• Σχετικά
  • Ανά Κατηγορία
  • Κυρίως Πιάτα
    • Αβγά
    • Ζαρζαβατικά
    • Ζυμαρικά
    • Ζύμες
    • Θαλασσινά
    • Κιμάς
    • Κοτόπουλο
    • Κρέατα
    • Όσπρια
    • Ρύζια
    • Σούπες
    • Ψάρια
  • Ορεκτικά
    • Πατάτες
    • Πίτες
  • Σαλάτες
  • Γλυκά
    • Γλυκά Κουταλιού
    • Κέικ
    • Κρέμες
    • Μαρμελάδες
    • Παγωτά
  • Γεύσεις του κόσμου
    • Αλβανία
    • Βουλγαρία
    • Γαλλία
    • Δανία
    • Ιράν
    • Ισπανία
    • Ισραήλ
    • Ιταλία
    • Κούβα
    • Κροατία
    • Νέα Υόρκη
    • Ολλανδία
    • Πολωνία
    • Ρουμανία
    • Ρωσία
    • Σερβία
Food Collection
Γλυκά 0

Τάρτα αχλαδιών με ζύμη κουρού

By Dimitra Cherouvim · On 09/10/2015

Ένα πανεύκολο και γρήγορο στην παρασκευή, υπέροχο, φθινοπωρινό γλυκό, τη συνταγή του οποίου μου την έστειλε, εδώ και καιρό η αλήθεια, η καλή φίλη του blog  Σωτηρία. Δε χρειάζονται πολλά και άλλα λόγια, από το να ξεκινήσω την όλη γλυκιά διαδικασία, που είμαι σίγουρη ότι θα σας παρακινήσει να το φτιάξετε και σεις πολύ σύντομα. Ιδανικό για τον πρωινό αχνιστό καφέ σας ή το απογευματινό καθιερωμένο τσάι με καλές φίλες.

green-pears-on-red-toni-grote

Υλικά (για 5-6 μερίδες – σε οβάλ πυρέξ 20Χ30)

  • 3-4 αχλάδια της αρεσκείας σας (εγώ έβαλα αχλάδια  Santa Maria Βόλου)
  • 150 γρ. μέλι για την κάλυψη του σκεύους που θα ψηθεί η τάρτα (εγώ έβαλα 4 κ.σ. γεμάτες)
  • 1 φύλλο ζύμη κουρού ή φύλλο σφολιάτας
  • Λίγη κανέλα

20151009_0006

Εκτέλεση

  • Ρίχνω το μέλι στο σκεύος που θα ψηθεί η τάρτα και το βάζω στο μάτι της κουζίνας για να λιώσει και να απλώσει σε όλο τον πάτο του. Πασπαλίζω με λίγη κανέλα.
  • Καθαρίζω τρία αχλάδια, τα κόβω σε μακρόστενα τέταρτα, αφαιρώ τα κουκούτσια τους και τα τακτοποιώ πάνω στο λιωμένο μέλι. Πασπαλίζω και πάλι με λίγη κανέλα.

20151009_0008 20151009_0010

  • Απλώνω ένα φύλλο κουρού πάνω από τα αχλάδια, τρυπώ με ένα πιρούνι το φύλλο και βάζω το σκεύος σε καλά προθερμασμένο φούρνο, στους 180 βαθμούς για 30-35 λεπτά, ώσπου να ροδίσει η ζύμη.

20151009_0014 20151009_0016

  • Μόλις ροδίσει η ζύμη, βγάζω το σκεύος από το φούρνο, περιμένω 5-6 λεπτά και κατόπιν αναποδογυρίζω την τάρτα σε πιατέλα μεγαλύτερη βεβαίως της τάρτας.

20151009_0020

Συμβουλή

  • Είναι ένα υπέροχο και εύκολο γλυκό, που στην κυριολεξία δεν χρειάζεται ιδιαίτερη προσοχή, ούτε μετρήματα στο μέλι και τα αχλάδια. Αρκεί, όπως είπαμε να στρωθεί καλά ο πάτος με το μέλι και να γεμίσουμε αυτόν με τα κομμένα αχλάδια.
  • Καλό είναι να φαγωθεί αμέσως που είναι τραγανή η ζύμη και ζωντανή.

Καλή σας επιτυχία

αχλάδιζύμηκανέλαμέλι
Share Tweet

You Might Also Like

  • Γλυκά

    Μπράουνις χριστουγεννιάτικα ελατάκια

  • Γλυκά

    Μηλοτηγανίτες της παιδικής μου ηλικίας

  • Γλυκά

    Μπακλαβαδάκια αμυγδάλου τα εύκολα

No Comments

Leave a reply Cancel reply

BHMAGourmet Food Blog Awards 2016

Το food collection πρώτο με 436 ψήφους στο διαγωνισμό BHMAGourmet Food Blog Awards 2016 by IKEA.

Κατηγορίες

  • Αβγά
  • Γεύσεις του κόσμου
  • Γλυκά
  • Γλυκά Κουταλιού
  • Ζαρζαβατικά
  • Ζυμαρικά
  • Ζύμες
  • Θαλασσινά
  • Κέικ
  • Κιμάς
  • Κοτόπουλο
  • Κρέατα
  • Κρέμες
  • Μαρμελάδες
  • Ορεκτικά
  • Όσπρια
  • Παγωτά
  • Πατάτες
  • Πίτες
  • Ρύζια
  • Σαλάτες
  • Σούπες
  • Ψάρια
ΑΝΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Find us on Facebook

  • Ανά Κατηγορία
  • Γεύσεις του κόσμου
  • Σχετικά

Το περιεχόμενο του www.foodcollection.gr δημοσιεύεται κάτω από την άδεια Creative Commons Attribution 4.0 International License. Creative Commons License