20140306-17-dimitra-aΚαλώς ήρθατε στο food collection.

Η αγάπη μου για την τέχνη της μαγειρικής, αλλά και η θερμή παρότρυνση της γλυκιάς R. με οδήγησαν στο να στήσω, μετά από πολλή  σκέψη και δουλειά, αυτό το blog συλλογής συνταγών.
Εδώ θα βρείτε συνταγές γνωστές, καθημερινές, αλλά και άγνωστες.Συνταγές πειραγμένες, συνταγές επηρεασμένες απ τα ταξίδια μου, αγαπημένες και περίεργες, απλές και άλλες πιο πολύπλοκες.
Συνταγές φίλων και γνωστών, που γεύτηκα σε φιλόξενα σπίτια και όμορφα μέρη. Η φαντασία επίσης, πολύτιμο εργαλείο για κάποιον που ασχολείται με το αντικείμενο, θα οδηγηθεί από τα ίδια τα υλικά, στην δημιουργία νέων πιάτων.  Ή τουλάχιστον σε νέα προσέγγιση στα  ήδη γνωστά.
Tο σίγουρο είναι ότι δεν θα πλήξετε απ το γευστικό αυτό ταξίδι μέσα από το food collection. Υπάρχει όρεξη, διάθεση για καλή κουζίνα, δημιουργική φαντασία, αλλά κυρίως η ανάγκη για επικοινωνία με σας, τους φίλους του blog μου, που θα έχω την τιμή της παρουσίας σας εδώ. Τα σχόλια, οι παρατηρήσεις, οι υποδείξεις σας, οι επιθυμίες σας εν τέλει, θα είναι όλα ευπρόσδεκτα και θα λαμβάνονται σοβαρά υπ όψιν.

Σσς ευχαριστώ πολύ για την επίσκεψη σας.

Δήμητρα Χερουβείμ

Θα ήθελα να ευχαριστήσω τα παιδιά μου Γιάννη, Γιώργο και τον σύζυγό μου Παντελή, για την δημιουργία αυτής της σελίδας.

ΣΥΜΜΕΤΟΧΕΣ-ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ-ΔΙΑΚΡΙΣΕΙΣ

Να που η μικρή ιστορία που συνοδεύει τις αγγινάρες αβγολέμονο στο blog μου http://www.foodcollection.gr/aginares-avgolemono/
έτυχαν μιας διάκρισης από επιτροπή του  ww.in2life.gr/home/cooking/article/623908/poio-faghto-de-tha-xehaseis-pote.html

Οι 5 νικητές του διαγωνισμού:

ΜΠΟΛΕΤΣΗ ΕΛΕΝΗ
ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΘΕΟΛΟΓΟΥ
ΔΗΜΗΤΡΑ ΧΕΡΟΥΒΕΙΜ
ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΣ ΑΓΑΘΟΣ
ΧΡΙΣΤΟΠΟΥΛΟΥ ΣΟΦΙΑ

………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………….

Φεβρουάριος 2018 – #eatwithlocals

Φωτογραφία της ΔΗΜΗΤΡΑ ΧΕΡΟΥΒΕΙΜ.
……………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………..
Φεβρουάριος 2018 – Αγ. Βαλεντίνου – Καλεσμένη από την Κα Ελένη Κατσούλη Καμπά,
διευθύντρια της Λέσχης Φιλίας Ελληνορώσων, για να φτιάξουμε και προσφέρουμε γλυκά
και αλμυρά εδέσματα στα μέλη της. Πολύ ευχάριστη εμπειρία και μεγάλη ικανοποίηση.
……………………………………………………………………………………………………………………………………………

Φεβρουάριος 2018 – Επιτυχής συμμετοχής του food collection στον φωτογραφικό διαγωνισμό του www.karposfrontidas.gr με θέμα συνταγές πατάτας. Μία από τις σχετικές φωτογραφίες μου, δημοσιεύετε στα ΜΜΕ και γίνεται εκτενής αναφορά στο blog – food collection από τον Καρπό Φροντίδας

    

Καρπός Φροντίδας

Το νόστιμο blog Food Collection συμμετείχε στον φωτο διαγωνισμό μας κι έφτιαξε μεταξύ άλλων #πατατουλες με κύμινο.
#thankyou #karposfrontidas #Νότια #Πέλλα
#potatoes #foodgasm #foodlovers

………………………………………………………………………………………………………………………………………………………….

Μάιος 2017 – Η τάρτα μου με το μαστιχωτό τυρί Καστελάνο και τα αγκιναράκια  Τήνου συμμετέχει στο διαγωνισμό που διοργανώνει το Tinos Food Paths και το Gourmed, για την ανάδειξη τηνιακών προϊόντων. Με διαφορά στήθους από το πρώτο βραβείο, έρχεται δεύτερη. Ακολουθεί συνεργασία με το Gourmed.

  

Grigoriadis George

4 Μαΐου στις 7:38 μ.μ. ·

 Και η δεύτερη επιλαχούσα στον διαγωνισμό Tinos Food Paths  Η κα Δήμητρα Χερουβείμ από το Food Collection μας έστειλε μία υπέροχη τάρτα με αγκιναράκια Τήνου και τυρί Καστελάνο
………………………………………………………………………………………………………………………………………………………….

Φεβρουάριος 2017 – Πρώτο βραβείο κοινού, 436 ψήφοι, στην κατηγορία Best Family Cooking, στο διαγωνισμό του BHMAgourmet Food blogs awards 2016. 

               

………………………………………………………………………………………………………………………………………………………….

Δεκέμβριος 2016 – Συνάντηση, γεύμα γνωριμίας και οι χορηγοί για τις 35 finalists των BHMAgourmet Food blogs awards 2016 στο THE ALBION.
Φαγητά, διοργάνωση και κυρίως η ατμόσφαιρα που επικράτησε μεταξύ  διαγωνιζόμενων, χορηγών και των στελεχών του BHMAgourmet εξαιρετική.

20161209_0033     20161209_0027    20161209_0023

………………………………………………………………………………………………………………………………………………………….

Νοέμβριος 2016 – Το αγαπημένο μου food collection επελέγη από το ΒΗΜΑ gourmet για τα βραβεία
BHMAgourmet/Food blogs awards 2016 (32 finalists) – στην κατηγορία family (5 finalists)

Ιούνιος 2016  –  Μοναδική εμπειρία,  η μονοήμερη μαγειρική μου ως  guest,
στην παραδοσιακή κουζίνα του “Μάνας Κουζίνα-Κουζίνα” επί της Αιόλου.

20161121_0011       13479697_1164110403633420_1896917114_n     13434698_1195553747136151_2115810701656831577_n

………………………………………………………………………………………………………………………………………………………….

Απρίλιος 2016 –  Διαγωνισμός piece of cake της Αλλατίνη – Η Χαρά της Δημιουργίας. Το Κέικ με άρωμα μαστίχας του blog, επελέγη από το μετρ των γλυκών Στέλιο Παρλιάρο στα 15 πρώτα που κέρδισαν τα δώρα του διαγωνισμού.

12993550_1165616030117490_6065455398674258550_n 20160415_0004 20160415_0019

………………………………………………………………………………………………………………………………………………………….

Φεβρουάριος 2016 – Διαγωνισμός της γαλακτοβιομηχανίας ΔΩΔΩΝΗ.  Το ορεκτικό “αβοκάντο με φέτα και μυρωδικά” διακρίθηκε και επελέγει  ανάμεσα σε εκατοντάδες συνταγές,  από τη MADAME ginger, για το τελικό TOP TEN των καλύτερων συνταγών του διαγωνισμού.

  20151226_0022 avocado-gemista avocado-gemista-cover

………………………………………………………………………………………………………………………………………………………….

Ιούνιος 2015 – 4ωρο εργαστήριο μαγειρικής  Ιβηροαμερικανικών απολαύσεων, της σεφ  Marga Barros, στη Στοά του Βιβλίου.

20150620_0027 20150620_0014 20150620_0025

………………………………………………………………………………………………………………………………………………………….

Δεκέμβριος 2015 – Η Miele και ο γαστρονομικός οδηγός The Food & Leisure guide διοργανώνουν για πρώτη φορά τον διαγωνισμό Miele Cook 4x4.
 “Συκωτάκια με μανιτάρια και πλιγούρι”  2ο βραβείο ( και οι τρεις φιναλίστ )

20151202_0003 20151202_0020 20151202_0041

20151202_0049 20151202_0066 20151202_0071

Επικοινωνία

Όνομα *

email *

Θέμα

Μήνυμα