
  • 1 φόρμα ή τσέρκι 20-22 εκ.

Υλικά για τη γέμιση της τάρτας

  • 200 γρ. κουβερτούρα
  • 80 γρ. μαργαρίνη
  • 80 γρ. κρέμα γάλακτος
  • 3 γεμάτες κ.σ. μαρμελάδα μανταρίνι

Υλικά για τα καραμελωμένα μανταρίνια

  • 2 γερά και φρέσκα μανταρίνια κλημεντίνες
  • 1/2 φλ.τσ. καστανή ζάχαρη
  • 1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας

Εκτέλεση για τις καραμελωμένες φέτες μανταρινιού

  1. Κόβω τα μανταρίνια σε λεπτές φέτες και τα τοποθετώ σε μικρό τηγάνι, στο οποίο έχω προσθέσει το μισό φλυτζάνι καστανή ζάχαρη και το εκχύλισμα βανίλιας. Σε χαμηλή θερμοκρασία περιμένω να λιώσει η ζάχαρη, η οποία σιγά σιγά θα καραμελώσει τα μανταρίνια. Τα μανταρίνια πρέπει να χάσουν τα υγρά τους και ελαφρώς να σκληρύνουν. Τα γυρίζω και από τις δυο πλευρές.
  2. Βγάζω τις φέτες μανταρινιών και τις ακουμπώ σε αντικολλητικό χαρτί, ώστε να στραγγίσουν. Πρέπει να τοποθετηθούν στο στρώμα σοκολάτας σχεδόν στεγνά.

 

     

     

Εκτέλεση για τη βάση και τη γέμιση

  1. Το πρώτο που κάνω είναι να βουτυρώσω πολύ καλά τη φόρμα μου.
  2. Κατόπιν βάζω τα μπισκότα στο μίνι πίμερ και τα θρυμματίζω πολύ καλά.
  3. Τα ενσωματώνω με τη λιωμένη μαργαρίνη, τα ζυμώνω δηλαδή, προσέχοντας να υγρανθεί πολύ  καλά όλο το τριμμένο μπισκότο.
  4. Το απλώνω στη βουτυρωμένη φόρμα, το στρώνω πολύ καλά στον πάτο, φροντίζοντας να ανεβάσω το μείγμα μπισκότου μαργαρίνης και λίγο πιο πάνω από τη βάση της φόρμας.
  5. Βάζω τη φόρμα στο ψυγείο για να παγώσει το μείγμα μπισκότων μαργαρίνης,  τουλάχιστον για 1 ώρα.
  6. Σε μπεν μαρί, βάζω την κουβερτούρα σπασμένη, τη μαργαρίνη και την κρέμα γάλακτος. Σε χαμηλή φωτιά και ανακατέβοντας περιμένω να λιώσουν και να ομογενοποιηθούν όλα τα υλικά. Αφού σβήσω τη φωτιά, προσθέτω στο μείγμα σοκολάτας  3 γεμάτες κουταλιές της σούπας μαρμελάδα.
  7. Βγάζω τη φόρμα από το ψυγείο και πάνω στην κρύα πια βάση μπισκότου, απλώνω με προσοχή τη σοκολάτα. Τη στρώνω καλά και την βάζω πάλι στο ψυγείο να σφίξει η γέμιση, ώστε μετά να στολίσω με τις καραμελωμένες φέτες μανταρινιού και φιλέ αμυγδάλου.

     

     

     

Καλή σας και γλυκιά επιτυχία

 

βανίλιαζάχαρηκουβερτούρακρέμαμαργαρίνημαρμελάδαμπισκότο
Share Tweet

Dimitra Cherouvim

You Might Also Like

  • Γλυκά

    Μπράουνις χριστουγεννιάτικα ελατάκια

  • Γλυκά

    Μηλοτηγανίτες της παιδικής μου ηλικίας

  • Γλυκά

    Μπακλαβαδάκια αμυγδάλου τα εύκολα

No Comments

Leave a reply Cancel reply

BHMAGourmet Food Blog Awards 2016

Το food collection πρώτο με 436 ψήφους στο διαγωνισμό BHMAGourmet Food Blog Awards 2016 by IKEA.

Κατηγορίες

  • Αβγά
  • Γεύσεις του κόσμου
  • Γλυκά
  • Γλυκά Κουταλιού
  • Ζαρζαβατικά
  • Ζυμαρικά
  • Ζύμες
  • Θαλασσινά
  • Κέικ
  • Κιμάς
  • Κοτόπουλο
  • Κρέατα
  • Κρέμες
  • Μαρμελάδες
  • Ορεκτικά
  • Όσπρια
  • Παγωτά
  • Πατάτες
  • Πίτες
  • Ρύζια
  • Σαλάτες
  • Σούπες
  • Ψάρια
ΑΝΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Find us on Facebook

  • Ανά Κατηγορία
  • Γεύσεις του κόσμου
  • Σχετικά

Το περιεχόμενο του www.foodcollection.gr δημοσιεύεται κάτω από την άδεια Creative Commons Attribution 4.0 International License. Creative Commons License